Openingstijden vandaag
Maandag 10 december 2018
Disneyland Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 18:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Café des Cascadeurs serveert als Amerikaanse diner de beste burgers in Disneyland Paris
14/06/2018
Café des Cascadeurs serveert als Amerikaanse diner de beste burgers in Disneyland Paris

Verstopt in een hoekje van het Backlotgedeelte in het Walt Disney Studios Park, bevindt zich het kleinste restaurant van heel Disneyland Paris: Café des Cascadeurs. Deze glimmende Amerikaanse diner is ontworpen als restaurant voor stuntmannen en verkoopt de beste premium burgers in het hele resort. In dit artikel nemen we een kijkje in deze unieke eetgelegenheid.


Dit restaurant is een goed voorbeeld van “geluk hebben”: het heeft beperkte openingstijden en het lage aantal tafeltjes zorgt er al snel voor dat er een wachtrij kan staan – op voorhand reserveren is namelijk niet mogelijk. Het terras biedt een paar extra plaatsen, maar dat is alleen geopend als het weer dit toelaat. Als je het wachten ervoor over hebt, is dit restaurant echter zeer zeker de moeite waard: er zijn veel bezoekers die stellen dat je in deze omgebouwde caravan de beste hamburgers in heel Disneyland Paris kunt eten. Tenminste, als je je niet laat afleiden door Cruella de Vil...

Foto: ED92

Café des Cascadeurs vindt zijn oorsprong bij de Jerry O‘Mahony Diner Company, een Amerikaans bedrijf dat tussen 1917 en 1952 ongeveer 2000 van dit soort “diners” produceerde. “Ons” exemplaar is een authentiek model uit 1947. 

Tot 1995 stond deze diner in Westfield, New Jersey, 40 kilometer ten westen van New York City, met de naam "The Excellent Diner". Later kocht een Duitse ondernemer de caravan en verhuisde deze naar Aalen, 200 kilometer ten noorden van München. Maar al na een paar jaar bleek dat onderhoud en gebruik meer kostte dan de ondernemer had verwacht en dus was het tijd voor een nieuwe verhuizing: deze keer naar de plek waar wij de diner nu kunnen bezoeken: Disneyland Paris.

Het interieur is helemaal vernieuwd maar niet veranderd: je zit nog steeds op blauwe felgekleurde bankjes of krukken en kunt op de jukebox een nummer naar keuze aanzetten.

Foto's: ED92

De menukaart van Café des Cascadeurs is typisch Amerikaans: hamburgers en frietjes. Je bestelling wordt aan je tafeltje (of aan de bar, als je daar zit) opgenomen en vers voor je klaargemaakt. En wist je dat dit restaurant het oudste restaurant is van alle Disney-parken over de hele wereld?


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Food Festival 'L'Hiver Gourmand' in Disneyland Paris met traditionele winterse lekkernijen
11/11/2018
Geniet van winterse lekkernijen, snacks, bier en wijn tijdens het "L'Hiver Gourmand" Food Festival in Disneyland Paris[...] Lees meer
Magische onderwaterwereld Aquarium SEA Life Paris Val d'Europe bij Disneyland Paris
04/11/2018
Ontdek een magische onderwaterwereld in SEA Life Paris Aquarium bij Disneyland Paris met maar liefst 5000 zeedieren[...] Lees meer
Disney's Halloween Party in Disneyland Paris met parade, shows, figuren en 'scare zone'
01/11/2018
Beleef het hoogtepunt van Halloween met o.a. een Big Hero 6 show, de grote parade en een 'scare zone' tijdens Disney's Halloween Party in Disneyland Paris[...] Lees meer
Magic Pass voor hotelgasten vervangt alle papieren tickets en vouchers in Disneyland Paris
30/10/2018
Ontdek de nieuwe mogelijkheden van de Magic Pass als gast van de Disney hotels in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen