Openingstijden vandaag
Woensdag 23 januari 2019
Disneyland Park
10:00 tot 18:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 18:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Magic Pass voor hotelgasten vervangt alle papieren tickets en vouchers in Disneyland Paris
30/10/2018
Magic Pass voor hotelgasten vervangt alle papieren tickets en vouchers in Disneyland Paris

Disneyland Paris introduceert de nieuwe Magic Pass voor gasten van de Disney hotels ter vervanging van alle papieren tickets en vouchers. Met deze RFID kaart is het o.a. mogelijk om toegang te krijgen tot de parken, je hotelkamer, het ontbijt, maaltijdopties, Extra Magic Time en de mogelijkheid om een creditcard te koppelen voor aankopen in de winkels en/of restaurants.


"Papier, hier!"

We hebben het allemaal vaak genoeg meegemaakt: je verblijft in een Disney hotel, hebt gekozen om ontbijt, halfpension en/of een maaltijd met Disney figuren bij te boeken en tijdens het inchecken krijg je een heel boekwerk aan papieren tickets en vouchers mee waar je bijna een ordner voor moet hebben om het overzicht te bewaren. Voor een meerdaags verblijf ontvang je bijvoorbeeld:

  • Disney Hotel EasyPass voor Extra Magic Time en eventueel parkeren
  • Toegangstickets voor de parken
  • Vouchers voor het ontbijt
  • Vouchers voor maaltijdopties zoals half- of volpension
  • Vouchers voor Magische Extra's zoals maaltijden met Disney figuren

Dat kan handiger, zeker als je ziet hoe mooi het systeem van de MagicBand in Amerika werkt. Wanhoop niet langer, want de Magic Pass is er en werkt heel eenvoudig! In dit artikel laten we je kennismaken met deze superhandige kaart op pinpasgrootte met een RFID-chip. Dus “swipe” met je Magic Pass en ontdek het gemak van dit magische kaartje!


Hoe werkt het?

Sinds 12 maart 2018 kun je als gast van de Disney hotels in Disneyland Paris (gefaseerd) gebruik maken van een klein kaartje met groot gemak. Geen gedoe meer met vouchers, tickets of de Disney Hotel Easy Pass maar alles gecombineerd in één pasje op pinpasformaat. Bekijk hoe het systeem werkt in deze video:

Het kaartje bevat een RFID-chip die op heel veel plaatsen in het park kan worden uitgelezen: bij de toegangspoortjes, bij alle kassa’s in winkels en restaurants en in sommige hotels zelfs al bij je kamerdeur! Maar het kaartje kan nog veel meer: zo kun je er ook je tickets voor de Buffalo Bill's Wild West Show op laten zetten. Bovendien kun je er ook een FastPass mee ophalen bij de attracties die die service aanbieden, of geeft het je toegang tot het ontbijt in een aantal Disney hotels.

Je kunt er zelfs, door middel van een viercijferige pincode, aankopen in winkels of restaurants in de parken mee betalen die vervolgens via je hotelrekening worden verrekend. Dit kun je bij het inchecken laten activeren.


Ik wil ook zo’n Magic Pass!

Het allermooiste van dit nieuwe systeem is dat je er niets voor hoeft te doen: je krijgt je Magic Pass bij het inchecken in je Disney hotel. Je hoeft er dus niet om te vragen en het kost ook geen geld: deze nieuwe service is voor iedereen beschikbaar en wordt je vanzelf aangeboden. Afhankelijk van je hotel en de bijgeboekte extra’s wordt de functionaliteit geactiveerd.

Voor de blokhutten van Disney’s Davy Crockett Ranch zijn bijvoorbeeld nu nog “ouderwetse” sleutels nodig, dus verblijf je in een Trapper Tribe blokhut dan gebruik je je Magic Pass wel voor toegang tot de parkeerplaats en de parken, maar niet als sleutel voor je blokhut.

Alhoewel er nog geen officiële mededelingen over zijn gedaan, is het denkbaar dat de functionaliteit van de Magic Pass in de toekomst verder wordt uitgebreid. Denk daarbij aan FastPasses waarbij je geen papieren kaartje meer krijgt, maar die rechtstreeks op je Magic Pass worden opgeslagen en via een app bekeken en bijgehouden kunnen worden (zoals FastPass+ in Walt Disney World). Of PhotoPass-achtige toepassingen waardoor je geen apart kaartje meer nodig hebt om je attractie- en meet-en-greet-foto’s vast te leggen. Misschien komen er wel Magic Passes met seizoensafhankelijke afbeeldingen!

Het systeem wordt momenteel gefaseerd uitgerolt naar alle Disney hotels waarbij de deuren van de kamers in alle hotels worden uitgerust met RFID-lezers (zoals nu al het geval in Disney's Newport Bay Club) voor snelle toegang. Iedereen krijgt een eigen Magic Pass met naam en informatie over alle gekozen extra's, zoals maaltijdopties.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Behind the Magic: Ontdek de geheimen van Les Mystères du Nautilus in Disneyland Paris
14/01/2019
Ontdek de historie, oorsprong en geheimen met de onderzeeboot van kapitein Nemo in Les Mystères du Nautilus in Disneyland Paris[...] Lees meer
'Star Wars Experience Plus' met FastPass tijdens Legends of the Force in Disneyland Paris
12/01/2019
Ontvang FastPass voor Star Wars attracties, een VIP plek bij de avondshow en een exclusieve souvenir met Star Wars Experience Plus[...] Lees meer
Aanbieding Disneyland Paris: 3-daags verblijf + ontbijt in de partner hotels vanaf €165
10/01/2019
Profiteer van een voordelig 3-daags verblijf in de partner hotels van Disneyland Paris inclusief ontbijt[...] Lees meer
Behind the Magic: Ontdek de historie en taken van de Disneyland ambassadeurs
09/01/2019
Maak kennis met de Disneyland Paris ambassadeurs en ontdek wat zij doen voor promotie van de magie[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen