Disney Magic! on Parade

Disney Magic! on Parade

De parade is één van de hoogtepunten van een dag in Disneyland Parijs. In een bonte stoet met prachtige wagens, vele dansers en natuurlijk de Disney figuren, trekt Disney Magic! on Parade dagelijks (t/m 25 maart 2017) door de straten van het Disneyland Park. Op de vrolijke klanten van ‘Magic Everywhere’ kun je haast niet stil blijven staan.


Prinsessen & Frozen

De feeën uit Sleeping Beauty openen de parade, waarbij Flora, Fauna & Merryweather op magische wijze over de weg zweven. Op de eerste float zien we Fairy Godmother uit Cinderella, Blue Fairy uit Pinocchio en Merlin uit The Sword and The Stone in een decor van een gigantisch boek waarop een pompoen, een brug en een torentje van een kasteel staan. 

Uiteraard mogen de prinsessen niet ontbreken. In prachtige koetsen, voorzien van referenties naar de desbetreffende films, zien we Aurora & Philip uit Sleeping Beauty, Cinderella met haar prins en Snow White met haar wederhelft op magische wijze passeren. Het romantische gedeelte van de parade wordt afgesloten door een float met de figuren uit Frozen. Anna en Elsa worden bijgestaan door Olaf op een berg van ijs. Rapunzel & Flynn Rider uit Tangled/Rapunzel zijn aan de achterzijde van deze float te zien met lampionnen uit de film.


Alice in Wonderland & Toy Story

Vervolgens vormt de magie van vriendschap het thema van het volgende gedeelte met als eerste Alice in Wonderland. De speelkaarten, Queen of Hearts, Mad Hatter en White Rabbit uit de film zorgen voor een passende introductie terwijl Alice zo groot is geworden dat ze vast is komen te zitten in het huis. Pinocchio heeft geen touwtjes meer nodig en danst samen met Gepetto en vrolijke poppenspelers door de straten.

Speelgoed komt tot leven in het gedeelte met Toy Story. De groene speelgoedsoldaatjes, Jessie, Woody en Buzz Lightyear uit de film zijn allemaal aanwezig, evenals Bullseye en RC Racer. De achterzijde van de float is gereserveerd voor Winnie the Pooh. Zijn vriendjes Eeyor, Pigglet en Tigger lopen er achter aan en vieren feest met veel honing en gezelligheid in het bos.


The Lion King & Peter Pan

De parade is natuurlijk niet compleet zonder The Lion King. Simba, Timon en Pumba verwelkomen de bezoekers in de jungle op een prachtige float met figuren uit The Jungle Book, zoals Baloo en King Louie. Yo ho, yo ho, a pirate’s life for me! De piraten uit Peter Pan zijn in aantocht met onder andere Mister Smee en Captain Hook. De Big Ben vormt het hoogste punt van deze float en introduceert Mary Poppins op de carousel uit de film. Bert kan natuurlijk niet achterblijven en danst vrolijk door de straten.


Finale & Route

Tijd om de magie naar een hoogtepunt te tillen. Het laatste gedeelte van de parade bestaat uit de meest bekende Disney figuren op een reusachtige float uit de film Fantasia. Donald, Daisy, Minnie, Goofy, Pluto, Duffy, Chip ‘n’ Dale en uiteraard Mickey zijn in hun magische outfits te zien. Mickey staat als tovenaar op het hoogste punt en kijkt zo uit over het hele park. Niemand minder dan Tinker Bell heeft zich aan de achterzijde van de float verstopt en strooit wat extra Pixie Dust over de bezoekers.

De parade komt normaal gesproken het park binnen via de poort naast “it’s a small world” in Fantasyland en trekt dan verder via de Royal Castle Stage, Central Plaza en Main Street naar Town Square. Via de poort naast de ingang van de Discovery Arcade komt de parade ten einde. Op sommige dagen trekt de parade in tegenovergestelde richting door het park. Disney Magic on Parade! is dagelijks te zien in het Disneyland Park.


Disney Stars on Parade

Disney Magic! on Parade is nog t/m 25 maart 2017 dagelijks te zien in het Disneyland Park. Vanaf 26 maart 2017 start de nieuwe Disney Stars on Parade met onder andere een vuurspuwende draak ter ere van de 25e verjaardag van Disneyland Parijs.

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen