Ontdek de Promenade bij Villages Nature met winkels, restaurants, bars en bowling
16/10/2018
Ontdek de Promenade bij Villages Nature met winkels, restaurants, bars en bowling

Het nieuwe duurzame vakantieresort Villages Nature van Center Parcs bij Disneyland Paris is sinds het najaar van 2017 geopend voor het publiek. Tijd om een kijkje te nemen op de Promenade waar o.a. de winkels, restaurants en bars met bowling gelegen zijn. Bekijk onze complete tour van alle locaties, inclusief alle recreatieve mogelijkheden rondom het meer.


Overzicht

De Promenade van Villages Nature is centraal gelegen in het resort en bestaat uit 17 locaties. Dit aantal zal de komende periode waarschijnlijk wijzigen aangezien er nog beschikbare ruimte is, maar tijdens ons bezoek in september 2018 waren het er 17 en die bespreken we hier. Aan het einde van de promenade ligt waterpark Aqualagon en rondom het meer bevinden zich nog meer recreatieve mogelijkheden. Dit zijn de locaties:

 • Welcome House (receptie)
 • Franprix (supermarkt)
 • Vapiano (restaurant)
 • Villages Nature Paris Real Estate (winkel)
 • Nature & Découvertes - Souvenirs (winkel)
 • Cépages (restaurant, wijnbar)
 • PUR etc. (restaurant, café, sapbar)
 • GameTown (arcade)
 • Forum (ontmoetingsplek)
 • Laundry (wasserette)
 • Le Strike (bar)
 • Bowling
 • Kids Club
 • Baby Club Les Petites Chaperons Rouges
 • Chez Munier (bakkerij, cakeshop, theebar)
 • Escape Game by Prizoners (escape room)
 • Swind Concept Store (winkel)
 • Aqualagon (waterpark)

De promenade begint naast de bushalte van Villages Nature bij Welcome House (receptie) en strekt zich langs het meer uit richting Aqualagon. Als eerste komen we Franprix tegen. Dit is een bekende Franse supermarktketen en heeft hier een ruime winkel met een groot assortiment en versafdeling voor reguliere prijzen. Zitplaatsen zijn tevens beschikbaar met een magnetron waar eventuele opwarmmaaltijden direct genuttigd kunnen worden.

De volgende locatie is een vestiging van de populaire Italiaanse restaurantketen Vapiano. Hier kunnen pasta's en pizza's worden besteld die voor de ogen van gasten worden klaargemaakt. Het restaurant heeft een ruim aantal zitplaatsen en werkt hier met tafelbediening. Gasten bestellen eerst hun eten bij de counter en kunnen dan plaatsnemen waarna het eten wordt geserveerd.

Na Vapiano komen twee winkels met eerst vastgoed informatie over de koop van appartementen in Villages Nature bij Villages Nature Paris Real Estate en daarna souvenirwinkel Nature & Découvertes. Bij de real estate winkel is tevens een grote maquette te zien met de komende uitbreiding van het resort.

Het tweede restaurant van de promenade is Cépages. Deze sfeervolle locatie fungeert naast restaurant ook als wijnbar met een indrukwekkend assortiment. Het interieur is trendy industrieel met een terras bij goed weer.

Langs de promenade, aan de zijde van het meer, zijn tevens voldoende mogelijkheden om lekker te wandelen en te relaxen. Diverse kunstwerken met natuurlijke onderdelen zijn hier te zien met veel groen langs het meer.

Het volgende restaurant is Pur etc. met een combinatie van een restaurant, café en sapbar in één. Het interieur is retro met daarnaast hangplekken in de vorm van grote fauteuilles die zo uit de jaren '50 lijken te komen.

 

 

 

 

 

 

 

Lopen we verder dan komen we een vestiging van GameTown tegen met arcade games (tegen betaling). Daarnaast ligt ontmoetingsruimte Forum en de wasserette Laundry.

 

Een Center Parcs vakantieresort zonder een Bowling kan natuurlijk niet. Villages Nature heeft ook een modern bowlingcentrum met nieuwe banen, ruime zitjes en de laatste nieuwe speltechnologie. 

De tweede bar van de promenade is te vinden naast de Bowling en heeft de naam Le Strike. Hier worden tevens speciale spel- en karaoke-avonden gehouden waar iedereen aan kan deelnemen.

Animatie voor de kinderen is tevens beschikbaar in twee verschillende clubs: Kids Club en Baby Club Les Petites Chaperons Rouges voor diverse leeftijdsgroepen (tegen betaling). Chez Munier is de bakkerij, cakeshop en theebar van Villages Nature met verse broodjes en heerlijk ontbijt. Er is tevens een terras bij goed weer.

Naast de bakkerij is een vestiging van Escape Game by Prizoners te vinden met escape rooms (tegen betaling). Verder is er nog een winkel met zwemkleding te vinden bij
Swind Concept Store.

Aan de einde van de promenade ligt een 'outdoor theater' naast waterpark Aqualagon met een wandelroute om het meer waar nog meer recreatieve mogelijkheden zijn.

Aan de achterzijde van Aqualagon liggen speelvelden voor voetbal en basketbal met een kleine tribune voor toeschouwers. Verder door, aan de andere zijde van het meer, ligt een kleine midgetgolfbaan en kunstwerken gemaakt van natuurlijke onderdelen. Bijna bij het begin van de promenade (tegenover Welcome House) liggen nog jeu de boules banen en een groot schaakspel.


Accommodaties

Benieuwd naar hoe de verschillende type accommodaties er in het echt uitzien? DiscoverTheMagic.nl nam ook een kijkje in alle varianten tijdens een bezoek aan Villages Nature. Bekijk onze rondleiding met foto's & video's:


Platttegrond

DiscoverTheMagic.nl heeft de locaties van alle faciliteiten van dit hotel voor je op een rijtje gezet. Download de plattegrond en bekijk in één oogopslag wat de indeling is van het hotel en waar de faciliteiten gelegen zijn.


Prijzen & Boeken

Een verblijf in Villages Nature bestaat uit overnachting(en) in één van de accommodaties, gratis Wi-Fi, opgemaakte bedden, handdoeken, welkomstpakket, eindschoonmaak, 1 parkeerplaats, toegang tot waterpark Aqualagon, reserveringskosten per cottage/appartement en de toeristenbelasting per persoon, per nacht. Villages Nature kan op twee manieren worden geboekt:

1) Als compleet arrangement met toegangstickets voor de Disney parken voor twee dagen van het verblijf, inclusief toegang tot de Extra Magische Uren én gratis parkeren bij de parken. Bekijk beschikbaarheid en ontvang extra voordeel op arrangementen met onze speciale aanbieding:

2) Als los verblijf zonder toegangstickets voor de Disney parken waarbij je zelf kunt bepalen wanneer en hoe vaak je naar de parken wilt. Ideaal voor jaarkaarthouders of gasten die willen profiteren van onze ticket aanbiedingen met extra voordeel op dagkaarten en meerdaagse E-tickets. Bekijk beschikbaarheid en ontvang tot 36% korting op losse verblijven met onze speciale aanbieding:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Speciale diners met Disney figuren tijdens kerstavond en oudejaarsavond in Disneyland Paris
24/09/2021
Geniet van een uniek en culinair diner tijdens kerstavond of oudejaarsavond in Disneyland Paris[...] Lees meer
Disneyland Paris stopt met mondkapjes plicht bij officiële fotolocaties in de parken
06/09/2021
Versoepelingen in Disneyland Paris met het niet meer verplicht stellen van mondkapjes bij fotolocaties[...] Lees meer
Nieuw themagebied Worlds of Pixar in Disneyland Paris met attracties in het Studios Park
27/08/2021
Toon Studio wordt Worlds of Pixar met alle Pixar attracties in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Paris[...] Lees meer
Rondleiding door de Marvel restaurants Manhattan & Downtown in Disneyland Paris
21/08/2021
Neem een kijkje in de vernieuwde restaurants van het Marvel hotel in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen