Gondelsysteem Disney Skyliner als transport tussen resorts en parken in Walt Disney World
26/04/2017
Gondelsysteem Disney Skyliner als transport tussen resorts en parken in Walt Disney World

Als je ooit in Walt Disney World bent geweest, heb je waarschijnlijk gemerkt hoe groot het resort is. Hierdoor kan het soms best een klus zijn om van de ene kant van het resort naar de andere kant te komen. Gelukkig zijn er veel transportmogelijkheden beschikbaar, waaronder bussen, boten en natuurlijk de iconische monorail. Binnenkort komt hier een nieuw vervoermiddel bij: een echte gondel in de vorm van 'Disney Skyliner'!


Op basis van patenten die Disney heeft ingediend, zal er een heus gondelsysteem in Walt Disney World worden gebouwd, vergelijkbaar met de gondels die bijvoorbeeld in skigebieden worden gebruikt. Disney heeft bevestigd dat het systeem 'Disney Skyliner' gaat heetten en de bouw hiervan al begonnen is.

De gondels zullen worden aangelegd in het gebied rondom Epcot en moeten de parken Epcot en Disney’s Hollywood Studios met de hotelresorts Disney’s Caribbean Beach Resort, het nieuw te openen Disney's Riviera Resort, Disney’s Pop Century Resort en Art of Animation Resort gaan verbinden. Gasten van deze resorts krijgen hierdoor een extra mogelijkheid om snel naar Disney’s Hollywood Studios en Epcot te gaan.

Dit nieuws komt na de bekendmaking van Disney dat een grote renovatie en uitbreiding van Disney’s Caribbean Beach Resort (voltooid in 2018) en Disney’s Coronado Springs (voltooid in 2019) op de planning staat. Door de uitbreiding van Caribbean Beach zal het aantal kamers in dit resort nog groter worden dan de 2112 kamers die het momenteel heeft. Tel daar nog eens de 4864 kamers van Disney’s Art of Animation Resort en Disney’s Pop Century Resort bij op en je hebt een behoorlijke hoeveelheid gasten die efficiënt met dit gondelsysteem vervoert kunnen worden.

Er zullen in totaal 4 stations worden gebouwd, zoals te zien op onderstaande kaart met de route: één bij Disney's Caribbean Beach Resort en Disney's Riviera Resort, één tussen Disney's Pop Century Resort en Disney's Art of Animation Resort, één bij de International Gatway ingang van Epcot en één bij de ingang van Disney's Hollywood Studios. De uitbreiding van Disney’s Caribbean Beach Resort is eind 2018 gereed en het gondelsysteem zelf opent op 29 september 2019.

En laat dat nu ook het jaar zijn van de opening van Star Wars Land met nieuwe attracties, restaurants en winkels, dat momenteel gebouwd wordt in Walt Disney World. Dit nieuwe land komt te liggen in Disney’s Hollywood Studios, dat een station op de gondellijn krijgt. Hierdoor zal de populariteit van de resorts met een gondelstation waarschijnlijk aanzienlijk toenemen, want toekomstige Star Wars fans kunnen zo makkelijk en comfortabel terugkeren naar hun resort. 

De gondels zullen per stuk een capaciteit hebben van 10 personen. Bovendien zullen ze dicht zijn en voorzien van een ventilatiesysteem met zonwerende ramen. Hierdoor is een ritje met de gondel een comfortabele manier van het reizen tussen de parken en resorts.

Ook weten we al wie de bouwer van het systeem zal zijn: Doppelmayr. Dit bedrijf maakt gondels voor in de Alpen, maar heeft ook reeds een gondelsysteem gebouwd in Resorts World Sentosa in Singapore (waar Universal Studios Singapore ligt).

Tijdens een eerste test in mei 2019 waren alle 55 gondola's met Disney figuren voor het eerst live te zien aan de lijn richting Disney's Hollywood Studios. In totaal zullen er maar liefst 300 gondola's in gebruik zijn als het systeem op 29 september 2019 voor het publiek opent.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
The Princess and the Frog kamers bij Disney's Port Orleans Resort in Walt Disney World
25/10/2021
Bekijk de speciale The Princess and the Frog kamers in Disney's Port Orleans Resort - Riverside[...] Lees meer
Walt Disney World 50th Anniversary Collection online verkrijgbaar via shopDisney
19/10/2021
Ontdek de nieuwe merchandise voor de 50e verjaardag van Walt Disney World[...] Lees meer
Disney KiteTails show in Walt Disney World met vliegers, performers en jetski's
13/10/2021
Zie de Disney figuren als gigantische vliegers tijdens de nieuwe Disney KiteTails show in Disney's Animal Kingdom[...] Lees meer
Mini Disney LEGO kasteel uit Walt Disney World met Mickey Mouse - 40478
07/10/2021
Mini LEGO Disney kasteel uit Magic Kingdom inclusief LEGO poppetje van Mickey Mouse[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen