Openingstijden vandaag
Zaterdag 21 juli 2018
Disneyland Park
10:00 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disney Village

Disney Village

Disney Village is het entertainment district van Disneyland Parijs en ligt tussen de parken en de Disney hotels in. Toegang tot dit gebied is gratis en ook bereikbaar voor bezoekers zonder toegangstickets voor de parken. In Disney Village vindt je een keur aan winkels, restaurants, bars, bioscopen en de grootste Disney dinnershow ter wereld. Het gebied omvat een grote hoofdstraat, een kleine zijstraat en ligt direct aan Lake Disney voor een mooi uitzicht.


Algemeen

De afgelopen jaren heeft Disney Village een ware metamorfose ondergaan. In 1992 opende dit gebied onder de naam Festival Disney met een robuuste en haast ijzeren look. Tegenwoordig heeft Disneyland Parijs meer leven aan het gebied toegevoegd door bomen en groenvoorzieningen te plaatsen, het aanbod van winkels, restaurants en bars uit te breiden en de toevoeging van diverse evenementen die het hele jaar door gratis te bezoeken zijn. Gasten van de Disney hotels verblijven op loopafstand van Disney Village. Tijdens de zomer zijn er extra wateractiviteiten op Lake Disney.


Entertainmentprogramma

Het hele jaar door zijn er speciale optredens, concerten en DJ's in onder andere Billy Bob's Country Western Saloon met gratis toegang voor alle bezoekers van Disneyland Parijs. Tijdens de themaseizoenen in de parken (zoals Halloween en kerst) is er tevens extra decoratie en entertainment op het podium tegenover de Sports Bar. Bekijk het actuele entertainmentprogramma in de handige flyer.

Afhankelijk van grote sportevenementen organiseert de Sports Bar 'public viewing' avonden met een overdekte tribune en een groot LED scherm. In de zomer van 2018 zijn alle wedstrijden van het WK in Rusland live te zien. Toegang is gratis.


Bioscoop & IMAX

Een bezoek aan de bioscoop blijft nog altijd een favoriet avondje uit voor veel mensen en Disneyland Parijs biedt je deze mogelijkheid in samenwerking met Gaumont Cinemas. Direct naast de ingang van Disney Village ligt een groot bioscoopcomplex met in totaal 15 schermen en 3889 zitplaatsen.

Voorzien van de laatste technologie, zoals IMAX, Dolby Digital en 4DX, is Gaumont Cinemas het hele jaar door geopend en vaak gastheer voor premières van nieuwe Disney films. Nadat je een kijkje achter de schermen heeft genomen in het Walt Disney Studios Park, kun je het eindresultaat direct bekijken op het witte doek in de zalen van deze grote bioscoop. Gaumont Cinemas draait speciaal voor internationale gasten van Disneyland Parijs sommige grote films ook in de originele Engelstalige versie met Franse ondertitels. Deze films kun je herkennen aan de code ‘VO’ of ‘VOST’ achter de film. Helaas wordt het merendeel van de films vertoond in een nagesynchroniseerde Franse versie (code ‘VF’).


Restaurants & Bars

Nadat je de hele dag door de parken hebt gelopen, kunnen je voeten wel wat rust gebruiken en heb je vast en zeker honger gekregen. In Disney Village heb je de keuze uit een ruim aanbod aan restaurants van verschillende keukens en budgetten. Deze eetgelegenheden blijven tot na sluiting van de parken geopend, zodat je niets hoeft te missen.

Voor restaurants met counterservice kun je terecht bij McDonald’s, Starbucks Coffee, New York Style Sandwiches, Earl of Sandwich, Vapiano (eind 2016) en Five Guys (begin 2017). Voor restaurants met tafelbediening heb je de keuze uit Café Mickey, King Ludwig’s Castle, The Steakhouse, Annette’s Diner, Planet Hollywood, Rainforest Cafe en La Grange. Café Mickey is tevens het restaurant in Disney Village voor ontbijt, lunch of diner met de Disney figuren (t/m 28 maart 2017). Reserveren wordt aanbevolen voor alle restaurants, met uitzondering van Annette’s Diner, Planet Hollywood en Rainforest Cafe (alleen walk-ins).

Restaurant reserveringen

Maaltijden met de Disney figuren

Uiteraard wil je ook na je diner lekker kunnen ontspannen met een drankje en gezelligheid. Dat kan in de Sports Bar (met live sportwedstrijden op grote schermen), bij Billy Bob’s Country Western Saloon (met live muziek) of in de bar van King Ludwig’s Castle. Alle bars in Disney Village zijn gratis toegankelijk. Genoeg keuze om je avond in Disneyland Parijs stijlvol af te sluiten, ongeacht je budget. 


Winkels

Disney Village is dé plek om na sluiting van de parken lekker te shoppen. Naast de grote winkels, zoals Disney Store en World of Disney, zijn er ook kleinere speciaalzaken te vinden voor specifieke merchandise.

Bekijk de laatste nieuwe kleding met een magische twist bij Disney Fashion, ontdek prachtige beeldjes, schilderijen en collector’s items bij The Disney Galery, koop het laatste nieuwe speelgoed bij World of Toys of haal de meest bekende blokjes ter wereld in huis bij LEGO Store. Maak gebruik van de gratis Shopping Service en haal al je aankopen in de parken ’s avonds af in Disney Village.

Shopping Service


La Marina

Tijdens de zomerperiode zijn er extra activiteiten te beleven op en rondom Lake Disney. Op het meer naast Disney Village kunt u gebruik maken van waterfietsen die u zelf met trappers kunt besturen. Daarnaast zijn er kleine gemotoriseerde bootjes en de Hydro-Bike, een fiets die bovenop het water drijft, beschikbaar voor verhuur.

De activiteiten zijn onderdeel van La Marina, gelegen naast PanoraMagique, en is in de zomerperiode iedere dag geopend van 16:00 tot 22:00 uur (naar gelang de weersomstandigheden). Naast deze wateractiviteiten kunt ook gebruik maken van het gratis treintje dat langs Disney's Newport Bay Club, Disney's Sequoia Lodge en Disney's Hotel New York rijdt. Lake Disney is gratis toegankelijk, maar voor de activiteiten (met uitzondering van het treintje) moet apart worden betaald.


PanoraMagique

Sinds 2005 hebben bezoekers van Disneyland Parijs de mogelijkheid om het resort op 100 meter hoogte te bekijken. Het bedrijf Aerophile S.A. is eigenaar van PanoraMagique in Disney Village. Deze met Helium gevulde ballon is de grootste ter wereld en heeft een capaciteit van maximaal 30 personen per vlucht. Disneyland Parijs is niet het enigste Disney resort met zo’n attractie, ook Walt Disney World Resort Florida beschikt over zo’n zelfde ballon van Aerophile S.A in Downtown Disney.

De ballon van PanoraMagique is 35 meter hoog en 22,5 meter breed en kan in totaal 6 ton aan gewicht de lucht in krijgen. In totaal weegt de ballon inclusief kabels en gondola (de ‘ring’ waar bezoekers op kunnen staan) zo’n 2 ton. Het gemiddelde gewicht van 30 personen, de maximale capaciteit van deze attractie, is 2,5 ton. Er blijft dan ongeveer 1,5 ton aan speling over om de spanning op de kabels te beperken en rekening te houden met weersomstandigheden zoals de snelheid van de wind. Op het hoogste punt kan er tot 20 kilometer ver worden gekeken.

PanoraMagique is vanaf eind maart t/m 31 oktober dagelijks geopend van 09:00 tot 23:00 uur en van 1 november t/m 31 maart van 10:00 tot 20:00 uur. Een toegangsticket kost €11 per persoon (vanaf 12 jaar). Voor kinderen jonger dan 3 jaar is de vlucht gratis. Voor kinderen van 3 t/m 11 jaar kost het kaartje €5 per persoon. Tickets kunnen bij de ingang zelf worden gekocht (tegenover Earl of Sandwich). Jaarkaarthouders krijgen in bepaalde periodes korting. PanoraMagique kan zonder waarschuwing vooraf wegens onderhoud of weersomstandigheden tijdelijk worden gesloten.


Buffalo Bill’s Wild West Show

Geniet van de meest spectaculaire Disney dinnershow ter wereld in Disney Village en beleef het Wilde Westen met Mickey en z’n vrienden tijdens Buffalo Bill’s Wild West Show. Reis terug in de tijd naar de ‘Far West’ terwijl je geniet van een heerlijke Texaanse barbecue en ontmoet helden als Buffalo Bill, Sitting Bull, Annie Oakley en natuurlijk Mickey en z’n vrienden in hun schitterende Amerikaanse outfits.

Buffalo Bill's Wild West Show


Plattegrond

DiscoverTheMagic.nl heeft de locaties van alle activiteiten, winkels en restaurants in Disney Village voor je op een rijtje gezet. Download de plattegrond en bekijk in één oogopslag wat de indeling is van het gebied en waar de activiteiten, winkels en restaurants gelegen zijn.


Naast het aanbod voor consumenten, bevat Disney Village ook een zakelijk gedeelte met de Disney Village Dome en de Disney Events Arena voor zakelijke bijeenkomsten, presentaties en feesten. Het gebied is tevens makkelijk per auto te bereiken, heeft een eigen parkeergarage aan de achterzijde en ligt naast het trein- en metrostation van Marne-La-Vallée Chessy. De garage is 24 uur per dag geopend en jaarkaarthouders krijgen in bepaalde periodes korting.

Mocht je na sluitingstijd van de parken iets vergeten zijn te kopen, dan ben je bij Disney Village aan het juiste adres. De winkels van Disney Village blijven namelijk iedere avond lang open, ook als de parken al gesloten zijn. Sluit de dag stijlvol af met een uitgebreid diner in één van de restaurants, bezoek de grootste Disney dinnershow ter wereld of zak lekker door in de bars met een welverdiend drankje.

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen