Openingstijden vandaag
Dinsdag 19 februari 2019
Disneyland Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Star Wars Land komt naar Walt Disney World met nieuwe attracties en entertainment
19/12/2017
Star Wars Land komt naar Walt Disney World met nieuwe attracties en entertainment

In 2019 opent zowel Walt Disney World Resort in Flordia, als Disneyland Resort in Californië een groot nieuw Star Wars Land onder de naam Star Wars: Galaxy's Edge. Beide gebieden, elk met een oppervlakte van bijna 6 hectare groot, krijgen o.a. twee state-of-the-art attracties, restaurants, bars en winkels. In Walt Disney World wordt Star Wars Land gebouwd in Disney's Hollywood Studios.


Tijdens de D23 Expo in 2015 maakte Bob Iger (CEO van The Walt Disney Company) officieel bekend dat het bedrijf maar liefst 2 gigantische Star Wars gebieden zal gaan bouwen in beide Amerikaanse Disney resorts. De bouw van Star Wars Land begon in het voorjaar van 2016 met de noodzakelijke sloop van diverse backstage gebouwen.

In de zomer van 2019 zal het nieuwe gebied als eerste in Disneyland Resort openen. Walt Disney World volgt later met de opening in het najaar van 2019 in Disney's Hollywood Studios. Star Wars: Galaxy's Edge transporteert de bezoeker naar de planeet Batuu in een nog relatief onbekend deel van het Star Wars universum.

Net als het in 2017 geopende 'Pandora: The World of Avatar' in Disney's Animal Kingdom, zal Star Wars Land een compleet immersief gebied worden waar de bezoeker het gevoel krijgt midden in de Star Wars wereld te zijn gestapt. Tijdens de D23 Expo in 2017 onthulde Bob Chapek (Chairman Walt Disney Parks & Resorts) de eerste maquette met een compleet beeld van het nieuwe gebied vol details en natuurlijk bekende Star Wars iconen, zoals de Millennium Falcon.

Naast diverse restaurants, bars, winkels en uniek entertainment, zullen er twee state-of-the-art attracties worden gebouwd: een Millennium Falcon high-tech simulator en een First Order trackless darkride. Ondanks dat er nog niet veel bekend is over hoe deze attracties er precies uit zullen zien, zijn er wel al concepten vrijgegeven die de look & feel van deze unieke rides laten zien.

Als eerste nemen we een kijkje bij de 'Millennium Falcon: Smugglers Run' attractie; het bekende ruimteschip van Han Solo. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om in groepen van 6 personen het schip zelf te besturen via de laatste nieuwe simulator technieken.

Als tweede nemen we een kijkje bij de grootste nieuwe attractie in Star Wars Land waarin bezoekers midden in een gevecht met de First Order belanden. De 'Star Wars: Rise of the Resistance' attractie bestaat uit een gigantische Imperial Star Destroyer waar trackless karretjes (vergelijkbaar met 'Ratatouille: The Adventure' in Disneyland Paris) met 8 personen vrij door het schip rijden tijdens een intens gevecht.

Star Wars: Galaxy's Edge opent in de zomer van 2019 eerst in het Disneyland Park (Disneyland Resort California) en in het najaar van 2019 in Disney's Hollywood Studios (Walt Disney World Florida), waarbij er in Florida tevens een all-inclusive Star Wars hotel wordt gebouwd met directe toegang tot het nieuwe land.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
Disney's Riviera Resort met rooftop dining en uitzicht op de parken in Walt Disney World
30/01/2019
Ontdek het nieuwe Disney Vacation Club Resort in Walt Disney World met invloeden uit de Europese Riviera.[...] Lees meer
Mickey & Minnie’s Surprise Celebration met street party en snacks in Walt Disney World
19/01/2019
Beleef de nieuwe Move It! Shake It! MousekeDance It! Street Party en ontmoet Mickey en Minnie in hun nieuwe outfits in Magic Kingdom Park[...] Lees meer
Nieuwe high-tech Cars show 'Lightning McQueen’s Racing Academy' in Walt Disney World
03/10/2018
Ontdek de nieuwe interactieve Cars show met Lightning McQueen in Disney's Hollywood Studios[...] Lees meer
Disney Junior Dance Party met nieuwe figuren vanaf winter 2018 in Walt Disney World
05/06/2018
Ontdek de nieuwe interactieve Disney Junior Dance Party met figuren uit populaire series van Disney Junior[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen