Hoe werkt het coronapaspoort voor Disneyland Paris? Wij leggen het uit
21/07/2021
Hoe werkt het coronapaspoort voor Disneyland Paris? Wij leggen het uit

Vanaf 21 juli 2021 is het coronapaspoort vereist voor toegang tot Disneyland Paris. Neem een kijkje bij de tassencontrole op de resort hub en ontdek wat er precies nodig is voor het Franse coronapaspoort om goed voorbereid naar de magie te gaan.


Controle coronapaspoort in Disneyland Paris

Alle bezoekers van de parken in Disneyland Paris zijn vanaf 21 juli 2021 verplicht om het coronapaspoort te tonen vóór ze naar binnen gaan. De controle vindt plaats op de resort hub, net na de tassencontrole. Hierdoor hoeven bezoekers het paspoort slechts éénmaal te laten zien, ook als ze op dezelfde dag willen wisselen van park.

Cast members staan klaar om de benodigde documenten in de vorm van een QR-code te verifiëren. Een geldig identiteitsbewijs is eveneens vereist. Bekijk hoe het werkt:

Foto's: dlrpfans

Vanuit het treinstation en de parkeerplaats is toegang tot Disney Village mogelijk via de zij-ingang naast de Gaumont bioscoop. Vanuit de parkeergarage van Disney Village is toegang mogelijk naast de ingang van het RER metrostation. De controle punten voor het coronapaspoort bevinden zich rondom de tenten van de grote tassencontrole op de resort hub. Bekijk de plattegrond:

Foto: ED92


Coronapaspoort voor toegang tot Disney Village en de Disney hotels

Vanaf 9 augustus 2021 gaat het coronapaspoort ook in voor toegang tot de Disney hotels en winkelgebieden zoals Disney Village. Hierdoor is het paspoort noodzakelijk voor het gehele resort. Bij de hotels ontvangen gasten een armbandje nadat hun coronapaspoort bij aankomst is gecontroleerd.

Foto's: ED92


Wat is er nodig voor een coronapasoort?

Om Disneyland Paris binnen te komen heb je één van de volgende drie bewijzen nodig:

  • Negatieve test (PCR of antigeen test die niet ouder is dan 72 uur) voor iedereen vanaf 18 jaar (vanaf 21 juli 2021) / voor iedereen vanaf 12 jaar (vanaf 30 september 2021) of
  • Bewijs van volledige vaccinatie (vanaf 7 dagen na de tweede prik voor Pfizer, Moderna of AstraZeneca, vanaf 28 dagen na de enige prik van Johnson & Johnson of vanaf 7 dagen na de enige prik voor mensen die reeds covid-19 hebben gehad) of
  • Bewijs van immuniteit (vanaf 11 dagen na infectie; uiterlijk 6 maanden geleden)

Bezoekers uit Nederland kunnen gebruik maken van de Nederlandse CoronaCheck app voor de internationale QR-code die nu ook al verplicht is om Frankrijk binnen te komen. Belgen kunnen de QR-code tonen vanuit de Belgische CovidSafe appBelangrijk om te weten: Voor toegang tot Frankrijk zelf is vanaf 18 juli 2021 een aangescherpt coronapasoort nodig voor alle Nederlanders.


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2021 en 2022

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2021 en 2022.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Directe Thalys trein naar Disneyland Paris vanuit Amsterdam keert in 2022 terug
15/10/2021
Thalys herstart de directe treinverbinding tussen Amsterdam en Disneyland Paris in 2022[...] Lees meer
Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties
12/10/2021
Ontdek de mogelijkheden voor mindervalide bezoekers voor makkelijke en snelle toegang tot attracties van Disneyland Paris[...] Lees meer
Kerst kamers in Disneyland Paris met kerstboom, decoratie en geschenken in de Disney hotels
06/10/2021
Bekijk de verschillende kerstkamers in Disneyland Paris van Newport Bay Club, Hotel New York en het Disneyland Hotel[...] Lees meer
The Lion King show Rhythms of the Pride Lands vanaf 23 oktober 2021 in Disneyland Paris
05/10/2021
De populaire show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands keert terug in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen