Disneyland Paris    |    Praktische Informatie   |   Aankomst
Openingstijden vandaag
Dinsdag 23 juli 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Aankomst

Aankomst

Bij aankomst in het resort met de auto volg je de borden naar het hotel dat je hebt geboekt, laat je de reserveringsbevestiging aan de portier bij de slagboom zien en parkeer je de auto bij het hotel. Vervolgens neem je je bagage mee naar binnen om in te checken. Bij de meeste Disney hotels is er bagagecontrole aanwezig, waarbij al je koffers eerst door de scanner wordt gehaald.


Inchecken

Tijdens het inchecken ontvang je de toegangstickets voor de parken, de eventuele vouchers voor de Magische Extra’s die je hebt gereserveerd, de kamersleutel en de Magic Pass naar gelang het hotel (alleen voor de Disney hotels). Met deze pas krijg je toegang tot het zwembad en de fitnessruimte (indien aanwezig) en de Extra Magische Uren in de parken (indien aangeboden). Gasten van Disney’s Davy Crockett Ranch kunnen met deze pas tevens gratis parkeren op de grote parkeerplaats bij de parken.

Alle Disney hotels (met uitzondering van Disney's Davy Crockett Ranch) beschikken over een bagagedepot waar je je koffers gratis kunt achterlaten als je kamer nog niet gereed is. Op die manier kun je alvast de parken in en hoef je de koffers niet in de auto te laten liggen. De recepties en bagagedepots van alle Disney hotels zijn 24 uur per dag geopend. Je kamer of blokhut is vanaf 15:00 uur beschikbaar en je dient uit te checken op de vertrekdag vóór 11:00 uur.

Disney hotels


Parkeren

Als gast van de Disney hotels kun je gratis parkeren op de parkeerplaats van het hotel waar je verblijft en op de grote parkeerplaats bij de parken. Dagjesmensen of gasten die niet in de Disney hotels verblijven betalen €30 per dag (€25 vanaf 16:00 uur) om te parkeren op de grote parkeerplaats (geopend van 08:30 uur tot 30 minuten na sluiting van het Disneyland Park; uitrijden is altijd mogelijk).

Premium Parking op de eerste rijen van de parkeerplaats kortbij de parken (naast de plekken voor Infinity jaarkaarthouders) is beperkt beschikbaar voor €45 per dag naar gelang beschikbaarheid. Gasten van de Disney Nature Resorts en Magic Plus & Infinity jaarkaarthouders krijgen vanaf 07:30 uur toegang tot de parkeerplaats voor Extra Magic Time en hebben een aparte ingang voorzien van de letter 'A'.

Campers zijn toegestaan en betalen €45 per dag (geen elektriciteit; wel water en afvoer). Motoren kunnen eveneens parkeren voor €25 per dag. Magic Flex, Magic Plus en Infinity jaarkaarthouders kunnen hier gratis parkeren met de auto. Parkeren en overnachten met een camper kost €10 per dag voor jaarkaarthouders. Vanuit de grote parkeerplaats zijn er rolpaden aangelegd richting de parken. Parkeren is eveneens mogelijk in de parkeergarage van Indigo, naast Disney Village, op loopafstand van de parken voor €0,90 per 15 minuten (€3,60 voor één uur; €10 voor 3 uur of €24 voor 24 uur).

Let op: Het is vanaf november 2018 niet meer mogelijk om op dezelfde dag van het parkeerterrein af te rijden en weer te parkeren zonder opnieuw de volle parkeerkosten te betalen. Houd hier rekening mee als je in een hotel buiten Disneyland Paris verblijft zonder shuttleservice.

Huisdieren kunnen tegen betaling veilig en verzorgd worden achtergelaten bij het Animal Care Center.


Shuttlebussen

Vanuit je hotel kun je eenvoudig naar de parken met de gratis shuttlebussen van Disney. Deze bussen zijn beschikbaar bij alle Disney hotels en partner hotels (met uitzondering van Disney’s Davy Crockett Ranch en Villages Nature) en rijden om de 15 minuten van en naar de parken. Daarnaast zijn er vanaf het busstation Marne-La-Vallée Chessy directe verbindingen met o.a. Val d’Europe, zodat ook alle hotels en appartementen in de omgeving bereikbaar zijn. Alleen de shuttlebussen naar de Disney hotels (geel) en partner hotels (paars) zijn gratis. Voor de overige buslijnen dient betaald te worden.

Sinds 2 januari 2018 zijn er twee verschillende busstations: Nord (naast het treinstation) en Sud (naast de parkeergarage van Disney Village). Enkel de bussen naar HiPark, Élysée en Adagio zijn verhuisd naar station Sud (bereikbaar via de zijstraat van Disney Village waar ook Vapiano en Five Guys zijn gelegen). De rest van de bussen zijn nog altijd beschikbaar bij Nord (zoals gewoonlijk). Bekijk beide locaties op de kaart van Disneyland Paris (foto: Hello Disneyland):

Download de plattegrond van het busstation Nord met een overzicht van alle lijnen en opstapplaatsen:

Download de plattegrond van het busstation Sud met een overzicht van alle lijnen en opstapplaatsen:

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen