Disneyland Paris    |    Praktische Informatie   |   Diensten & Services    |    Disney Standby Pass
Openingstijden vandaag
Dinsdag 23 juli 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disney Standby Pass

Disney Standby Pass

Naast reguliere toegang tot attractries, zijn enkele populaire attracties in beide parken tevens uitgerust met het Disney Standby Pass systeem. Hiermee reserveer je een bepaald tijdstip en kun je in de tussentijd genieten van andere belevenissen. Deze service is gratis en beschikbaar voor alle bezoekers van Disneyland Parijs.


Hoe werkt het?

Op drukke momenten en alleen tijdens bepaalde uren van de dag kan de Disney Standby Pass geactiveerd worden bij een beperkt aantal attracties. Bezoekers zijn op dat moment verplicht om op voorhand een reservering voor toegang te maken via de Disneyland Paris app als zij gebruik willen maken van de attractie waar het systeem actief is. De service biedt echter géén snelle toegang tot attracties, zoals Disney Premier Access, maar zorgt voor spreiding van bezoekers.

Je reserveert een specifiek tijdslot waarin je de attractie wilt bezoeken. Zo kun je in de tussentijd genieten van onder andere het entertainment, ontmoetingen met Disney figuren of een maaltijd nuttigen. Als het systeem niet actief is, kan er gewoon vrij gebruik worden genaakt van de reguliere wachtrij zonder reservering.

Open de app als je in de parken bent en selecteer 'Reserveer een Standby Pass'. Vervolgens zie je een lijst met beschikbare attracties met beschikbare tijden. Kies de attractie van je keuze, selecteer de reisgenoten die mee willen en reserveer vervolgens een Standby Pass code.

Als het gekozen tijdslot is begonnen, ga je naar de attractie waar je een reservering voor hebt. Via de reguliere ingang toon je de QR-code uit de app aan de cast member die deze zal scannen. Vervolgens krijg je toegang tot de attractie. Je mag in totaal voor één attractie tegelijk een Disney Standby Pass reserveren voor maximaal 12 personen per attractie. Zodra het tijdslot voorbij is, mag een nieuwe reservering gemaakt worden.


De volgende attracties in beide parken beschikken over het Standby Pass systeem:

Disneyland Park

  • Big Thunder Mountain (Frontierland)
  • Dumbo the Flying Elephant (Fantasyland)
  • Peter Pan’s Flight (Fantasyland)
  • Autopia (Discoveryland)
  • Hyperspace Mountain / Space Mountain: Mission 2 (Discoveryland)

Walt Disney Studios Park

  • The Twilight Zone Tower of Terror (Production Courtyard)
  • Ratatouille: The Adventure (Place de Rémy)
  • Crush’s Coaster (Toon Studio)

Disney Premier Access

Naast de gratis Disney Standby Pass service, is Disney Premier Access (ter vervanging van Disney FastPass) eveneens beschikbaar als betaalde service voor snelle toegang tot populaire attracties in beide parken. Bezoekers kunnen hun plekje reserveren via de Disneyland Paris app.


Single Rider

Naast Disney Standby Pass is er nog een systeem waarmee je de wachttijd bij bepaalde attracties kunt verkorten. Profiteer van de Single Rider wachtrij als je niet perse bij een bepaalde groep hoeft te zitten of voor gezelschappen waarbij niet iedereen in een bepaalde attractie durft. Alle lege plaatsten in de karretjes of treinen worden opgevuld met bezoekers uit deze wachtrij.

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen