Hoe werkt het coronapaspoort voor Disneyland Paris? Wij leggen het uit
21/07/2021
Hoe werkt het coronapaspoort voor Disneyland Paris? Wij leggen het uit

Vanaf 21 juli 2021 is het coronapaspoort vereist voor toegang tot de parken van Disneyland Paris. Neem een kijkje bij de tassencontrole op de resort hub en ontdek wat er precies nodig is voor het Franse coronapaspoort om goed voorbereid naar de magie te gaan.


Controle coronapaspoort in Disneyland Paris

Alle bezoekers van de parken in Disneyland Paris zijn vanaf 21 juli 2021 verplicht om het coronapaspoort te tonen vóór ze naar binnen gaan. De controle vindt plaats op de resort hub, net na de tassencontrole. Hierdoor hoeven bezoekers het paspoort slechts éénmaal te laten zien, ook als ze op dezelfde dag willen wisselen van park.

Cast members staan klaar om de benodigde documenten in de vorm van een QR-code te verifiëren. Een geldig identiteitsbewijs is eveneens vereist. Bekijk hoe het werkt:

Foto's: dlrpfans

Toegang tot Disney Village en de Disney hotels is nog altijd mogelijk zonder coronapaspoort. De controle punten voor het coronapaspoort bevinden zich rondom de tenten van de grote tassencontrole op de resort hub.

Vanuit het treinstation en de parkeerplaats is toegang tot Disney Village mogelijk via de zij-ingang naast de Gaumont bioscoop. Vanuit de parkeergarage van Disney Village is toegang mogelijk naast de ingang van het RER metrostation. Bekijk de plattegrond:

Foto: ED92


Wat is er nodig voor een coronapasoort?

Om Disneyland Paris binnen te komen heb je één van de volgende drie bewijzen nodig:

  • Negatieve test (PCR of antigeen test die niet ouder is dan 48 uur) voor iedereen vanaf 18 jaar (vanaf 21 juli 2021) / voor iedereen vanaf 11 jaar (vanaf 30 augustus 2021) of
  • Bewijs van volledige vaccinatie (vanaf 7 dagen na de tweede prik voor Pfizer, Moderna of AstraZeneca, vanaf 28 dagen na de enige prik van Johnson & Johnson of vanaf 7 dagen na de enige prik voor mensen die reeds covid-19 hebben gehad) of
  • Bewijs van immuniteit (vanaf 11 dagen na infectie; uiterlijk 6 maanden geleden)

Bezoekers uit Nederland kunnen gebruik maken van de Nederlandse CoronaCheck app voor de internationale QR-code die nu ook al verplicht is om Frankrijk binnen te komen. Belangrijk om te weten: Voor toegang tot Frankrijk zelf is vanaf 18 juli 2021 een aangescherpt coronapasoort nodig voor alle Nederlanders.


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2021 en 2022

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2021 en 2022.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Neem een kijkje achter de schermen in de Disney parken met Behind the Attraction
19/07/2021
Bekijk de nieuwe Behind the Attraction serie op Disney+ met beelden achter de schermen in de Disney parken[...] Lees meer
Disneyland Paris serveert Frozen Margarita's bij Fuente del Oro in het Disneyland Park
17/07/2021
Voor het eerst margarita's, bier, wijn en (alcoholische) milkshakes verkrijgbaar in het Disneyland Park[...] Lees meer
Nederlanders blijven welkom in Frankrijk en Disneyland Paris ondanks code rood
15/07/2021
Geen extra maatregelen voor gevaccineerde Nederlanders in Frankrijk na code rood in de EU[...] Lees meer
Coronapaspoort noodzakelijk voor bezoek aan Disneyland Paris vanaf 21 juli 2021
12/07/2021
Frankrijk stelt het coronapaspoort verplicht voor toegang tot Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen