Disney Cruise Line    |    Nieuws    |    Rondleiding op de Disney Dream tijdens Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona
Openingstijden vandaag
Zondag 28 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Rondleiding op de Disney Dream tijdens Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona
24/08/2023

Rondleiding op de Disney Dream tijdens Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona

In mei 2023 heeft DiscoverTheMagic.nl een Disney cruise gemaakt in de Middellandse Zee vanuit Barcelona aan boord de Disney Dream. In dit artikel geven we jullie een rondleiding aan boord dit prachtige cruiseschip van Disney Cruise Line met informatie en uitleg over hoe alles werkt.


Stap aan boord de Disney Dream

Na onze fantastische Noord-Europese Disney cruise aan boord de Disney Magic in 2019, werd het in 2023 tijd voor de volgende magische cruise en dit keer aan boord de grotere Disney Dream. Het schip biedt plaats aan 4000 passaguers en 1458 cast menbers op 16 deks met 1250 accommodaties. Onze cruise in de Middellandse Zee vertrok vanuit Barcelona met diverse stops in Frankrijk, Italië en Mallorca.

Via online inchecken (vanaf 30 dagen vóór vertrek in de Disney Cruise Line app) krijg je een aankomsttijd voor de cruise terminal toegewezen op basis van de incheck volgorde. Wees er dus op tijd bij; hoe eerder je online incheckt, deste sneller mag je aan boord!

De koffers laat je achter bij de ingang van de terminal met de bagage labels die je één week vóór de cruise vertrekt per post van Disney ontvangt. De koffers worden vervolgens naast de deur van je hut gezet die vanaf 15:00 uur open gaan. De toegangspasjes (Key to the World Cards; gekoppelde MagicBand+ of DisneyBand+ armbanden werken ook) vind je in de "vis houder" naast de deur.

Bij binnenkomst op het schip word je begroet door diverse cast members die je (familie)naam omroepen voor een magisch begin van de vakantie. Je komt binnen in het grote atrium dat over drie deks is verdeeld.

Geniet van lunch bij het all-you-can-eat buffetrestaurant Cabanas met uitzicht op zee of lunch met tafelbediening in één van de hoofdrestaurants terwijl je wacht totdat je hut gereed is. Een uur vóór vertrek is er een korte (maar verplichte) security drill bij je assembly station en als de boot op het punt staat te vertrekken is de "Sail A Wave Party" met de Disney figuren bovenop het schip.

De hutten ("Staterooms" genaamd) zijn verdeeld in vier categorieen: Binnenhut (Inside / Inside Deluxe), Buitenhut (Oceanview), Balkonhut (Verandah) en Suite. Wij verbleven in een Inside Deluxe hut met een "Magic Porthole". Dit is een virtueel raam met een live video naar buiten waar van tijd tot tijd bekende Disney en Pixar figuren in beeld langskomen/vliegen. De hut biedt veel opslagruimtes en heeft tevens Europese stopcontacten en USB oplaadpunten.

Ideaal aan een Deluxe hut is dat ze een "Split Bath" ontwerp hebben met twee badkamers: één met wastafel en wc en één met wastafel en bad/douche combinatie zodat twee personen zich gelijktijdig kunnen klaarmaken. De reguliere hutten (Inside) hebben één badkamer. Alle overige hutten beschikken over twee badkamers en zijn voorzien van voldoende Disney H2O zeep (shampoo, conditioner, douchegel).

Op alle deks is een handige wasserette beschikbaar met diverse wasmachines, drogers en strijkplanken met strijkijzers. De wasmachines en drogers zijn betaald (met de creditcard die is gekoppeld aan je Key to the World Card). Via de Disney Cruise Line app ontvang je een push melding wanneer de was klaar is. Strijken is gratis. Ideaal voor de "formal night" of wanneer je naar een adult only restaurant gaat waar een cruise casual dresscode verplicht is. Handdoeken zijn ruim voldoende beschikbaar in je hut én bij alle zwembaden.

De Disney Dream telt diverse zwemgedeeltes voor families en aparte zwemfaciliteiten en wellness voor volwassenen. Op het bovenste dek zijn de Mickey en Pluto zwembaden te vinden voor families, twee glijbanen (waaronder de AquaDuck watercoaster), buiten douches en een spetter gedeelte van Finding Nemo voor kleine kinderen.

Op twee verschillende deks zijn verder speciale zwembaden voor alleen volwassenen te vinden in de Quiet Cove met o.a. jaccuzi's, een diep bad, een satelliet bad met regen effect, buiten douches, lounge stoelen, zithoeken en een bar in een voetenbad met mist/nevel. Aangrenzend is Senses Spa te vinden; het wellness gedeelte van de Dream waar apart voor betaald moet worden met behandelingen en sauna's.

Op het bovenste dek zijn ook de drankstations te vinden. Frisdrank, koffie en thee zijn 24 uur per dag onbeperkt beschikbaar en mag overal mee naartoe worden genomen (ook in de theaters). Softijs machines en fast food locaties (met o.a. pizza's, burgers, frieten, salades en wraps) zijn eveneens beschikbaar met ruime openingstijden. Onbeperkt bestellen is hier mogelijk.

Het schip telt twee grote theaters: één voor de stage shows (Walt Disney Theatre) en één voor filmvoorstellingen (Buena Vista Theatre). Per cruise zijn doorgaans drie grote Broadway shows te zien (tijdens onze cruise The Golden Mickey's, Beauty and the Beast en Believe) en doorlopend actuele Disney/Pixar/Marvel/Star Wars films zonder extra kosten. Bij de ingang van beide theaters kunnen optioneel popcorn(bekers), snacks en (alcoholische) dranken worden gekocht.

Tijdens onze cruise waren er twee dek parties / vuurwerkshows te zien: de Pirate Night show en een gelimiteerde show vanwege de Silver Anniversary at Sea - 25e verjaardag van Disney Cruise Line. Doorlopend zijn overal Disney figuren op het schip te vinden voor ontmoetingen, foto's, knuffels en handtekeningen. Het ontbijt met de Disney figuren moet op voorhand worden gereserveerd (inbegrepen in de prijs). Ontmoetingen met prinsessen moeten ook worden gereserveerd. Beiden via de app.

Er zijn drie hoofdrestaurants waarbij je via "rotational dining" iedere avond in een ander restaurant dineert (menu's verschillen per dag; onbeperkt eten), maar mét hetzelfde oberteam. Zij weten na de eerste avond direct je dieetwensen voor de hele cruise.

Er zijn twee "zittingen": de vroege om 17:15 uur (aanbevolen voor families) en de late om 20:15 uur (aanbevolen voor alleen volwassenen). De grote Broadway shows worden zo gepland dat de mensen in de vroege zitting de show na het eten kunnen zien en de mensen in de late zitting de show eerst doen vóór ze gaan eten.

Voor volwassenen zijn er ook speciale adult only restaurants waar apart voor betaald moet worden. Aan boord de Disney Dream zijn dat Palo (Italiaans restaurant) en Remy (Frans restaurant) met een aparte bar als wachtruimte. Hier dineer je in een exclusieve omgeving met hoogwaardige bediening en culinaire gerechten van sterren koks (cruise casual dresscode is verplicht). Deze restaurants zijn zeer populair en verkopen vrijwel altijd uit, dus zorg dat je tijdig een reservering maakt.

Naast restautants voor volwassenen, is er ook een heel uitgaans district voor enkel volwassenen met diverse lounges, bars en clubs waar vanaf 21:00 uur de avond in stijl kan worden doorgebracht met optredens van solo artiesten en bands. Cove Café, de koffiebar van de Disney Dream, is ook een aanrader voor speciliteiten koffie in een prachtige lounge.


Disney Dream in Amsterdam, Rotterdam en Zeebrugge

De Disney Cruise Line doet ook Nederlandse en Belgische havens aan met dit jaar stops in Amsterdam (17 augustus 2023), Rotterdam (20 augustus 2023) en Zeebrugge (18 augustus 2023). De boot is alleen toegankelijk voor gasten van de Disney Cruise Line. Scheepsbezoeken zijn niet mogelijk.


Reserveer Disney Cruise Line nu zonder boekingskosten voor 2024 en 2025

DiscoverTheMagic.nl werkt samen met de officiële Nederlandse cruisepartner van Disney Cruise Line, speciaal voor Nederlandse en Belgische gasten. Profiteer van onze speciale Disney Cruise Line aanbiedingen met de laagste prijsgarantieaanbetaling en géén boekingskosten voor alle afvaarten.

Heb je hulp nodig bij je boeking of wil je een offerte ontvangen? Neem dan contact op met de Disney expert voor gratis advies en vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.


Aanbiedingen

Ontdek de ongeëvenaarde service en kwaliteit van Disney en boek een magische vakantie op zee. Bekijk al onze speciale aanbiedingen, profiteer van een all-inclusive verblijf aan boord de Disney Cruise Line en goedkoop vervoer met vluchten van en naar je cruise. Er zijn diverse cruises voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties.

Nog meer actuele Disney Cruise Line nieuwsberichten
Nieuw cruiseschip Disney Destiny als zevende schip uit de Disney Cruise Line vloot
20/03/2024
Ontdek het zevende schip van Disney Cruise Line onder de naam Disney Destiny[...] Lees meer
Disney Fantasy komt naar Europa met cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa
15/03/2024
Voor het eerst komt de Disney Fantasy naar Europa voor cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa[...] Lees meer
Disney Cruise Line voor het eerst in Australië en Nieuw-Zeeland met de Disney Wonder
28/10/2023
Stap aan boord de Disney Wonder met Disney cruises in Australië en Nieuw-Zeeland[...] Lees meer
Nieuwe Disney cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa met de Dream in 2024
17/07/2023
De Disney Dream komt ook in 2024 naar Europa voor cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa[...] Lees meer
Deel deze pagina

Fatal error: Uncaught Error: Non-static method Offer::shortenLink() cannot be called statically in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php:4015 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php on line 4015