Openingstijden vandaag
Woensdag 15 juli 2020
Disneyland Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Rondleiding door alle zwembaden in de Disney hotels en resorts van Disneyland Paris
26/09/2019
Rondleiding door alle zwembaden in de Disney hotels en resorts van Disneyland Paris

Wat is er lekkerder dan na een lange dag in de parken heerlijk te relaxen in een prachtig zwembad? Als je in bepaalde hotels van Disneyland Paris verblijft óf een Infinity-jaarkaart hebt, is dat heel eenvoudig te regelen. In dit artikel nemen we je mee op een tocht langs alle zwembaden van de Disney hotels, dus zet je duikbril op en ga met ons mee!


Welke hotels hebben een zwembad?

Disneyland Paris bestaat uit 8 Disney hotels en 8 partner hotels. In dit artikel focussen we op de zwembaden in de Disney hotels. Niet alle hotels hebben een eigen zwembad. De volgende zes hotels hebben dat wel:

  • Disneyland Hotel
  • Disney’s Newport Bay Club
  • Disney’s Hotel New York
  • Disney’s Sequoia Lodge
  • Disney’s Davy Crockett Ranch
  • Villages Nature (klik hier voor meer informatie over waterpark Aqualagon)


Disney’s Davy Crockett Ranch

Verscholen in de bossen op zo’n 5 autominuten van Disneyland Paris vind je de cabins van Disney's Davy Crockett Ranch. Tegenover de receptie, naast het buffetrestaurant Crockett’s Tavern, vind je de ingang van het zwembad. Hier krijg je je handdoeken waarna je naar de kleedruimtes doorloopt. Bij de ingang staat ook een automaat met daarin zwemkleding in verschillende maten en duikbrillen. Er zijn een aantal individuele kleedhokjes en een paar grotere ruimtes voor gezinnen of mindervalide gasten. Vervolgens loop je langs de lockers door naar de douches om vervolgens het zwembad binnen te gaan.


 
Qua extra’s is dit zwembad het meest uitgebreid van alle hotelzwembaden: je vindt er een waterglijbaan, milde stroomversnelling, whirlpool, sauna en prachtige stenen decoratie-elementen en een grote houten brug die boven het zwembad uittorent. Een gedeelte is ondiep en dus erg geschikt voor kleine kinderen. Er zijn altijd twee gediplomeerde Cast Members aanwezig die toezicht houden – je kunt bij hen ook terecht voor zwembandjes of drijfhulpjes. Er is helaas geen buitenzwembad, wel kun je buiten zonnen als het weer dat toelaat. 


Disney’s Sequoia Lodge

Naast Lake Disney vind je, vergelijkbaar met Davy Crockett Ranch, een tussen de bomen verscholen hotel: Disney’s Sequoia Lodge. Het zwembad ligt in een apart gebouw: je kunt dus niet vanuit de receptie binnendoor lopen om te gaan zwemmen. Bij de ingang krijg je handdoeken en kun je je gaan omkleden in de kleedruimte. Hier staat ook een automaat met daarin zwemkleding in verschillende maten en duikbrillen. Via de lockers, douches en de sauna kom je in het zwembad dat verdeeld is in een binnen- en buitengedeelte: zo kun je in de zomer heerlijk buiten zwemmen of in de zon liggen!

Behalve het binnen- en buitengedeelte vind je hier ook nog een waterglijbaan, een whirlpool,  en een waterval. Je kunt gebruik maken van ligbedjes, zowel binnen als buiten. Er zijn altijd gediplomeerde Cast Members aanwezig die toezicht houden – je kunt bij hen ook terecht voor zwembandjes of drijfhulpjes. Het buitengedeelte is niet altijd geopend: dit is weersafhankelijk. In de winter is het dus zeker gesloten.


Disney’s Hotel New York

Alhoewel dit hotel op het moment van schrijven gesloten is vanwege de transformatie naar het eerste Marvel hotel, willen we het toch opnemen in dit overzicht. Het zwembad van Disney's Hotel New York vind je in het hotel: je hoeft er dus niet voor naar buiten. Bij de ingang krijg je handdoeken en kun je je gaan omkleden in de kleedruimte. Let wel: er zijn geen aparte kleedhokjes, maar alleen een grote heren- en dameskleedkamer met daarnaast lockers. Hier staat ook een automaat met daarin zwemkleding in verschillende maten en duikbrillen. Via de douches kom je in het zwembad.

Behalve zwemmen kun je hier ook genieten van een sauna en een whirlpool of van het buitengedeelte, met daarbij zowel binnen als buiten ruimte voor ligbedjes. Er zijn geen glijbanen of ander waterentertainment in dit zwembad. Er zijn altijd gediplomeerde Cast Members aanwezig die toezicht houden – je kunt bij hen ook terecht voor zwembandjes of drijfhulpjes.


Disney’s Newport Bay Club

Het zwembad van Disney's Newport Bay Club lijkt erg op het zwembad van Hotel New York. Een binnen- en buitengedeelte zonder verdere glijbanen, waterentertainment of andere faciliteiten. De ingang van het zwembad bevindt zich in het hotel: je hoeft er dus niet voor naar buiten. Bij de ingang krijg je handdoeken en kun je je gaan omkleden in de (aparte) kleedruimtes. Hier staat ook een automaat met daarin zwemkleding in verschillende maten en duikbrillen. Via de lockers en douches kom je in het zwembad. Hier vind je ook een sauna en een whirlpool en de doorgang naar het buitengedeelte, met daarbij zowel binnen als buiten ruimte voor ligbedjes.

Er zijn geen glijbanen of ander waterentertainment in dit zwembad. In de hoek waar je binnenkomt vind je een grote verhoging in de vorm van een scheepsboeg: gasten die niet willen, mogen of kunnen zwemmen mogen hier “uitkijken over” het zwembad. Ook hier zijn altijd gediplomeerde Cast Members aanwezig die toezicht houden – je kunt bij hen ook terecht voor zwembandjes of drijfhulpjes. Het buitengedeelte van dit zwembad is het grootste van alle zwembaden van Disneyland Paris-hotels. Er is veel ruimte voor ligbedjes en er staat ook een tafeltennistafel.


Disneyland Hotel

Het lijkt ironisch maar het zwembad in het luxueuze Disneyland Hotel is ook het kleinste met de minste extra faciliteiten. Er is geen buitenzwemgedeelte en geen glijbaan of ander waterentertainment. Wel is er buiten, vergelijkbaar met Davy Crockett Ranch, buiten een terras met ruimte voor een aantal ligbedjes. Bij het zwembad vind je verder een sauna en een whirlpool.

Bij de ingang van het zwembad in het hotel haal je eerst je handdoeken op en kom je daanra bij de kleedruimtes. Hier staat ook een automaat met daarin zwemkleding in verschillende maten en duikbrillen. Via de lockers en douches kom je in het zwembad. Met als in alle andere zwembaden zijn altijd gediplomeerde Cast Members aanwezig die toezicht houden – je kunt bij hen ook terecht voor zwembandjes of drijfhulpjes.


Zwemmen met je Infinity jaarkaart

Toegang tot de zwembaden van Disneyland Paris is in principe voorbehouden aan gasten van dat hotel. Je kunt dus niet in het ene hotel slapen en in het andere hotel gaan zwemmen. Ook is het niet mogelijk alleen te gaan zwemmen zonder een overnachting te hebben geboekt. Op bovenstaande is één uitzondering: als houder van een Infinity-jaarkaart mag je, op basis van beschikbaarheid, samen met één introducé gebruik maken van de zwembaden van een aantal hotels. 

Je kunt op de speciale Infinity-reserveerpagina kijken of er op de door jou gewenste datum nog plaatsen over zijn. Log daarvoor in door je jaarkaartnummer en vervaldatum in te voeren. Wanneer je vervolgens kiest voor een nieuwe reservering en aangeeft dat je wilt komen zwemmen, kun je maximaal 15 dagen vooruit een reservering opgeven. Je kunt in de kalender al meteen zien of er überhaupt nog zwembadplaatsen over zijn: kiezen uit een aantal zwembaden:

Na je datumselectie kun je een hotel kiezen waar je wilt gaan zwemmen (de openingstijden van het zwembad staan onder de hotelnaam). Vervolgens geef je aan of je alleen komt of een introducé meeneemt en bevestig je je boeking.

Je krijgt een bevestiging toegezonden via email die je nodig hebt als je bij het hotel wilt parkeren tijdens je bezoek. Via die bevestiging kun je je reservering ook annuleren, mocht dat nodig zijn.

Bij alle zwembaden is het gebruik van handdoeken inbegrepen bij de voordelen van de Infinity-jaarkaart, behalve bij Disney’s Davy Crockett Ranch. Als je daar handdoeken van het zwembad wilt gebruiken betaal je €2 per handdoek. Om van die optie gebruik te maken ga je naar de Alamo Trading Post tegenover het zwembad. Daar krijg je tegen betaling een voucher die je bij het zwembad kunt afgeven om je handdoeken te ontvangen.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Dinnershow in Disneyland Paris met Disney figuren bij The Lucky Nugget Saloon
12/07/2020
Ontdek de nieuwe dinnershow met Mickey, Minnie en Goofy in het Disneyland Park[...] Lees meer
Buffetrestaurants in Disneyland Paris tijdelijk met tafelservice en bediening
11/07/2020
Ontdek de nieuwe menu's voor de all-you-can-eat buffetrestaurants in Disneyland Paris met tafelservice[...] Lees meer
Disneyland Paris introduceert 'selfie spots' voor ontmoetingen met Disney figuren
10/07/2020
Ontmoet de Disney figuren in Disneyland Paris op een nieuwe manier met de selfie spots[...] Lees meer
Officiële Disney mondkapjes met o.a. Mickey, Minnie, Pixar, Star Wars, Marvel en Frozen
06/07/2020
Bekijk het complete assortiment van Disney mondkapjes en bestel ze eenvoudig online[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen