Disney Cruise Line    |    Nieuws    |    Rondleiding in een Stateroom van Disney Cruise Line aan boord de Disney Magic
Rondleiding in een Stateroom van Disney Cruise Line aan boord de Disney Magic
16/09/2019

Rondleiding in een Stateroom van Disney Cruise Line aan boord de Disney Magic

Tijdens onze Noord-Europa cruise met Disney Cruise Line verbleven we in een Inside Deluxe Stateroom aan boord de Disney Magic. Bekijk alle faciliteiten van deze accommodaties voor maximaal 4 personen inclusief het unieke 'split-bath' design en ontdek deze magische kamers op zee.


Inside Deluxe Stateroom op de Disney Magic

De hutten aan boord de schepen van Disney Cruise Line zijn onderverdeeld in 4 hoofdcategorieën: binnenhut (Inside), buitenhut (Oceanview), balkonhut (Verandah) en suite (Consierge). De Inside Deluxe Stateroom in deze rondleiding valt onder de 'binnenhut' categorie. De luxe kamer heeft geen raam en is de grotere variant op de standaard binnenhut met twee badkamers in plaats van één.

De gangen waar de kamers aan liggen zijn voorzien van mooi tapijt met 'hidden Mickey's' en overdag is hier overal Disney muziek te horen, net als de achtergrondmuziek in de parken. In de vroege ochtend, late avond en tijdens de hele nacht is het stil.

Op de eerste dag (Embarkation Day) wordt de bagage door cast members naast de deur gezet en zijn de kamers vanaf 13:30 uur beschikbaar. Op de avond vóór de laatste dag (Debarkation Day) zetten gasten hun bagage zelf weer naast de deur en worden ze naar de cruise terminal gebracht. De deuren bevatten een kijkgat en een contactloze ontgrendeling via de Key to the World Card. Traditioneel versieren veel gasten hun deuren met stickers en andere decoratie om de kamer een persoonlijk tintje te geven.

Eenmaal binnen is de kamer als volgt ingedeeld: aan de linkerzijde achtereenvolgens de twee badkamers, de (slaap)bank en het grote bed; aan de rechterzijde alle kasten en een zitbankje met bureau & televisie. De kamer is kleiner dan een gemiddelde hotelkamer, maar één van de grootste in vergelijking met andere rederijen. 

Naast het tweepersoonsbed (Queensize) staat een bank die omgeklapt kan worden tot éénpersoonsbed. Boven de bank kan een tweede éénpersoonsbed uitgeklapt worden vanuit het plafond. Het grote bed en de rest van de kamer kan afgeschermd worden met een gordijn. Naast het bed hangt een spiegel (in een buitenhut zit hier het raam) en is er tevens een grote kast te vinden voor extra opbergruimte. 

Tegenover de bank ligt het bureau met een grote spiegel, extra opberglades, een televisie en een kleine koelkast. De televisie is gepersonaliseerd waarbij gasten o.a. toegang krijgen tot hun 'onboard account', Disney films on demand, informatie zenders en live navigatie + webcams vanuit de brug van het schip.

Communicatie met andere gasten op het schip is mogelijk via de mobiele 'wave phones'. Iedere kamer krijgt maximaal 4 van deze speciale telefoons (naar gelang het reisgezelschap) waarmee gasten elkaar kunnen bereiken door berichten te sturen of te bellen, ook als er geen mobiel bereik is met de eigen smartphone (bijvoorbeeld tijdens een dag op zee). 

Net als in de Disney parken is er een uitgebreid entertainmentprogramma op de schepen van Disney Cruise Line. Op de eerste dag ontvangen alle gasten de 'Voyage Navigator' waarbij al het entertainment globaal staat vermeld tijdens de gehele cruise. Via de 'Personal Navigator' (verkrijgbaar in papiervorm bij Guest Services) of via de gratis Disney Cruise Line app kunnen gasten per dag zien op welke tijden en locaties de shows en Disney figuren te vinden zijn.

Aan de rechterzijde van het bureau is een klein bankje te vinden waar schoenen onder geplaatst kunnen worden met daarnaast een grote kledingkast. In de kast is een kluis te vinden om waardevolle spullen in op te bergen en liggen de reddingsvesten voor alle reisgenoten. Aan de binnenzijde van de deur is informatie te vinden over de locatie van het juiste 'Assembly Station' voor deze kamer in geval van nood.

De Inside Deluxe Stateroom beschikt over twee badkamers middels het unieke 'split-bath' design. Aan de linkerzijde is een wastafel met toilet te vinden en aan de rechterzijde een wastafel met bad/douche. Zo kunnen twee personen zich tegelijkertijd klaarmaken. 

Alle kamers beschikken over flessen met zeep uit Disney's H2O lijn die sinds kort ook in de hotels van de parken te vinden zijn. Er is Body Wash, Conditioner en Shampoo beschikbaar bij het bad en Body Lotion bij de wastafel. De flessen zijn erg groot en bevatten voldoende inhoud voor een hele cruise met 4 personen.

Disney zou Disney niet zijn als er geen 'magische details' te vinden waren in de kamer, zoals 'hidden Mickey's' in de lampen, een wereldkaart met alle schepen én Disney parken, een schilderij met kunstwerk van een bekende attractie (hier toevallig Pirates of the Caribbean uit Disneyland Paris) en Mickey icoontjes op het bed.

De 'Stateroom Host' (interieurverzorger) komt maar liefst 3 keer per dag langs om de kamer tip top in orde te maken en laat na het laatste bezoek een magische handdoek-creatie achter op het bed met iedere dag een ander dier.

Op bepaalde plekken op het schip zijn er 'Laundry Rooms' beschikbaar met wasmachines waar gasten zelf een was kunnen draaien (wasmiddel verkrijgbaar tegen betaling) en kleding kunnen strijken. Optioneel kan de was en de strijk ook door Disney worden gedaan tegen betaling.


Meer rondleidingen

Naast de Staterooms zijn er nog veel meer faciliteiten aan boord de schepen van Disney Cruise Line. Bekijk al onze rondleidingen tijdens onze cruise in Noord-Europa:


Reserveer Disney Cruise Line nu zonder boekingskosten voor 2024 en 2025

DiscoverTheMagic.nl werkt samen met de officiële Nederlandse cruisepartner van Disney Cruise Line, speciaal voor Nederlandse en Belgische gasten. Profiteer van onze speciale Disney Cruise Line aanbiedingen met de laagste prijsgarantieaanbetaling en géén boekingskosten voor alle afvaarten.

Heb je hulp nodig bij je boeking of wil je een offerte ontvangen? Neem dan contact op met de Disney expert voor gratis advies en vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.


Aanbiedingen

Ontdek de ongeëvenaarde service en kwaliteit van Disney en boek een magische vakantie op zee. Bekijk al onze speciale aanbiedingen, profiteer van een all-inclusive verblijf aan boord de Disney Cruise Line en goedkoop vervoer met vluchten van en naar je cruise. Er zijn diverse cruises voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties.

Nog meer actuele Disney Cruise Line nieuwsberichten
Nieuw cruiseschip Disney Destiny als zevende schip uit de Disney Cruise Line vloot
20/03/2024
Ontdek het zevende schip van Disney Cruise Line onder de naam Disney Destiny[...] Lees meer
Disney Fantasy komt naar Europa met cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa
15/03/2024
Voor het eerst komt de Disney Fantasy naar Europa voor cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa[...] Lees meer
Disney Cruise Line voor het eerst in Australië en Nieuw-Zeeland met de Disney Wonder
28/10/2023
Stap aan boord de Disney Wonder met Disney cruises in Australië en Nieuw-Zeeland[...] Lees meer
Rondleiding op de Disney Dream tijdens Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona
24/08/2023
Neem een kijkje aan boord de Disney Dream tijdens een Europese Disney cruise vanuit Barcelona[...] Lees meer
Deel deze pagina

Fatal error: Uncaught Error: Non-static method Offer::shortenLink() cannot be called statically in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php:4015 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php on line 4015