Disneyland Paris    |    Seizoenen & Entertainment   |   Entertainment    |    Shows
Openingstijden vandaag
Maandag 17 juni 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disney Dreams!

Disney Dreams!

Iedere dag (vanagf 12 april 2023) presenteert Disneyland Parijs een schitterende avondshow die zijn weerga niet kent. Het kasteel in het Disneyland Park vormt het decor van deze prachtige avondshow vol magie, muziek, projecties, waterschermen, fonteinen, vuurwerk en talloze speciale effecten. Durf te dromen en beleef Disney Dreams!


Disney Dreams avondshow in Disneyland Paris

Het verhaal begint bij Peter Pan en de alom bekende ‘second star to the right’. Deze ster bevindt zich achter het glas-in-loos raam in het hoogste torentje van het kasteel en komt tijdens de show naar buiten. Tinker Bell gebruikt haar ‘pixie dust’ om de ster te ontsteken en zien we Peter Pan en Wendy op de grote waterschermen aan weerszijde van de brug. Als vervolgens de schaduw van Peter Pan de benen neemt, begint het avontuur pas echt. De schaduw neemt de bezoeker mee langs tal van klassieke Disney films, tot leven gebracht met de nieuwste speciale effecten en technieken.

De eerste stop maken we bij Lumière, de charmante kandelaar uit Beauty and the Beast. Hij nodigt ons uit voor een magisch diner op de klanken van ‘C’est la fête’ (Be Our Guest) en zorgt voor de eerste grote vuurwerkeffecten naast, achter en boven het kasteel. Als daarna ook de verlichte fonteinen mee gaan doen kan het feest echt beginnen. Vanuit de gracht schieten de waterstralen omhoog en dansen als het ware mee op de muziek.


Vuurwerk

Tijdens de tweede scene zien we een pittoreske Frans restaurantje, waarbij onze favoriete kok Rémy uit Ratatouille de schaduw van Peter Pan welkom heet in Parijs. Met een naald prikt Rémy de luchtbel door, waar de schaduw in vast zit, en vallen we letterlijk in de ‘cave of wonders’ uit Aladdin. Genie laat zijn magische krachten zien op de bekende klanken van ‘Friend Like Me’ en wordt het kasteel in raptempo getransformeerd in alles wat men maar bedenken kan. Tijdens deze scene zien we voor het eerst de fantastische vuureffecten die in het kasteel zelf zijn verwerkt. Uiteraard neemt Genie afscheid met knallend vuurwerk.

Via de tapijt scene uit Aladdin, vliegt de schaduw van Peter Pan door de wolken terug naar Parijs, waarbij het kasteel verandert in de Notre Dame. Quasimodo uit The Hunchback of Notre Dame zingt vervolgens het bekende nummer ‘Rien qu’un jour’ (Out There) en laat de klokken luiden. Op de eerste klanken van ‘The Circle of Life’ maken we de oversteek naar The Lion King en zien we Simba en Zazu tijdens hun vrolijke lijflied ‘I Just Can’t Wait To Be King’. Terwijl Simba langzaam opgroeit en zich opwerkt tot koning, nemen prachtige watervallen het kasteel over en eindigt de scene met Timon en Pumba, die uit volle borst ‘Hakuna Matata’ zingen.


Frozen

Uiteraard mag Frozen niet ontbreken in deze avondshow. Elsa neemt ons mee op een ijzige reis naar de hoogste berg van Arendelle en zingt haar bekende lied ‘Let It Go’. Het kasteel veranderd in een ijspaleis met prachtige kristallen en sneeuwvlokken. Kijk vervolgens vol verwondering hoe de toren van Rapunzel langzaam maar zeker door de begroeiing zichtbaar wordt. Als ‘I See The Light’ klinkt, stijgen de lampionnen op in een prachtig schouwspel op het kasteel. Één voor één zien we de prinsessen met hun partners een romantisch dansje maken en sluiten we af met Flynn Rider en Rapunzel die met hun liefde de ster op het kasteel wederom ontsteken.

It’s good to be bad, moeten de schurken gedacht hebben en ook tijdens deze avondshow ontkomen we er niet aan. De sfeer wordt grimmig, donker en mistig als Dr. Facilier uit The Princess and The Frog met zijn ‘Friends On The Other Side’ de regie in handen neemt. De tandwielen gaan draaien en zorgen voor spectaculaire vuureffecten op en naast het kasteel. Captain Hook neemt vervolgens het stokje, of beter gezegd ‘de haak’, over in een rechtstreeks duel met Peter Pan. De schaduw probeert in de tussentijd te ontkomen aan de gigantische tentakels van Ursula uit The Little Mermaid. De moeder van de kwade, Malificent uit Sleeping Beauty, verandert vervolgens in een draak en zorgt ervoor dat de hele boel letterlijk oververhit raakt.


Finale

Met de hulp van Tinker Bell probeert Peter Pan de ‘magie’ weer terug in de ster te brengen en uiteraard lukt dat. De schurken blazen de aftocht en verdwijnen in diezelfde ster die schijnt als nooit tevoren. Disney zou Disney niet zijn als de show niet werd afgesloten met een adembenemende finale. Op de muziek van ‘You Can Fly’ en ‘Second Star To The Right’ uit Peter Pan eindigt Disney Dreams! met een letterlijke explosie vol magie, muziek, projecties, waterschermen, fonteinen, vuurwerk en talloze speciale effecten. Het perfecte einde aan een magisch dag in Disneyland Parijs. Never stop believing in your dreams!


The Making of...

Neem een exclusief kijkje achter de schermen bij de technici van Disney Dreams! en ontdek hoeveel personen verantwoordelijk zijn voor iedere show. Speciaal voor de show is een grote regiekamer gebouwd in de stijl van Main Street, U.S.A onder de naam 'Landscaping Department' van waaruit de show wordt gestart.


Disney Illuminations

Disney Dreams! is nog t/m 25 maart 2017 dagelijks te zien bij het kasteel in het Disneyland Park. De show is al meerdere keren vernieuwd en uitgebreid met nieuwe technieken en speciale versies, zodat er ieder jaar weer iets nieuws valt te beleven als afsluiter van een dag in Disneyland Parijs. Vanaf 26 maart 2017 start de nieuwe show Disney Illuminations ter ere van de 25e verjaardag van Disneyland Parijs.

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen