Disneyland Paris    |    Praktische Informatie   |   Diensten & Services    |    Disney FastPass
Openingstijden vandaag
Donderdag 18 juli 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disney FastPass

Disney FastPass

Om het meeste uit je dag te halen, zijn enkele populaire attracties in beide parken uitgerust met het Disney FastPass systeem (wordt vanaf 5 augustus 2021 vervangen door Disney Premier Access). Hiermee reserveer je een bepaald tijdstip en geniet je van de attractie met minimale wachttijd. Deze service is gratis beschikbaar voor alle bezoekers van Disneyland Parijs.


Hoe werkt het?

Belangrijk: FastPass wordt vanaf 5 augustus 2021 vervangen door Disney Premier Access; een nieuwe variant van FastPass. Klik hier voor meer informatie.

Bij de ingang van een aangesloten attractie staan FastPass automaten waar je de speciale FastPass tickets kunt afhalen. Boven deze automaten bevinden zich digitale borden met de actuele tijden om terug te keren als je op dat moment een ticket neemt. Zo kun je direct bepalen of de aangegeven tijd uitkomt vóórdat je een ticket afhaalt. Met ieder geldig toegangsticket voor die dag kunt je vervolgens één FastPass ticket afhalen door het ticket langs de scanner te houden (of de barcode te scannen in het geval van een E-ticket).

Op het FastPass ticket staat vervolgens de tijd vermeld waarop je terug kunt keren en de attractie mag betreden via de speciale FastPass ingang (staat aangegeven). Deze wachtrij komt direct uit bij het instapplatform van de attractie, waardoor de wachttijd minimaal is.

Als je eenmaal een FastPass ticket hebt afgehaald, kun je tot de aangegeven tijd geen FastPass ticket meer voor dezelfde of een andere attractie in hetzelfde park afhalen, tenzij anders vermeld op het ticket. Op je FastPass ticket staat vermeld vanaf welke tijd je weer een nieuwe FastPass mag halen.

Als je bijvoorbeeld om 11:00 uur een FastPass ticket haalt voor Big Thunder Mountain met een terugkeertijd van 13:30 – 14:00 uur, dan mag je doorgaans vóór 13:30 uur geen FastPass ticket halen voor bijvoorbeeld Peter Pan’s Flight. Het is wel mogelijk om tegelijk FastPass tickets in je bezit te hebben voor attracties in verschillende parken (één in het Disneyland Park en de ander in het Walt Disney Studios Park).


De volgende attracties in beide parken beschikken over het FastPass systeem:

Disneyland Park

  • Big Thunder Mountain (Frontierland)
  • Phantom Manor (Frontierland)
  • Indiana Jones et le Temple du Péril (Adventureland)
  • Peter Pan’s Flight (Fantasyland)
  • Buzz Lightyear Laser Blast (Discoveryland)
  • Star Tours: The Adventures Continue (Discoveryland)
  • Hyperspace Mountain / Space Mountain: Mission 2 (Discoveryland)

Walt Disney Studios Park

  • The Twilight Zone Tower of Terror (Production Courtyard)
  • Ratatouille: The Adventure (Place de Rémy)

Naast de reguliere gratis FastPass tickets voor alle bezoekers, zijn er ook nog diverse speciale FastPass tickets met uitgebreidere mogelijkheden voor gasten van bepaalde kamers/suites in de Disney hotels en gasten die hiervoor willen betalen:

Disney Hotel FastPass (t/m 4 augustus 2021)

De Disney Hotel FastPass wordt alleen uitgegeven aan gasten van de Golden Forest Club in Disney's Sequoia Lodge, de Compass Club in Disney's Newport Bay Club en de Empire State Club in Disney's Hotel New York. Iedere gast krijgt één keer per dag de mogelijkheid om gebruik te maken van een attractie met het FastPass systeem naar keuze. Hierbij hoeft er in principe geen rekening met een tijd gehouden te worden, maar mag het ticket tussen 13:00 en 16:00 uur niet gebruikt worden. Je mag verder zelf bepalen wanneer je van het ticket gebruik maakt, met een limiet van maximaal één keer per dag.

VIP FastPass (t/m 4 augustus 2021)

Met de VIP FastPass mag je ongelimiteerd gebruik maken van ALLE attracties die over het FastPass systeem beschikken. Hierbij hoeft er geen rekening met een bepaalde tijd gehouden te worden. Je mag zelf bepalen wanneer je van het ticket gebruik maakt, zo vaak als je wilt. Deze speciale FastPass wordt alleen uitgegeven aan gasten van de Castle Club & suites in het Disneyland Hotel en de suites in Disney’s Hotel New York, Disney’s Newport Bay Club en Disney’s Sequoia Lodge.

Super FastPass / Ultimate FastPass (t/m 4 augustus 2021)

Vanaf 15 oktober 2018 introduceert Disneyland Parijs twee nieuwe betaalde varianten van FastPass die naast het reguliere gratis systeem verkrijgbaar zijn: Super FastPass voor toegang tot één FastPass attractie uit de categorieën 'gezinsattracties' (keuze uit 3 attracties) of 'sensationele attracties' (keuze uit 3 attracties) en Ultimate FastPass voor toegang tot één FastPass attractie uit alle categoriëen of onbeperkt toegang tot alle FastPass attracties.

Super FastPass en Ultimate FastPass zijn vóór aankomst online verkrijgbaar als onderdeel van een nieuw arrangement in de Disney hotels of als 'losse' FastPass tickets door hieronder op 'Bestel nu' te klikken.

Daarnaast zijn er een beperkt aantal tickets in de parken zelf verkrijgbaar bij o.a. City Hall (Disneyland Park) en Studio Services (Walt Disney Studios Park). Het reguliere gratis FastPass systeem blijft gewoon beschikbaar voor alle gasten. Magic Flex en Magic Plus jaarkaarthouders ontvangen 10% korting en Infinity kaarrthouders 15% korting op losse tickets.


Toevoegen aan verblijf (t/m 4 augustus 2021)

Alle betaalde FastPass varianten zijn online beschikbaar bij een verblijf in de Disney hotels. Voeg Super FastPass of Ultimate FastPass eenvoudig toe aan je arrangement tijdens de tweede fase van de boeking.

Ontdek de prijzen voor een voordelig verblijf (hotel + tickets) via alle aanbiedingen met de laagste prijsgarantiegratis annuleren, géén boekingskosten én betalen in termijnen. Klik op 'Ontdek prijzen', kies daarna voor 'Een verblijf boeken' en vul vervolgens de samenstelling van je reisgezelschap in om de prijzen te bekijken. 


Single Rider

Naast Disney FastPass is er nog een systeem waarmee je de wachttijd bij bepaalde attracties kunt verkorten. Profiteer van de Single Rider wachtrij als je niet perse bij een bepaalde groep hoeft te zitten of voor gezelschappen waarbij niet iedereen in een bepaalde attractie durft. Alle lege plaatsten in de karretjes of treinen worden opgevuld met bezoekers uit deze wachtrij.

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen