Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Festival van Piraten & Prinsessen met grote parade, show en Disney figuren in Disneyland Paris
Openingstijden vandaag
Woensdag 24 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Festival van Piraten & Prinsessen met grote parade, show en Disney figuren in Disneyland Paris
27/10/2018

Festival van Piraten & Prinsessen met grote parade, show en Disney figuren in Disneyland Paris

Na het grote succes van de eerste editie in 2018, keert het Festival van Piraten & Prinsessen ook in 2019 weer terug in Disneyland Paris. Het hoogtepunt van het seizoen is de grote parade met verschillende show stops in het Disneyland Park. Het festival zal tegelijkertijd met Legends of the Force in het Walt Disney Studios Park van 19 januari t/m 17 maart 2019 te zien zijn.


Het festival is voornamelijk gebaseerd op entertainment, maar Main Street en Central Plaza krijgen wel speciale decoratie, zoals versierde lantaarns en nieuwe plantsoenen op zowel Town Square, als Central Plaza met kleurrijke bloemen en planten.

Tijdens 'Disney Pirate or Princess: Make your Choice!' worden bezoekers gevraagd mee te doen in een wervelend spektakel met diverse grote parade wagens en meer dan 100 dansers en Disney figuren. De bonte stoet trekt eerst tegelijkertijd in twee delen vanuit Main Street en Fantasyland richting Central Plaza.

Afhankelijk van waar de beide delen vertrekken, is de eerste show stop voor #TeamPirates of #TeamPrincesses te zien in het midden van Main Street en bij de Royal Castle Stage. De Disney figuren zullen van de wagens af komen en de interactie zoeken met bezoekers. De prinsessen doen hun koninklijke dans en de piraten laten hun acrobatische toeren zien. Bekijk de complete show stops van beide delen met nieuwe kostuums voor de dansers én winterjurken voor de prinsessen:

Vervolgens komen beide delen samen op Central Plaza waar de tweede grote show stop zal plaatsvinden met 4 extra podia op het plein. Diverse Disney figuren, zoals Mickey, Minnie, Jake the Pirate, de prinsessen en figuren uit Peter Pan zullen hier te zien zijn en bezoekers worden uitgebodigd om de speciale choreografie mee te doen. Bekijk de tweede show stop (multicam) tijdens de eerste editie in 2018 (vergelijkbaar met dit jaar):

Tijdens de speciale 'Pirates & Princesses Party' voor jaarkaarthouders op vrijdag 22 maart 2019 was de grote show en parade nog één keer te zien in het donker met extra effecten, zoals projecties op het kasteel en klein vuurwerk rondom de podia. Bekijk de video van de finale op Central Plaza:

Naast de grote parade en show is ook de Princess Promenade weer terug met een korte cavalcade (vergelijkbaar met de 'Tuesday is Guest Star Day' pre-parade) vanuit het kasteel en op Central Plaza. Afgelopen jaar waren Elena of Avalor en Sofia the First (Disney Channel) dagelijks te zien. Ook dit jaar zullen deze prinsessen te zien zijn met nieuwe muziek.

In Adventureland krijgen jonge piraten les van niemand minder dan Captain Jack Sparrow tijdens een interactieve happening bij het piratenschip. Samen met diverse muzikanten worden hier de fijne kneepjes van het piratenvak bijgeleerd. Beschikbare plaatsen en/of deelname aan deze show is beperkt, dus wees er vroeg bij.

Het speciale entertainment is de hele dag doorlopend te zien langs de paraderoute, op Central Plaza en in Adventureland bij het piratenschip. Bekijk de tijden:


Snacks

Uiteraard zijn er tevens speciale snacks verkrijgbaar, zoals taartjes en cupcakes bij Market House Deli (Main Street), Auberge de Cendrillon (Fantasyland) en Captain Jack's (Adventureland).


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Disney Adventure World wordt de nieuwe naam van het Studios Park in Disneyland Paris
12/04/2024
Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris wordt Disney Adventure World[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen