Disneyland Paris    |    Seizoenen & Entertainment   |   Entertainment    |    runDisney
Openingstijden vandaag
Zaterdag 13 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
runDisney

runDisney

Wat als je de magie van Disney kon combineren met een sportieve prestatie? Doe mee aan het magische hardloopevenement runDisney (Magic Run Weekend) in Disneyland Parijs met wedstrijden voor alle leeftijden door het hele resort. De afstanden variëren van 5km en 10km voor beginners tot de halve marathon voor gevorderden en daarnaast speciale kids runs voor de kleine sportievelingen.


Hardlopen in Disneyland Parijs

In de Amerikaanse Disney resorts is runDisney een echte traditie met jaarlijkse evenementen in zowel Disneyland Resort, als Walt Disney World Resort. Het credo 'Every mile is magical' is daarbij leidend waarbij meedoen belangrijker is dan winnen.

Het doel is namelijk niet om de snelste tijd neer te zetten (al is dat wel degelijk mogelijk), maar om te genieten van een magische sfeer met wedstrijden door de parken, juichende cast members langs de kant en unieke ontmoetingen met Disney figuren tijdens het lopen. Deelnemers worden aangespoord om verkleed als Disney figuur mee te rennen.

Sinds 2016 wordt runDisney met succes georganiseerd in Disneyland Parijs. Het evenement was de afgelopen jaren met 20.000 deelnemers volledig uitverkocht. Naast de wedstrijden is er tevens een speciale runDisney party in het Walt Disney Studios Park, een expositie in Disney Village en unieke merchandise te koop. Deelnemers aan de halve marathon worden gevolgd met een officiële tijdwaarneming. 

Om het feest compleet te maken, is er tevens een speciale paste diner op de zaterdag van 18:00 tot 21:00 uur in één van de Disney hotels. Daarnaast zijn er verschillende PhotoPass pakketten beschikbaar voor professionele foto's van iedere deelnemer tijdens de wedstrijd en een combo pakket inclusief foto's in de parken bij Disney figuren en attracties met fotosysteem.


Afstanden

De edities in 2020, 2021 en 2022 zijn geannuleerd vanwege de coronacrisis. Ook in 2023 zal er geen runDisney evenement plaatsvinden. Er is nog niets bekend over komende edities. Afgaande op voorgaande jaren zal het evenement hoogstwaarschijnlijk in het najaar plaatsvinden. Onderstaande informatie en prijzen zijn gebaseerd op de laatste editie in 2019, dus onder voorbehoud.

Op het programma van de reguliere Run staan: 5K (€43), 10K (€60), 21K (€77) en kids races (100m, 200m en 1K; elk €16). Tijdens de Princess Run zijn de volgende afstanden beschikbaar: 5K (vanaf 5 jaar; €43), 8K (vanaf 9 jaar; €52), Cinderella Challenge (5K + 8K; €95) en kids races (100m, 200m en 1K; elk €16). De prijzen zijn gebaseerd op de laatste editie uit 2019 en dienen slechts ter indicatie.


Medailes

Ieder jaar zijn er weer exclusieve medailles te winnen waarbij elke afstand een uniek thema of Disney figuur heeft. Dit zijn de medailles van 2019 met o.a. The Lion King, Aladdin en Rapunzel:


Parcours

Het parcours van alle wedstrijden varieert per jaar waarbij iedere run een apart thema krijgt. Dit zijn de plattegronden van 2019 met het parcours per wedstrijd (5k met The Lion King, 10k met Rapunzel en de halve marathon met Mickey & Minnie) voor de reguliere Run in september:


Tickets & Hotels

Volledige arrangementen met een verblijf in één van de Disney hotels inclusief racetickets zijn vanaf het voorjaar (in een racejaar) online beschikbaar. Maak gebruik van onze speciale aanbieding en ontvang extra voordeel. Klik hieronder op 'Aanbieding' om te profiteren van de actie en voeg de racetickets eenvoudig toe tijdens de laatste fase van de boeking.

Wil je liever in een ander hotel verblijven, boek dan een voordelig verblijf in één van de vele accommodaties rondom Disneyland Paris (waaronder de partner hotels) en bestel de racetickets vervolgens los (zie hieronder). Maak gebruik van onze handige zoekmachine en ontdek de prijzen voor alle hotels in de buurt van de magie via alle aanbiedingen.

Losse racetickets zijn vanaf het voorjaar (in een racejaar) online verkrijgbaar. Dit zijn de prijzen per wedstrijd (op basis van de prijzen uit 2019): €77 voor de halve marathon, €60 voor de 10km, €43 voor de 5km en €16 voor alle kids runs. Er zullen slechts een beperkt aantal tickets los de verkoop in gaan. Op=op! Klik op 'Tickets' hieronder om de losse racetickets online aan te schaffen.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Parijs en profiteer van onze speciale aanbiedingen. Bekijk in één oogopslag welke aanbiedingen beschikbaar zijn in de periode dat je van plan bent een bezoek te brengen aan de magie. Bekijk de voorwaarden, bereken je prijs en boek direct een voordelig verblijf in Disneyland Parijs.

Beste Prijzen 2024/2025 met GRATIS annuleren
Beste Prijzen 2024/2025 met GRATIS annuleren

Ontvang extra voordeel op een verblijf in Disneyland Paris met kosteloos annuleren voor aankomsten van 1 januari 2024 t/m 31 maart 2025

Voorjaar, Zomer & Herfst 2024 met GRATIS annuleren
Voorjaar, Zomer & Herfst 2024 met GRATIS annuleren

Ontvang extra voordeel op een verblijf in Disneyland Paris met kosteloos annuleren voor aankomsten van 1 maart 2024 t/m 5 januari 2025

Handig: Laagste Prijs Kalender voor het goedkoopste verblijf
Handig: Laagste Prijs Kalender voor het goedkoopste verblijf

Bekijk de laagste prijs kalender met de goedkoopste verblijven in Disneyland Paris voor alle aankomsten in 2024 en 2025

Villages Nature: Tot 36% korting met GRATIS omboeken
Villages Nature: Tot 36% korting met GRATIS omboeken

Ontvang tot 36% korting op een verblijf in Villages Nature bij Disneyland Paris met kosteloos omboeken voor aankomsten van 1 januari 2024 t/m 31 maart 2025

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen