Coronapaspoort noodzakelijk voor bezoek aan Disneyland Paris vanaf 21 juli 2021
12/07/2021
Coronapaspoort noodzakelijk voor bezoek aan Disneyland Paris vanaf 21 juli 2021

Op 12 juli 2021 maakte de Franse president Macron bekend dat het Eurpese coronapaspoort vanaf 21 juli 2021 verplicht wordt om toegang te krijgen tot pretparken zoals Disneyland Paris. Zo'n paspoort toont aan of iemand gevaccineerd is, immuniteit heeft opgebouwd of negatief getest is.


Coronapaspoort voor toegang tot Disneyland Paris

Sinds de heropening van Disneyland Paris op 17 juni 2021 was een coronapaspoort niet nodig om toegang te krijgen tot de parken, wel om Frankrijk zelf binnen te komen. Daar komt vanaf 21 juli 2021 gefaseerd verandering in. De Franse regering heeft besloten om het coronapaspoort (Passeport Sanitaire) vanaf die datum óók verplicht te stellen om toegang te krijgen tot o.a. pretparken.

Om Disneyland Paris binnen te komen heb je één van de volgende drie bewijzen nodig:

  • Negatieve test (PCR of antigeen test die niet ouder is dan 72 uur) voor iedereen vanaf 18 jaar (vanaf 21 juli 2021) / voor iedereen vanaf 12 jaar (vanaf 30 september 2021) of
  • Bewijs van volledige vaccinatie (vanaf 7 dagen na de tweede prik voor Pfizer, Moderna of AstraZeneca, vanaf 28 dagen na de enige prik van Johnson & Johnson of vanaf 7 dagen na de enige prik voor mensen die reeds covid-19 hebben gehad) of
  • Bewijs van immuniteit (vanaf 11 dagen na infectie; uiterlijk 6 maanden geleden)

Bezoekers uit Nederland kunnen gebruik maken van de Nederlandse CoronaCheck app voor de internationale QR-code die nu ook al verplicht is om Frankrijk binnen te komen. Belgen kunnen de QR-code tonen vanuit de Belgische CovidSafe app. Vanaf 21 juli 2021 kan dezelfde code worden gebruikt om toegang te krijgen tot de parken van Disneyland Paris.

De Franse minister van Volksgezondheid heeft daarnaast laten weten dat de mondkapjesplicht op plaatsen waar het coronapaspoort verplicht is binnenkort komt te vervallen. Meer informatie volgt.

Update 19-07-2021: Na kritiek op het eerste plan om het coronapaspoort vanaf 21 juli 2021 óók verplicht te stellen voor kinderen, heeft de Franse minister van Volksgezondheid op 13 juli 2021 besloten om dit te versoepelen. In eerste instantie zal het pasoort vanaf 21 juli 2021 alleen gelden voor volwassenen vanaf 18 jaar. Voor kinderen van 12 t/m 17 jaar wordt het coronapaspoort pas vanaf 30 september 2021 verplicht.

Ook de wachttijd na de tweede vaccinatie wordt verkort van 14 dagen naar 7 dagen (alleen bij Pfizer en Moderna). Disney heeft op 19 juli 2021 bevestigd deze wijziging te volgen, nadat ze eerst vasthielden aan de 14 dagen. Onderstaande informatie is zoals Disneyland Paris die nu vermeld.

Update 07-08-2021: De Franse overheid heeft aangekondigd dat het coronapaspoort vanaf 9 augustus 2021 óók gaat gelden voor hotels en bepaalde winkelgebieden, zoals Disney Village. In dergelijke winkelgebieden is het vervolgens wél toegestaan om buiten het mondkapje af te doen. De mondmaskers zijn hier alleen binnen noodzakelijk.

Update 09-08-2021: De Franse overheid en Disney hebben aangekondigd dat een negatieve test (PCR of antigeen) voor toegang tot Disneyland Paris vanaf 9 augustus 2021 geldig is voor 72 uur (dit was eerst 48 uur). Hierdoor is het niet meer nodig om een extra test te laten afnemen tijdens een 3-daags verblijf, mits de test in het thuisland op tijd is afgenomen.


Testlocaties in Frankrijk

In Disney Village is tevens een covid-19 testlocatie opgezet in de voormalige Buffalo Bill's Wild West Show voor iedereen die ter plaatse nog een PCR of antigeen test nodig heeft. Het centrum is dagelijks geopend van 08:00 tot 20:00 uur.

Een PCR test kost €63,89 met uitslag binnen 24 uur en dient vooraf online gereserveerd te worden door hier te klikken. Een antigeen test kost €45,01 met uitslag binnen 15 minuten waar geen reservering voor nodig is, maar dit wordt wel aanbevolen door hier te klikken. Je kunt op ieder moment binnen de openingstijden de testlocatie binnen lopen voor een antigeen test.

Voor een overzicht van alle testlocaties in Frankrijk buiten die in Disneyland Paris (voor PCR en/of antigeen) klik hier. Disneyland Paris ligt in departement 77.


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2021 en 2022

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2021 en 2022.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

 
Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Speciale diners met Disney figuren tijdens kerstavond en oudejaarsavond in Disneyland Paris
24/09/2021
Geniet van een uniek en culinair diner tijdens kerstavond of oudejaarsavond in Disneyland Paris[...] Lees meer
Disneyland Paris stopt met mondkapjes plicht bij officiële fotolocaties in de parken
06/09/2021
Versoepelingen in Disneyland Paris met het niet meer verplicht stellen van mondkapjes bij fotolocaties[...] Lees meer
Nieuw themagebied Worlds of Pixar in Disneyland Paris met attracties in het Studios Park
27/08/2021
Toon Studio wordt Worlds of Pixar met alle Pixar attracties in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Paris[...] Lees meer
Rondleiding door de Marvel restaurants Manhattan & Downtown in Disneyland Paris
21/08/2021
Neem een kijkje in de vernieuwde restaurants van het Marvel hotel in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen