Walt Disney World    |    Seizoenen & Entertainment   |   Entertainment
Openingstijden vandaag
Vrijdag 23 februari 2024
Disneyland Park
09:30 tot 22:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Entertainment

Entertainment

Walt Disney World staat bekend om het grote entertainmentaanbod met een keur aan parades, shows, animatie, ontmoetingen met de Disney figuren en vuurwerk. In alle parken zorgen dagelijks honderden cast members voor een divers aanbod van shows en unieke ontmoetingen voor jong en oud. Naast de bekende en vooral indrukwekkende parades, beleef je ook magische momenten tijdens de vele spektakels en krijg je de mogelijkheid om je favoriete Disney figuren live te ontmoeten voor een knuffel, handtekening of foto. In de plek waar dromen uitkomen, kom je oren en ogen tekort.


Seizoenen

Maak kennis met het entertainment dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Walt Disney World. Naast het vaste en terugkerende entertainment, wordt er ook speciaal entertainment gepresenteerd als onderdeel van een seizoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de parades en shows tijdens de avondhappenings van Halloween en kerst, Disney figuren in hun feestelijke outfits, speciale decoratie, maar ook aan specifieke shows op een (nationale) feestdag.

Seizoenen


Parades

Uniek aan Walt Disney World is de dagelijkse parade, waarin vele dansers, acteurs en Disney figuren de straten van Magic Kingdom opfleuren. In een bonte stoet met grote praalwagens en bekende Disney muziek, laten zij zien dat Disney ieder dag weer topentertainment uit de hoge hoed weet te toveren. Deze parade mag je absoluut niet missen. Disney Festival of Fantasy Parade is een genot voor jong en oud, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om vrolijk mee te zingen en te dansen. Beleef magische momenten als de wondere wereld van Disney aan je voorbij trekt.

Tijdens de speciale seizoenen zijn er extra parades te zien in Magic Kingdom en Disney's Hollywood Studios. Zo kun je genieten van "Frozen" Royal Welcome tijdens Frozen Summer Fun, Mickey's "Boo-to-You" Halloween Parade tijdens Mickey's Not-So-Scary Halloween Party en Mickey's Once Upon A Christmastime Parade tijdens Mickey's Very Merry Christmas Party. 

Parades


Shows

Naast de parades worden er tevens diverse vaste shows opgevoerd in alle parken en in Disney Springs. Van de meeslepende Legend of the Lion King show met live zangers, tot de betoverende Finding Nemo Musical met geavanceerde poppen en van de indrukwekkende Indiana Jones Epic Stunt Spectacular met live opnames tot de grote Frozen Sing-along show met Anna en Elsa. Deze shows worden het hele jaar door dagelijks meerdere malen opgevoerd. Daarnaast zijn er nog speciale shows te zien die gelinkt zijn aan een bepaald seizoen of thema. Deze worden tijdelijk opgevoerd, zoals de Hocus Pocus Villain Spelltacular (najaar) en Celebrate the Season (winter).

Shows


Avondhappenings

Op bepaalde avonden organiseert Walt Disney World zogenaamde avondhappenings in de parken met extra entertainment rondom een bepaald thema. Beleef bijvoorbeeld een griezelig leuke avond tijdens Mickey's Not-So-Scary Halloween Party of een magische kerstavond tijdens Mickey's Very Merry Christmas Party op bepaalde avonden van september t/m december. Kostuums zijn toegestaan en Disney zorgt voor een griezelig leuke sfeer, terwijl de meeste attracties de hele avond open blijven. Voor deze avondhappening is een apart toegangsticket nodig.

Avondhappenings


Ontmoet de Disney figuren

Altijd al oog in oog willen staan met je favoriete Disney figuur? Walt Disney World biedt je de unieke mogelijkheid om de Disney figuren te ontmoeten op diverse locaties in alle parken. Er zijn enkele vaste locaties in beide parken met een wachtrij, inclusief een professionele fotograaf van Disney PhotoPass. Op bepaalde tijden zullen de Disney figuren hier aanwezig zijn. Je kunt de exacte tijden terugvinden op het actuele entertainmentprogramma.

Daarnaast lopen er ook figuren los in de parken die je tegen het lijf kunt lopen en iedere dag verschillen. Als laatste zijn er nog de zogenaamde ‘character diners’, waarbij de Disney figuren in bepaalde restaurants bij je aan de tafel komen terwijl je eet (tegen betaling). Je hebt dan alle tijd om ze te ontmoeten, handtekeningen te vragen of met ze de foto te gaan.

Ontmoet de Disney figuren

Maaltijden met de Disney figuren

Disney Photopass


Actueel entertainmentprogramma

Voor het actuele overzicht van al het entertainment in beide parken, inclusief locaties en aanvangstijden, bekijk je het officiële programma dat meestal enkele maanden op voorhand bekend wordt gemaakt. Deze informatie is online beschikbaar en handig om te bekijken bij een volgend bezoek aan Walt Disney World.

Actueel entertainmentprogramma

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen