Hyperspace Mountain vervangt Space Mountain met nieuwe treinen in Disneyland Paris
18/10/2016
Hyperspace Mountain vervangt Space Mountain met nieuwe treinen in Disneyland Paris

De populaire achtbaan Space Mountain: Mission 2 in Disneyland Parijs krijgt vanaf voorjaar 2017 een nieuw Star Wars thema in de vorm van 'Hyperspace Mountain: Rebel Mission'. Speciaal voor de 25ste verjaardag wordt de attractie vernieuwd met o.a. lasers en projecties en komen er gloednieuwe treinen met onboard Star Wars muziek tijdens de rit.


Hyperspace Mountain neemt bezoekers mee naar het Star Wars universum waarbij de karretjes worden afgeschoten in 'hyperspace' richting een episch ruimtegevecht tussen TIE Fighters en een Star Destroyer. De attractie in Parijs wordt daarmee de derde 'Space Mountain' die een dergelijke upgrade krijgt, nadat al eerder het originele Disneyland in Californië en Hong Kong Disneyland hun attracties wijzigden naar de nieuwe Hyperspace Mountain.

Tegelijk met de upgrade naar Hyperspace Mountain, worden alle bestaande treinen vervangen door gloednieuwe varianten met nieuwe beugels en hydraulische vering, waardoor de rit heel soepel zal verlopen, vergelijkbaar met de treinen van Rock 'n' Roller Coaster. Bekijk de eerste foto's van de nieuwe treinen tijdens de testfase en een exclusieve blik in de koepel tijdens de werkzaamheden.

Foto: Androland & Space-Mountain.fr

In beide parken is de upgrade een groot succes onder bezoekers, al verschilt de achtbaan in deze parken behoorlijk met de variant in Parijs. Daar waar Space Mountain in Disneyland Parijs over de kop gaat in een koepel met Jules Verne thema, is Space in de overige Disney parken meer een normale futuristische achtbaan in het donker zonder loopings en inversies. Tijdens Star Wars Night op vrijdag 5 mei 2017 ging Hyperspace Mountain in Parijs in première met hier de eerste on-ride video (hoogtepunten):


25e verjaardag

Hyperspace Mountain: Rebel Mission is onderdeel van de 25e verjaardag van Disneyland Parijs met o.a. nieuwe shows met Mickey en de prinsessen, de nieuwe parade Disney Stars on Parade met vuurspuwende draak en de spectaculaire avondshow Disney Illuminations met vuurwerk. Hyperspace Mountain zorgt tevens voor een grotere Star Wars aanwezigheid in de parken met daarnaast de nieuwe Star Tours: The Adventures Continue attractie, de Starport meet & greet locatie en de interactie Jedi Training Academy show in Discoveryland.

De opening van Hyperspace Mountain is voorzien op 7 mei 2017. Gasten van Star Wars Night op 5 & 6 mei 2017 krijgen als eerste exclusief toegang tot de attractie. Het Walt Disney Studios Park viert daarnaast ieder jaar van begin januari t/m eind maart 2018 'Season of the Force' met nog meer Star Wars entertainment en een spectaculaire avondshow met projecties en special effects bij The Hollywood Tower Hotel.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Speciale diners met Disney figuren tijdens kerstavond en oudejaarsavond in Disneyland Paris
24/09/2021
Geniet van een uniek en culinair diner tijdens kerstavond of oudejaarsavond in Disneyland Paris[...] Lees meer
Disneyland Paris stopt met mondkapjes plicht bij officiële fotolocaties in de parken
06/09/2021
Versoepelingen in Disneyland Paris met het niet meer verplicht stellen van mondkapjes bij fotolocaties[...] Lees meer
Nieuw themagebied Worlds of Pixar in Disneyland Paris met attracties in het Studios Park
27/08/2021
Toon Studio wordt Worlds of Pixar met alle Pixar attracties in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Paris[...] Lees meer
Rondleiding door de Marvel restaurants Manhattan & Downtown in Disneyland Paris
21/08/2021
Neem een kijkje in de vernieuwde restaurants van het Marvel hotel in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen