Walt Disney World    |    Nieuws    |    Disney Skyliner: Gratis transport tussen hotels en parken in Walt Disney World
Openingstijden vandaag
Dinsdag 16 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disney Skyliner: Gratis transport tussen hotels en parken in Walt Disney World
26/04/2017

Disney Skyliner: Gratis transport tussen hotels en parken in Walt Disney World

Als je ooit in Walt Disney World bent geweest, heb je waarschijnlijk gemerkt hoe groot het resort is. Hierdoor kan het soms best een klus zijn om van de ene kant van het resort naar de andere kant te komen. Gelukkig zijn er veel transportmogelijkheden beschikbaar, waaronder bussen, boten en natuurlijk de iconische monorail. Binnenkort komt hier een nieuw vervoermiddel bij: een echte gondel in de vorm van 'Disney Skyliner'!


Disney Skyliner gondelsysteem

Op basis van patenten die Disney heeft ingediend, zal er een heus gondelsysteem in Walt Disney World worden gebouwd, vergelijkbaar met de gondels die bijvoorbeeld in skigebieden worden gebruikt. Disney heeft bevestigd dat het systeem 'Disney Skyliner' gaat heetten en de bouw hiervan al begonnen is.

De gondels zullen worden aangelegd in het gebied rondom Epcot en moeten de parken Epcot en Disney’s Hollywood Studios met de hotelresorts Disney’s Caribbean Beach Resort, het nieuw te openen Disney's Riviera Resort, Disney’s Pop Century Resort en Art of Animation Resort gaan verbinden. Gasten van deze resorts krijgen hierdoor een extra mogelijkheid om snel naar Disney’s Hollywood Studios en Epcot te gaan.

Dit nieuws komt na de bekendmaking van Disney dat een grote renovatie en uitbreiding van Disney’s Caribbean Beach Resort (voltooid in 2018) en Disney’s Coronado Springs (voltooid in 2019) op de planning staat. Door de uitbreiding van Caribbean Beach zal het aantal kamers in dit resort nog groter worden dan de 2112 kamers die het momenteel heeft. Tel daar nog eens de 4864 kamers van Disney’s Art of Animation Resort en Disney’s Pop Century Resort bij op en je hebt een behoorlijke hoeveelheid gasten die efficiënt met dit gondelsysteem vervoert kunnen worden.

Er zullen in totaal 4 stations worden gebouwd, zoals te zien op onderstaande kaart met de route: één bij Disney's Caribbean Beach Resort en Disney's Riviera Resort, één tussen Disney's Pop Century Resort en Disney's Art of Animation Resort, één bij de International Gatway ingang van Epcot en één bij de ingang van Disney's Hollywood Studios. De uitbreiding van Disney’s Caribbean Beach Resort is eind 2018 gereed en het gondelsysteem zelf opent op 29 september 2019.

En laat dat nu ook het jaar zijn van de opening van Star Wars Land met nieuwe attracties, restaurants en winkels, dat momenteel gebouwd wordt in Walt Disney World. Dit nieuwe land komt te liggen in Disney’s Hollywood Studios, dat een station op de gondellijn krijgt. Hierdoor zal de populariteit van de resorts met een gondelstation waarschijnlijk aanzienlijk toenemen, want toekomstige Star Wars fans kunnen zo makkelijk en comfortabel terugkeren naar hun resort. 

De gondels zullen per stuk een capaciteit hebben van 10 personen. Bovendien zullen ze dicht zijn en voorzien van een ventilatiesysteem met zonwerende ramen. Hierdoor is een ritje met de gondel een comfortabele manier van het reizen tussen de parken en resorts.

Ook weten we al wie de bouwer van het systeem zal zijn: Doppelmayr. Dit bedrijf maakt gondels voor in de Alpen, maar heeft ook reeds een gondelsysteem gebouwd in Resorts World Sentosa in Singapore (waar Universal Studios Singapore ligt).

Tijdens een eerste test in mei 2019 waren alle 55 gondola's met Disney figuren voor het eerst live te zien aan de lijn richting Disney's Hollywood Studios. In totaal zullen er maar liefst 300 gondola's in gebruik zijn als het systeem op 29 september 2019 voor het publiek opent.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
FREE Dining in Walt Disney World voor 2025 met 7 dagen gratis entree + €200 korting
04/04/2024
Ontvang GRATIS Disney Dining Credit + 7 dagen GRATIS entree + €200 korting + GRATIS Memory Maker in Walt Disney World[...] Lees meer
Nieuwe versie Test Track geïnspireerd op World of Motion opent in Walt Disney World
30/03/2024
Test Track in Walt Disney World wordt vernieuwd met een World of Motion variant in Epcot[...] Lees meer
Nieuwe droneshow 'Disney Dreams That Soar' in Walt Disney World bij Disney Springs
21/03/2024
Eerste droneshow in Walt Disney World met Disney Dreams That Soar op Lake Buena Vista in Disney Springs[...] Lees meer
Gratis toegang tot de waterparken in Walt Disney World voor gasten van de Disney hotels
27/02/2024
Gasten van de Disney hotels in Walt Disney World krijgen gratis toegang tot de waterparken op de dag van aankomst[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen