Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Hoe werkt het coronapaspoort voor Disneyland Paris? Wij leggen het uit
Openingstijden vandaag
Vrijdag 09 december 2022
Disneyland Park
09:30 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Hoe werkt het coronapaspoort voor Disneyland Paris? Wij leggen het uit
21/07/2021
Hoe werkt het coronapaspoort voor Disneyland Paris? Wij leggen het uit

Vanaf 21 juli 2021 is het coronapaspoort vereist voor toegang tot Disneyland Paris. Neem een kijkje bij de tassencontrole op de resort hub en ontdek wat er precies nodig is voor het Franse coronapaspoort om goed voorbereid naar de magie te gaan. Vanaf 24 januari 2022 gaat het coronapaspoort over in een vaccinatiepaspoort met enkel 2g.


Controle coronapaspoort in Disneyland Paris

Alle bezoekers van de parken in Disneyland Paris zijn vanaf 21 juli 2021 verplicht om het coronapaspoort te tonen vóór ze naar binnen gaan. De controle vindt plaats op de resort hub, bij de tassencontrole. Hierdoor hoeven bezoekers het paspoort slechts éénmaal te laten zien, ook als ze op dezelfde dag willen wisselen van park.

Cast members staan klaar om de benodigde documenten in de vorm van een QR-code te verifiëren. Een geldig identiteitsbewijs is eveneens vereist. Bekijk hoe het werkt:

Foto's: dlrpfans


Coronapaspoort voor toegang tot Disney Village en de Disney hotels

Vanaf 9 augustus 2021 gaat het coronapaspoort ook in voor toegang tot de Disney hotels en winkelgebieden zoals Disney Village. Hierdoor is het paspoort noodzakelijk voor het gehele resort. Bij de hotels ontvangen gasten een armbandje nadat hun coronapaspoort bij aankomst is gecontroleerd.

Foto's: ED92


Wat is er nodig voor een coronapasoort?

Update 14-03-2022: Vanaf 14 maart 2022 is zowel het coronapaspoort, als het vaccinatiepaspoort niet meer nodig voor toegang tot Disneyland Paris. De QR-code komt te vervallen. Kik hier voor meer informatie.

Om Disneyland Paris binnen te komen (parken, hotels en Disney Village) heb je t/m 23 januari 2022 één van de volgende drie bewijzen nodig (opgelet: vanaf 24 januari 2022 wordt het coronapaspoort voor iedereen vanaf 16 jaar vervangen door een vaccinatiepaspoort):

  • Negatieve test (PCR of antigeen test die niet ouder is dan 24 uur vanaf 29 november 2021) voor iedereen vanaf 12 jaar of
  • Bewijs van volledige vaccinatie (vanaf 7 dagen na de tweede prik voor Pfizer, Moderna of AstraZeneca, vanaf 28 dagen na de enige prik van Johnson & Johnson of vanaf 7 dagen na de enige prik voor mensen die reeds covid-19 hebben gehad)
  • Let op: Een booster prik voor volledig gevaccineerden is noodzakelijk vanaf 15 december 2021 voor personen vanaf 65 jaar + voor iedereen vanaf 18 jaar met het Johnson & Johnson vaccin vanaf 2 maanden na de enige prik en vanaf 15 januari 2022 voor alle volwassenen vanaf 18 jaar volgens deze regels: vanaf 7 maanden na de tweede prik voor Pfizer, Moderna of AstraZeneca) of
  • Bewijs van immuniteit (vanaf 11 dagen na infectie; uiterlijk 6 maanden geleden)

Bezoekers uit Nederland kunnen gebruik maken van de Nederlandse CoronaCheck app voor de internationale QR-code. Belgen kunnen de QR-code tonen vanuit de Belgische CovidSafe app. Wil je controleren of je vaccinaties geldig zijn voor toegang tot Disneyland Paris? Download dan de Franse TousAntiCovid app.

Update 18-01-2022: Vanaf eind januari 2022 wordt het coronapaspoort vervangen door een vaccinatiepaspoort waarbij je alleen toegang krijgt tot Disneyland Paris als je gevaccinneerd bent.


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2022 en 2023

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2022 en 2023.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe prijzen voor restaurants in Disneyland Paris met tafelservice, buffet en counterservice
29/11/2022
Disneyland Paris verhoogt prijzen van restaurants in de parken en hotels en wijzigt de menu's in counterservice locaties[...] Lees meer
Cyber Monday shopDisney: 2e artikel voor de HALVE prijs op veel Disney merchandise
28/11/2022
Ontvang het 2e artikel voor de halve prijs op merchandise uit de Disney Store tijdens de Cyber Monday uitverkoop[...] Lees meer
BREAKING: Bob Iger vervangt Bob Chapek als CEO van The Walt Disney Company en keert terug
25/11/2022
Disney kondigt het ontslag aan van Bob Chapek en de terugkeer van Bob Iger als zijn vervanger[...] Lees meer
Pizzeria Bella Notte in Disneyland Paris krijgt Luca thema na upgrade en uitbreiding
15/11/2022
Bekijk de nieuwe Luca uitbreiding en upgrade van Pizzeria Bella Notte in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen