Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Hotel Special Disneyland Paris: Castle Club in het Disneyland Hotel
Hotel Special Disneyland Paris: Castle Club in het Disneyland Hotel
18/01/2018

Hotel Special Disneyland Paris: Castle Club in het Disneyland Hotel

Wil je vanuit je hotelkamer meteen het Disneyland Park inlopen? Ben je niet dol op shuttlebussen of lange wandelingen, maar wel op Victoriaanse bouwstijl en 5-sterren-luxe? En wil je een kamer op een privé verdieping, een eigen in- en uitcheckbalie en een lounge waar je zonder extra kosten iets lekkers kunt drinken? Kies dan voor de Castle Club van het Disneyland Hotel.


Inleiding

Het Disneyland Hotel ís feitelijk de ingang van het Disneyland Park. Je vindt het boven de toegangspoorten van het Disneyland Park. Het hotel is gebouwd in Victoriaanse stijl en is ontworpen door architect Dana Aiken, samen met Walt Disney Imagineering. Saillant detail: in eerste instantie zou de ingang helemaal geen echt hotel worden, maar een façade zonder “inhoud”. Het idee van een hotel bij de ingang kwam uit de gedachte dat er een bepaald “gevoel van welkom” moest worden opgewekt als bezoekers naar de ingang liepen. In eerste instantie bedachten de Imagineers daarom een groot (maar nep) hotel boven de ingang, totdat besloten werd er een echt hotel van te maken. Om dat te kunnen financieren werd één van de hotels bij Disney Village uit de plannen geschrapt.

Het hotel telt in totaal 496 kamers, waarvan 419 standaard kamers, 59 Castle Club-kamers en 18 suites. Alle Castle Club-kamers zijn gelegen op de derde en vierde etage in het hoofdgebouw, dus boven de ingang van het Disneyland Park. Er zijn drie type kamers:

  • Castle Club kamer (2 tweepersoonsbedden; tot 4 personen)
  • Castle Club kamer met uitzicht op het Disneyland Park (1 groot tweepersoonsbed; tot 2 personen)
  • Castle Club kamer met uitzicht op het Disneyland Park (2 tweepersoonsbedden; tot 4 personen)

Bij aankomst meld je je bij de exclusief voor Castle Club-kamers ingerichte receptie om in te checken. Deze vind je op de derde verdieping, te bereiken via een lift. Wanneer je komt inchecken kun je de telefoon naast de lift gebruiken om de lift te laten komen. Hier ontvang je je kamersleutel en je toegangskaarten voor de parken, eventuele maaltijdvouchers en extra's in de vorm van een Magic Pass. Vanaf inchecken kun je je keycard ook gebruiken om de lift te laten komen. Je kunt je koffers achterlaten bij de conciërge die ze, als je kamer klaar is, naar de kamer zal (laten) brengen. 

De speciale Castle Club lift kun je ook gebruiken om vanuit de 3e of 4e verdieping meteen naar de toegangspoortjes te gaan van het Disneyland Park. Je hoeft dus niet via de lobby te lopen. 

Foto: Luca Tettamanti


Castle Club Lounge

Als gast van de Castle Club mag je ook gebruik maken van de Castle Lounge. ’s Ochtends kun je er ontbijten, ’s middags een lekkere snack gebruiken en de hele dag wat lekkers drinken. Tussen 07:30 en 11:00 uur kun je genieten van een uitgebreid Amerikaans ontbijtbuffet (dus met koude en warme gerechten zoals omeletten) en inclusief Disney figuren aan tafel. Je hoeft dus geen tijdsperiode vooraf te reserveren maar kunt gaan ontbijten wanneer jou dat uitkomt, binnen de genoemde tijden. 

Foto: Curious Axel

De rest van de dag (tot 22:00 uur) kun je in de Lounge terecht voor koude en warme dranken (bij de prijs inbegrepen). Je kunt ook alcoholische dranken bestellen maar die zijn voor eigen rekening. Je kunt in de lounge natuurlijk ook heerlijk relaxen of een spelletje spelen.

Foto: Curious Axel

Tussen 16:00 en 17:30 uur kun je in de Lounge terecht voor een heerlijke snack (bij de prijs inbegrepen). Geniet van zoete en hartige lekkernijen of vers fruit met uitzicht over het Disneyland Park!

Foto: Curious Axel


Club kamers

De kamers van de Castle Club zijn qua afmetingen vergelijkbaar met de standaardkamers. De thee- en koffiefaciliteiten (waterkoker, theezakjes, Nespresso-machine met drie cups per dag) zijn bij de prijs inbegrepen. Bovendien hebben de kamers een afgesloten minibar (die daadwerkelijk koelt tot ca. 4 graden Celcius), in tegenstelling tot de minibar die je op de standaardkamers aantreft.

Foto: Curious Axel

Het Disneyland Hotel is feitelijk de ingang van het Disneyland Park. Bekijk onze speciale hotel pagina met alle informatie over de type kamers en faciliteiten van het Disneyland Hotel:


Prijzen & Boeken

Ontdek de prijzen voor een voordelig verblijf (hotel + tickets) via alle aanbiedingen. Klik op 'Ontdek prijzen', kies een aanbieding die geldig is in de periode waarin je een bezoek wilt brengen aan Disney en vul vervolgens de samenstelling van je reisgezelschap in om de prijzen te bekijken. 

Wil je liever zelf bepalen op welke dagen je de parken wilt bezoeken of heb je een jaarkaart, reserveer dan losse hotelovernachtingen via onderstaande zoekmachine met alle 'room only' aanbiedingen. Toegangstickets tot de parken zijn niet inbegrepen. Tip: Profiteer van onze ticket aanbiedingen (ontvang tot 50% korting) en bepaal zelf wanneer en hoe vaak je de parken wilt bezoeken tijdens je verblijf.


Hotel Special serie

In onze artikelen uit de 'Hotel Special' serie nemen we een kijkje in de luxe club level kamers en exclusieve club faciliteiten van de Disney hotels in Disneyland Paris. Bekijk alle artikelen:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe 'Silhouettes' souvenirs in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel
25/03/2024
Laat je eigen silhouet maken als persoonlijk souvenir in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel[...] Lees meer
Turkey Leg en Churros in Disneyland Paris bij nieuwe Overland Trail Café in Frontierland
06/03/2024
De populaire Turkey Leg snack uit de Amerikaanse Disney parken is nu ook voor het eerst verkrijgbaar in Disneyland Paris[...] Lees meer
Star Tours krijgt upgrade met scenes uit The Mandalorian, Andor en Ahsoka in Disneyland Paris
05/03/2024
Nieuwe Star Wars scenes voor Star Tours in Disneyland Paris met The Mandalorian, Andor en Ahsoka[...] Lees meer
Disney Dreams avondshow tijdelijk twee keer per dag te zien als test in Disneyland Paris
01/03/2024
De populaire avondshow Disney Dreams zal tijdelijk twee keer per dag te zien zijn bij het kasteel in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen