Openingstijden vandaag
Maandag 23 september 2019
Disneyland Park
10:00 tot 20:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 18:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Uniek vervoer in Disneyland Paris met de Main Street Transportation Company
03/06/2019
Uniek vervoer in Disneyland Paris met de Main Street Transportation Company

Er is voor veel bezoekers van Disneyland Paris niets magischer dan onder het treinstation van de Disneyland Railroad door te lopen en dan langzaam door Main Street, U.S.A. te slenteren terwijl het prachtige kasteel van Doornroosje steeds dichterbij komt. Maar wist je dat je je ook kunt laten vervoeren naar dat prachtige blauw-roze kasteel? Iedere dag verzorgt de Main Street Transportation Company (of Co.) vervoer vanaf Town Square naar Central Plaza, of vice versa. Dus steek je hand op, stap in en laat je meenemen!


Geschiedenis

Zoals je in een eerder artikel over Main Street in alle Disney parken hebt kunnen lezen, is de tijdsperiode van Main Street in Disneyland Paris iets moderner dan de andere versies. “Onze” versie weerspiegelt de jaren 20 van de vorige eeuw, een tijd waarin paard en wagen langzaam vervangen werd door auto’s. Dat biedt ook voor de Main Street Transportation Co. meer mogelijkheden: behalve paardentrams, die de rails volgen die door Main Street lopen, kun je ook gebruik maken van een brandweerwagen, een politieauto, een dubbeldekkerbus of een prachtige limousine.


Voertuigen

Er zijn verschillende voertuigen waarmee je een stukje kunt meerijden. Helaas is er geen “dienstregeling” waarmee je je reis kunt plannen: het is altijd een verrassing welk voertuig wanneer beschikbaar is. Wel is het zo dat hoe vroeger je in het Disneyland Park bent, hoe groter de kans is dat je een voertuig kunt zien: vanwege de veiligheid stopt de service als het te druk wordt om ongelukken te voorkomen. Ieder voertuig heeft zijn eigen “halte” aan Town Square, te herkennen aan een specifiek bord:

Zoals gezegd zijn er gemotoriseerde en niet-gemotoriseerde voertuigen. Laten we beginnen met het enige voertuig met letterlijk 1pk: de paardentram. Deze maakt gebruik van de rails die op Town Square, Central Plaza en in Main Street, USA ligt. In tegenstelling tot de versies die in Amerika worden gebruikt, zijn de Franse paardentrams overdekt en zitten de bezoekers naar elkaar toe. Het ontwerp ziet er als volgt uit:

Aan de voorkant én binnenin zijn advertenties te vinden voor winkels die je terugvindt in Main Street, USA. Er zijn verschillende paarden én trams die in combinaties gebruikt worden. De trams zijn genummerd aan de zijkant, te weten 101, 102 en 103.

Normaal gesproken rijdt er maar één paardentram tegelijk, maar heel af en toe, zoals tijdens de 25e verjaardag, worden er twee ingezet:

Foto: PixieDust

Wist je trouwens dat de paarden ook namen hebben en castmember-naamtags dragen? Dit is bijvoorbeeld Tania, in haar prachtige kerstoutfit (let ook op de prachtige metalen miniatuurversie van het kasteel van Doornroosje op haar hoofdstel):

Foto: Katie

Tania heeft nog vijf andere “collega's”, allemaal paarden van het Percheron-ras. De Percheron is één van de bekendste trekpaardrassen ter wereld. De paarden vallen op door hun karakteristieke witte of zwarte kleur en hun opvallende sierlijkheid voor hun grootte. Ieder paard moet, voor hij of zij daadwerkelijk door Main Street mag lopen, eerst tien tot twaalf maanden een training volgen om te wennen aan de drukte – voor hun eigen veiligheid en die van de gasten.

Behalve voor de paardentram wordt paardenkracht ook ingezet voor andere doeleinden, zoals het ophalen van het vuilnis in Davy Crocketss Ranch. 

Naast de trams zijn er ook nog een aantal gemotoriseerde voertuigen die gasten van en naar Town Square of Central Plaza vervoeren. We bespreken ze één voor één.

La Mercer is een kleine cabriolet en wordt helaas maar zelden gebruikt omdat hij, naast de chauffeur, maar plaats biedt aan twee passagiers. Je ziet dit model vaak tijdens een parade of een andere speciale gebeurtenis waarbij hij gebruikt wordt als vervoermiddel voor een karakter of gast. Als je desondanks de kans krijgt, rijdt dan zeker een stukje mee.

Met ruimte voor 12 passagiers is deze brandweerwagen van de Main Street Fire Department beter geschikt om gasten te vervoeren. Dit is een origineel model van inmiddels ruim 100 jaar oud.

Deze limousine komt uit 1920 en biedt plaats aan 8 passagiers. Dit vervoermiddel was in het begin van de vorige eeuw alleen weggelegd voor de welgestelde burger maar in Disneyland Paris mag iedereen instappen.

De zogenaamde Paddy Wagon (gevangenetransport) van de Main Street Police Department heeft ruimte voor 8 personen en werd begin vorige eeuw, in tegenstelling tot het vorige voertuig, vooral gebruikt om mensen die vervoeren die juist niet wilden pronken met hun rijkdom...

Foto: Mavneo

De originele dubbeldekkerbus uit ca. 1920 heeft ruimte voor 35 passagiers. Als je bovenin helemaal vooraan gaat zitten heb je een uniek zicht op Main Street en vooral op het kasteel van Doornroosje terwijl je er langzaam naar toe rijdt. Prachtige foto’s zijn haast gegarandeerd.

Behalve al deze voertuigen is er nog één auto van de Main Street Transportation Co. te bezichtigen, maar hier kun je geen ritje mee maken. Halverwege Main Street vind je namelijk een in 2003 toegevoegde Coca Cola-vrachtwagen. Deze staat op Market Street, in één van de twee kruisende straatjes ter hoogte van Walt’s Restaurant. 


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Behind the Magic: Ontdek de shows in het Discoveryland Theatre van Disneyland Paris
22/09/2019
Ontdek het verleden en de shows van het Discoveryland Theatre in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe versie Tower of Terror in Disneyland Paris met drie verhaallijnen en special effects
10/09/2019
Ontdek de nieuwe angstaanjagende versie van Tower of Terror in Disneyland Paris met een willekeurig valprogramma[...] Lees meer
Uitbreidingen en vernieuwingen in Disneyland Paris tijdens Media Expo 2020
10/09/2019
Disneyland Paris presenteert vernieuwingen met o.a. entertainment, upgrades en nieuwe seizoenen tijdens het Media Expo 2020 evenement[...] Lees meer
Frozen Celebration in Disneyland Paris met promenade, musical, avondshow en Frozen figuren
21/08/2019
Nieuw Frozen seizoen in Disneyland Paris met exclusief entertainment in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen