Star Wars Land komt naar Walt Disney World met nieuwe attracties en entertainment
19/12/2017
Star Wars Land komt naar Walt Disney World met nieuwe attracties en entertainment

In 2019 opent zowel Walt Disney World Resort in Flordia, als Disneyland Resort in Californië een groot nieuw Star Wars Land onder de naam Star Wars: Galaxy's Edge. Beide gebieden, elk met een oppervlakte van bijna 6 hectare groot, krijgen o.a. twee state-of-the-art attracties, restaurants, bars en winkels. In Walt Disney World wordt Star Wars Land gebouwd in Disney's Hollywood Studios.


Tijdens de D23 Expo in 2015 maakte Bob Iger (CEO van The Walt Disney Company) officieel bekend dat het bedrijf maar liefst 2 gigantische Star Wars gebieden zal gaan bouwen in beide Amerikaanse Disney resorts. De bouw van Star Wars Land begon in het voorjaar van 2016 met de noodzakelijke sloop van diverse backstage gebouwen.

Op 31 mei 2019 zal het nieuwe gebied als eerste in Disneyland Resort (gefaseerd) openen. Walt Disney World volgt later met de opening op 29 augustus 2019 in Disney's Hollywood Studios. Direct na de opening zal eerst alleen de Millennium Falcon attractie beschikbaar zijn. Op 5 december 2019 volgt de grote Rise of the Resistance attractie. Star Wars: Galaxy's Edge transporteert de bezoeker naar de planeet Batuu in een nog relatief onbekend deel van het Star Wars universum.

Net als het in 2017 geopende 'Pandora: The World of Avatar' in Disney's Animal Kingdom, zal Star Wars Land een compleet immersief gebied worden waar de bezoeker het gevoel krijgt midden in de Star Wars wereld te zijn gestapt.

Tijdens de D23 Expo in 2017 onthulde Bob Chapek (Chairman Walt Disney Parks & Resorts) de eerste maquette met een compleet beeld van het nieuwe gebied vol details en natuurlijk bekende Star Wars iconen, zoals de Millennium Falcon.

Het gebied nodigt bezoekers uit om op ontdekking te gaan door de vele paden, steegjes, onderdoorgangen en gebouwen waarbij je helemaal in de Star Wars sfeer komt. Uiteraard zijn er tevens diverse restaurants, bars en winkels te vinden waar je onder andere je eigen lightsaber en droid kunt bouwen.

Naast deze restaurants, bars en winkels, zullen er twee state-of-the-art attracties worden gebouwd: een Millennium Falcon high-tech simulator en een First Order trackless darkride.

Als eerste nemen we een kijkje bij de 'Millennium Falcon: Smugglers Run' attractie; het bekende ruimteschip van Han Solo. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om in groepen van 6 personen het schip zelf te besturen via de laatste nieuwe simulator technieken.

Als tweede nemen we een kijkje bij de grootste nieuwe attractie in Star Wars Land waarin bezoekers midden in een gevecht met de First Order belanden. De 'Star Wars: Rise of the Resistance' attractie bestaat uit een gigantische Imperial Star Destroyer waar trackless karretjes (vergelijkbaar met 'Ratatouille: The Adventure' in Disneyland Paris) met 8 personen vrij door het schip rijden tijdens een intens gevecht.

Star Wars: Galaxy's Edge opent in het voorjaar van 2019 eerst in het Disneyland Park (Disneyland Resort California) en aan het einde van de zomer van 2019 in Disney's Hollywood Studios (Walt Disney World Florida), waarbij er in Florida tevens een all-inclusive Star Wars hotel wordt gebouwd met directe toegang tot het nieuwe land.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
Finding Nemo Musical keert terug in Walt Disney World met nieuwe versie in Animal Kingdom
15/09/2021
Nieuwe versie van Finding Nemo: The Musical zal in 2022 te zien zijn in Disney's Animal Kingdom[...] Lees meer
Ferrytale Fireworks Dessert Cruise in Walt Disney World tijdens vuurwerk in Magic Kingdom
28/08/2021
Ontdek de unieke Ferrytale Fireworks: A Sparkling Dessert Cruise tijdens de vuurwerkshow in Magic Kingdom[...] Lees meer
Remy's Ratatouille Adventure in Walt Disney World bij het Franse paviljoen in Epcot
19/08/2021
Ontdek de nieuwe Remy's Ratatouille Adventure attractie in Epcot tijdens de 50e verjaardag van Walt Disney World[...] Lees meer
Disney Genie+ met Lightning Lane vervangt FastPass+ bij attracties in Walt Disney World
18/08/2021
Ontdek de nieuwe Disney Genie+ service met Lightning Lane in Walt Disney World ter vervanging van FastPass+[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen