Disney Cruise Line    |    Nieuws    |    Exclusieve rondleiding op de Disney Magic tijdens scheepsbezoek in Amsterdam
Openingstijden vandaag
Dinsdag 16 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Exclusieve rondleiding op de Disney Magic tijdens scheepsbezoek in Amsterdam
28/05/2017

Exclusieve rondleiding op de Disney Magic tijdens scheepsbezoek in Amsterdam

Op Hemelvaartsdag kreeg DiscoverTheMagic.nl een exclusieve rondleiding aan boord de Disney Magic van Disney Cruise Line tijdens de 15-daagse trans-Atlantische cruise van Port Canaveral (Verenigde Staten) naar Kopenhagen. Het indrukwekkende Disney cruiseschip deed voor het eerst de haven van Amsterdam aan na een tussenstop in Portland (Engeland) en wij mochten een kijkje nemen.


Rondleiding aan boord de Disney Magic in Amsterdam

Bij het binnenvaren van het schip in Amsterdam op 25 mei 2017 werd meteen duidelijk dat dit niet zomaar een cruiseschip was. De bekende 'When You Wish Upon A Star' scheepshoorn klonk luid en duidelijk in de haven en de verre omtrek. Niemand minder dan Donald Duck, in zijn schattige matroos pakje, zwaaide naar het toegestroomde publiek op de kade.

Na een ontbijtpresentatie in het Mövenpick Hotel Amsterdam City Center, werden we in groepjes ingescheept voor de rondleiding op het schip. Disney Cruise Line hanteert strikte veiligheidsprocedures waarbij we onze paspoorten moesten inleveren en via detectiepoortjes, scanners en drugshonden pas het schip op konden. Via de sluis kwamen we aan boord in de drie verdiepingen tellende centrale hal. Vanuit deze prachtige hal zijn de liften en trappen beschikbaar naar alle overige deks, de informatiebalies en Lumière's Restaurant.

Ieder dek heeft een aparte stijl die terug te vinden is in de trappenhuizen en liften. Op dek 3, 4 en 5 zijn de meeste indoor faciliteiten gelegen, zoals het Buena Vista Theater (bioscoop met de laatste nieuwe films) en het Walt Disney Theatre (verschillende Broadway musicals). De bioscoopzaal heeft 278 plaatsen en beschikt over de laatste nieuwe projectietechnieken. De grote theaterzaal, waar de musicals worden vertoond, bevat 977 plaatsen met iedere avond twee verschillende voorstellingen, waaronder 'Tangled: The Musical'.

Het entertainment aan boord de schepen van Disney Cruise Line is zeer uitgebreid en divers. Voor alle leeftijdsgroepen zijn er geschikte activiteiten te vinden, allemaal met professioneel toezicht. Zo kunnen de ouders zich lekker vermaken op de 'adults only decks', terwijl de kinderen kunnen spelen in de vele Kids Clubs met thema's als Toy Story, Mickey Mouse, Winnie the Pooh, Star Wars en Marvel. Via speciale 'wave phones' kunnen de ouders eenvoudig contact houden met hun kroost door te bellen of berichten te sturen.

De accommodaties (hutten) worden in Disney termen 'Staterooms' genoemd en zijn beschikbaar in diverse varianten en formaten. De kamers zijn onderverdeelt in 4 categoriën: binnenhut (zonder raam), buitenhut (met raam), balkonhut (met schuifpui en balkon) en suite (met groot balkon en meerdere kamers). De hutten zijn geschikt voor 3 tot 4 personen met één Queensize bed en een opklapbare slaapbank of bovenbed voor de kinderen. Enkele binnenhutten beschikken over zogenaamde 'Magical Portholes' waarbij camera's buiten het schip beelden sturen naar de hutten zonder ramen met live uitzicht. Van tijd tot tijd komen Disney figuren door het beeld voor een extra magisch effect.

Op dek 9 en 10 zijn o.a. de zwembaden, sportfaciliteiten en restaurants te vinden. Er zijn speciale zwembaden voor de familie en/of kinderen, maar ook aparte baden voor alleen volwassenen. Alle schepen van Disney Cruise Line hebben een compleet dek dat alleen toegankelijk is voor volwassenen met een eigen zwembad, spa & wellness, bars en nachtclubs. De zwembaden worden continue bewaakt door badmeesters. Bij het hoofdzwembad voor families met glijbaan is tevens een gigantisch videoscherm aanwezig waar films worden vertoond en de speciale 'Deck Party's' met vuurwerk te zien zijn.

Ter afsluiting van onze rondleiding werden we getrakteerd op een overheerlijke 3-gangen lunch in Lumières Restaurant. Het schip telt in totaal 3 verschillende restaurants volgens het unieke 'Rotational Dining' principe. Hierdoor dineer je iedere avond in een ander restaurant, maar verhuist je ober mee. Hij of zij weet na één of twee avonden precies wat je lekker vind en kan daar makkelijk op inspelen. Alle maaltijden en non-alcoholische drank is tijdens het gehele verblijf inclusief waarbij je zoveel kunt bestellen en drinken als je zelf wilt.

Vanwege het feit dat er gasten aan boord het schip waren tijdens onze rondleiding, mochten we niet overal naar binnen en/of foto's maken om de impact op hun vakantie zo beperkt mogelijk te houden. Desalnietemin hebben wij genoten van deze exclusieve tour en zijn we helemaal overtuigd geraakt dat Disney niet alleen kwaliteit levert in haar themaparken, maar ook aan boord de fantastische cruiseschepen. Naast alle grote reisorganisaties was ook Michiel Veenstra, dé Nederlandse parkstem in Disneyland Paris, aanwezig en maakte de volgende vlog:

Bekijk een complete walk-through van de Disney Magic in deze complete video tour door het hele schip:


Reserveer Disney Cruise Line nu zonder boekingskosten voor 2024 en 2025

DiscoverTheMagic.nl werkt samen met de officiële Nederlandse cruisepartner van Disney Cruise Line, speciaal voor Nederlandse en Belgische gasten. Profiteer van onze speciale Disney Cruise Line aanbiedingen met de laagste prijsgarantieaanbetaling en géén boekingskosten voor alle afvaarten.

Heb je hulp nodig bij je boeking of wil je een offerte ontvangen? Neem dan contact op met de Disney expert voor gratis advies en vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.


Aanbiedingen

Ontdek de ongeëvenaarde service en kwaliteit van Disney en boek een magische vakantie op zee. Bekijk al onze speciale aanbiedingen, profiteer van een all-inclusive verblijf aan boord de Disney Cruise Line en goedkoop vervoer met vluchten van en naar je cruise. Er zijn diverse cruises voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties.

Nog meer actuele Disney Cruise Line nieuwsberichten
Nieuw cruiseschip Disney Destiny als zevende schip uit de Disney Cruise Line vloot
20/03/2024
Ontdek het zevende schip van Disney Cruise Line onder de naam Disney Destiny[...] Lees meer
Disney Fantasy komt naar Europa met cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa
15/03/2024
Voor het eerst komt de Disney Fantasy naar Europa voor cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa[...] Lees meer
Disney Cruise Line voor het eerst in Australië en Nieuw-Zeeland met de Disney Wonder
28/10/2023
Stap aan boord de Disney Wonder met Disney cruises in Australië en Nieuw-Zeeland[...] Lees meer
Rondleiding op de Disney Dream tijdens Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona
24/08/2023
Neem een kijkje aan boord de Disney Dream tijdens een Europese Disney cruise vanuit Barcelona[...] Lees meer
Deel deze pagina

Fatal error: Uncaught Error: Non-static method Offer::shortenLink() cannot be called statically in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php:4015 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php on line 4015