Openingstijden vandaag
Dinsdag 25 februari 2020
Disneyland Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Nieuwe parade 'Disney Stars on Parade' tijdens de 25e verjaardag van Disneyland Paris
20/01/2017
Nieuwe parade 'Disney Stars on Parade' tijdens de 25e verjaardag van Disneyland Paris

Speciaal voor de 25e verjaardag krijgt Disneyland Parijs in het voorjaar van 2017 een gloednieuwe parade. Disney Stars on Parade krijgt o.a. 7 grote wagens, tientallen Disney figuren, nieuwe kostuums voor de performers, een vuurspuwende draak en unieke muziek. De parade is vanaf 26 maart 2017 dagelijks te zien in het Disneyland Park.


Disney Stars on Parade begint met Tinker Bell, tevens het nieuwe gezicht van de 25e verjaardag en prominent aanwezig op alle decoratie in het Disneyland Park, met een wagen in de vorm van een gigantisch sprookjesboek, genaamd 'Discover The Magic'. De bekende fee uit Peter Pan wordt achtervolgt door een nieuwe wagen met Mickey en z'n vriendjes als ontdekkingsreizigers in de sfeer van Jules Verne. 

Het volgende gedeelte van de parade viert de vriendschap tussen mens en speelgoed met figuren uit Toy Story. De bekende raket van Buzz Lightyear uit de films trekt een grote vrachtwagen met Andy's favoriete speelgoed vooruit, genaamd 'Discover Friendship'. Samen gaan zij 'to infinity and beyond' met vele bekende figuren aan boord.

Even later trekken we de jungle in met Baloo en Mowgli uit The Jungle Book. Percussie en felle kleuren zorgen voor een vrolijke sfeer. Op een gigantische rots kijken Simba en Nala uit The Lion King neer op alles wat leeft tijdens de 'Circle of Life'. Deze wagen komt uit Tokyo Disneyland en krijgt de naam 'Discover Adventure'.

Van de ene rots, naar de andere als de volgende wagen voorbij komt rijden met de naam 'Discover Imagination'. Niemand minder dan Captain Hook zit bovenop 'Skull Rock', bang dat de krokodil hem te pakken zal krijgen. Vlieg vervolgens mee met Peter Pan en z'n vriendjes op een groot schommelschip naar Neverland.

Vanuit de lucht maken we een diepe duik in de zee naar de wondere wereld van Finding Nemo en Finding Dory, genaamd 'Discover A New World'. De vrolijke schildpad Crush zwemt boven de wagen vol met koraal waar Nemo en Dory verstoppertje spelen. De stroming zorgt ervoor dat de vissen hun weg weten te vinden naar Sidney.

Hét hoogtepunt, vrij letterlijk, van Disney Stars on Parade is Maleficent uit Sleeping Beaty in draak-vorm. Deze gigantische wagen, genaamd 'Discover Enchantment', bevat een echte vuurspuwende draak in 'steampunk-stijl' uit het Jules Verne tijdperk. Prins Phillip en de Three Good Fairy's (Flora, Fauna en Merryweather) gaan de strijd aan met de draak en proberen het goede te laten overwinnen. Deze wagen is een variant op de draak die ook te zien is tijdens Festival of Fantasy Parade in Walt Disney World. Onze draak heeft echter nieuwe wielen, kleuren en decoratie ten opzichte van de variant uit Florida (zie vergelijking hieronder).

Het indrukwekkende tafereel met de draak wordt gevolgd door drie koninklijke koetsen met bekende prinsen en prinsessen tijdens 'Discover Romance'. Rapunzel, Cinderella en Snow White zwaaien met hun partners vanuit de prachtige rijtuigen naar het publiek. Kom oog in oog te staan met Disney's bekendste koninklijke hoogheden als ze gracieus langsrijden. 

Als slotstuk van de parade gaan we met Anna en Elsa uit Frozen mee naar Arendelle op een nieuwe unit met twee wagens, genaamd 'Discover Wonder'. Vanuit Elsa's indrukwekkende ijspaleis kijken de zusjes neer op het publiek, waarbij sneeuwpop Olaf een ritje maakt op rendier Sven.

Bekijk een eerste blik op enkele nieuwe wagens (o.a. de openingsfloat, Frozen, Finding Nemo / Finding Dory) uit de nieuwe parade in deze reportage van de Franse krant Le Parisien tijdens één van de nachtelijke repetities:

De muziek voor de parade krijgt de naam 'Lost in the Magic' en komt uit Tokyo Disneyland. Iedere wagen/unit krijgt een eigen variant op het nummer met muziek uit de films waarop de wagens zijn gebaseerd. Hiervoor is het geluidssysteem langs de paraderoute in het Disneyland Park compleet vernieuwd. DLP Welcome heeft alvast een sneak-peak online gezet met een klein deel van het nummer 'Lost in the Magic':

Foto's: DLP Today, DisneyFoodBlog & DLRP Express


25e verjaardag

Disney Stars on Parade zal vanaf 26 maart 2017 dagelijks te zien zijn in het Disneyland Park. Tijdens de 25e verjaardag van Disneyland Parijs zijn er nog meer nieuwe belevenissen te ontdekken zoals de nieuwe Star Wars attracties Star Tours: The Adventures Continue & Hyperspace Mountain, nieuwe shows met Mickey en de prinsessen en de spectaculaire avondshow Disney Illuminations met vuurwerk.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Mickey's Gift Signature Experience in Disneyland Paris met ontmoeting en VIP plekken
20/02/2020
Geniet van VIP plekken, een ontmoeting met Mickey, lunch of diner in een buffetrestaurant, FastPass en cadeaukaart met Mickey's Gift Signature Experience[...] Lees meer
Ontmoet figuren uit Guardians of the Galaxy tijdens het Marvel seizoen in Disneyland Paris
13/02/2020
De Marvel superhelden komen naar Disneyland Paris tijdens het derde Marvel Superhelden Seizoen in Disneyland Paris[...] Lees meer
Disneyland Paris krijgt nieuwe avondparade in kerststijl met speciale LED technologie
19/01/2020
Nieuwe kerstparade in het Disneyland Park wordt 's avonds een avondparade met LED technologie[...] Lees meer
Laatste Star Wars seizoen Legends of the Force in Disneyland Paris met vernieuwde shows
09/01/2020
Ontdek het laatste Stars Wars seizoen Legends of the Force in Disneyland Paris met shows, vuurwerk en ontmoetingen[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen