Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Rondleiding door de nieuwe accommodaties van Villages Nature bij Disneyland Paris
Openingstijden vandaag
Zaterdag 20 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Rondleiding door de nieuwe accommodaties van Villages Nature bij Disneyland Paris
30/12/2017

Rondleiding door de nieuwe accommodaties van Villages Nature bij Disneyland Paris

Het nieuwe duurzame vakantieresort Villages Nature van Center Parcs bij Disneyland Paris is sinds het najaar van 2017 geopend voor het publiek. Tijd om een kijkje te nemen bij de verschillende accommodaties die tot 12 personen kunnen herbergen. Bekijk onze complete tour van de Clan Comfort, Country Premium en Cocoon VIP appartementen & cottages, inclusief praktische informatie over de faciliteiten en het vervoer binnen het resort.


Overzicht

Villages Nature bestaat uit 5 verschillende type accommodaties, verdeelt over 3 categorieën: Clan Comfort (3 sterren), Country Premium (4 sterren) en Cocoon VIP (5 sterren). De Country Premium en Cocoon VIP varianten zijn zowel beschikbaar als appartement (tot 4 personen), als cottage (tot 12 personen). Ontdek de verschillen tussen alle accommodaties met een overzicht van de karakteristieken en het luxe niveau per categorie.


Clan Comfort

Als eerste nemen we een kijkje bij de Clan Comfort accommodaties die qua type nog het meest overeenkomen met de cottages in de reguliere parken van Center Parcs, maar dan flink gemoderniseerd en voorzien van de laatste nieuwe faciliteiten. De cottages zijn gelegen in het noordelijk deel van het resort, naast de grote parkeerplaats voor daggasten. Wij bezochten een accommodatie geschikt voor 6 personen, maar er zijn tevens accommodaties in dit type beschikbaar tot 12 personen.

Er zijn drie slaapkamers op twee etages met één tweepersoonsbed en twee kamers met elk twee éénpersoonsbedden. De badkamer bestaat uit een wastafel en een bad-douche combinatie met daarnaast twee aparte toiletten, eveneens met wastafels. De woonkamer is voorzien van een hoekbank en daarnaast een eettafel bij de keuken. Het appartement heeft verder een eigen terras met een grote tafel.

Bekijk beschikbaarheid en ontdek prijzen van de accommodaties (cottages) uit de Clan Comfort categorie via alle beschikbare aanbiedingen:


Country Premium

Als tweede nemen we een kijkje bij de Country Premium accommodatie. Dit type is zowel beschikaar als appartement (tot 4 personen) of als cottage (tot 8 personen). We bekijken hier een appartement voor 2 personen; gelegen in het midden van het resort naast het grote meer, tussen de promenade en BelleVie Farm (de grote boerderij met activiteiten en restaurant).

Er is een slaapkamer met één tweepersoonsbed. De badkamer bestaat uit een wastafel en een bad-douche combinatie. De woonkamer is voorzien van een zitje met bank en daarnaast een eettafel bij de keuken. Het appartement heeft verder een eigen terras met ligstoelen, een tafel met stoelen & krukken en een parasol. 

Bekijk beschikbaarheid en ontdek prijzen van de accommodaties (appartementen & cottages) uit de Country Premium categorie via alle beschikbare aanbiedingen:


Cocoon VIP

Als derde nemen we een kijkje bij de meest luxe accommodatie: Cocoon VIP. Dit type is zowel beschikaar als appartement (tot 4 personen) of als cottage (tot 12 personen). We bekijken eerst een appartement voor 4 personen; gelegen aan het grote meer, waar ook de promenade met restaurants en waterpark Aqualagon zijn gevestigd.

Er zijn twee slaapkamers met één tweepersoonsbed en twee éénpersoonsbedden. De ruime badkamer bestaat uit aparte wastafels en een ruimte met douche en bubbelbad. Het appartement heeft verder een eigen terras boven de promenade met ligstoelen, een tafel met stoelen & krukken en een hangstoel. 

Naast een appartement voor maximaal 4 perosnen is Cocoon VIP ook als cottage beschikbaar voor groepen tot 12 personen. Deze cottages zijn gelegen in het zuidelijke deel van het resort, rondom de 'Forest of Legends' (het grote speelbos voor kleine én grote kinderen).

De cottage is voorzien van twee etages en bestaat uit zes slaapkamers waarvan drie met één tweepersoonsbed en drie met elk twee éénpersoonsbedden, een ruime keuken met Amerikaanse koelkast (dubbele deuren), een speciaal kamertje voor kinderen met een eigen televisie dat via een kruipgat in de woonkamer te bereiken is, twee grote badkamers met zowel een regendouche, als een bubbelbad, diverse slaapkamers met zowel tweepersoonsbedden, als éénpersoonsbedden en een groot terras met twee tafels, ligstoelen en een hangstoel.

Bekijk beschikbaarheid en ontdek prijzen van de accommodaties (appartementen & cottages) uit de Cocoon VIP categorie via alle beschikbare aanbiedingen:


Praktische informatie

Villages Nature ligt op 6 km van Disneyland Paris, naast Disney's Davy Crockett Ranch en is goed bereikbaar met de auto. Het resort heeft twee in- en uitgangen: Oost voor gasten met een verblijf (neem afrit 14 op de A4) en West voor daggasten zonder verblijf (neem afrit 13 op de A4).

Er rijden geen shuttlebussen naar de Disney parken, maar Villages Nature ligt op de route van buslijn 47 met als eindbestemming Marne-La-Vallée Chessy (het busstation van Disneyland Paris). Deze rit duurt ongeveer 25 minuten en de bus stopt bij ingang West. Van hieruit rijden er gratis electrische shuttlebussen van Villages Nature naar alle delen van het resort zelf.

Het is niet toegestaan om direct naast je accommodatie te parkeren. Bij ieder blok met accommodaties is een gezamenlijke parkeerplaats beschikbaar voor auto's. Op zowel de aankomstdag, als de vertrekdag is het echter wel toegestaan om maximaal 30 minuten naast de accommodatie te parkeren om bagage in en uit te ruimen. Bij alle gezamenlijke parkeerplaatsen zijn gratis bagagekarretjes beschikbaar voor transport van zware bagage naar de accommodaties.

Villages Nature is een vrij groot resort en lopen van de ene naar de andere kant kan daardoor een tijdrovende bezigheid zijn. Er zijn echter ook ook fietsenstallingen beschikbaar bij alle accommodaties. Neem bijvoorbeeld zelf je fiets mee van thuis of huur een fiets, segway of golfkarretje op het resort om je snel te kunnen verplaatsen.

Eenmaal gearriveerd met de auto of bus kan er ingecheckt worden bij 'Welcome House'; oftewel de receptie van Villages Nature. Deze is centraal gelegen aan het begin van de promenade waar tevens de gratis electrische shuttlebussen een halte hebben. Hier is tevens een informatiebalie beschikbaar voor vragen over de omgeving, eventuele excursies en toeristische attracties in de buurt. De receptie is ingericht als lounge met een speelhoekje voor kinderen terwijl de volwassenen inchecken.

Tijdens het inchecken ontvang je per persoon een polsbandje dat dient als 'sleutel' voor je accommodatie en toegang tot waterpark Aqualagon. Het systeem is te vergelijken met de MagicBands in Walt Disney World en kan ook tijdens het zwemmen gebruikt worden om bijvoorbeeld de kluisjes te openen en te sluiten. Bij iedere deur van alle accommodaties zit een scanner waar je met je polsbandje tegenaan tikt. Vervolgens gaat de deur open.

Iedere accommodatie is voorzien van diverse faciliteiten zoals een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker en broodrooster. Een welkomstpakket met schoonmaakspullen is aanwezig met vaatwastabletten, een sponsje, vaatdoekje en afwasmiddel.

Daarnaast zijn er twee opberghokken met een stofzuiger, bezem, blik en veger, extra kleerhangers en een compleet babybedje met dekbed. Iedere accommodatie beschikt tevens over een kluis om waardevolle spullen in op te bergen.

Bij aankomst is de accommodatie voorzien van opgemaakte bedden en handdoeken voor alle reisgenoten op de badkamer. Zoals bekend bij Center Parcs worden de bedden niet dagelijks opnieuw opgemaakt, maar kan dit wel (tegen betaling) aangevraagd worden bij de receptie. Mocht dat nodig zijn, dan kunnen er ook extra handdoeken opgehaald worden.


Promenade

Benieuwd naar hoe alle winkels, restaurants, bars en de bowling op de Promenade eruit zien? DiscoverTheMagic.nl nam ook een kijkje in alle locaties tijdens een bezoek aan Villages Nature. Bekijk onze rondleiding met foto's & video's:


Platttegrond

DiscoverTheMagic.nl heeft de locaties van alle faciliteiten van dit hotel voor je op een rijtje gezet. Download de plattegrond en bekijk in één oogopslag wat de indeling is van het hotel en waar de faciliteiten gelegen zijn.


Prijzen & Boeken

Een verblijf in Villages Nature bestaat uit overnachting(en) in één van de accommodaties, gratis Wi-Fi, opgemaakte bedden, handdoeken, welkomstpakket, eindschoonmaak, 1 parkeerplaats, toegang tot waterpark Aqualagon, reserveringskosten per cottage/appartement en de toeristenbelasting per persoon, per nacht. Villages Nature kan op twee manieren worden geboekt:

1) Als compleet arrangement met toegangstickets voor de Disney parken voor twee dagen van het verblijf, inclusief toegang tot de Extra Magische Uren én gratis parkeren bij de parken. Bekijk beschikbaarheid en ontvang extra voordeel op arrangementen met onze speciale aanbieding:

2) Als los verblijf zonder toegangstickets voor de Disney parken waarbij je zelf kunt bepalen wanneer en hoe vaak je naar de parken wilt. Ideaal voor jaarkaarthouders of gasten die willen profiteren van onze ticket aanbiedingen met extra voordeel op dagkaarten en meerdaagse E-tickets. Bekijk beschikbaarheid en ontvang tot 36% korting op losse verblijven met onze speciale aanbieding:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Disney Adventure World wordt de nieuwe naam van het Studios Park in Disneyland Paris
12/04/2024
Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris wordt Disney Adventure World[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen