Disney Cruise Line    |    Nieuws    |    Rondleiding door alle Kids Clubs van Disney Cruise Line aan boord de Disney Magic
Rondleiding door alle Kids Clubs van Disney Cruise Line aan boord de Disney Magic
17/10/2019
Rondleiding door alle Kids Clubs van Disney Cruise Line aan boord de Disney Magic

Tijdens onze Noord-Europa cruise met Disney Cruise Line hebben we de verschillende Kids Clubs aan boord de Disney Magic bezocht. Bekijk alle locaties en activiteiten, verdeeld over diverse leeftijdsgroepen, op verschillende deks van dit prachtige schip.


De Kids Clubs (ook wel Youth Clubs genoemd) aan boord de schepen van Disney Cruise Line zijn ondergebracht op 5 verschillende locaties voor elk een andere leeftijdscategorie: van kinderopvang voor baby's tot complete lofts met games. Al deze faciliteiten bevinden zich op dek 5, 9 en 10 aan boord de Disney Magic. Een overzicht van alle locaties en leeftijdsgroepen:

  • Disney's Oceaneer Club - 3 tot 12 jaar - dek 5 (inbegrepen bij cruise)
  • Disney's Oceaneer Lab - 3 tot 12 jaar - dek 5 (inbegrepen bij cruise)
  • Edge - 11 tot 14 jaar - dek 9 (inbegrepen bij cruise)
  • Vibe - 14 tot 17 jaar - dek 10 (inbegrepen bij cruise)
  • "it's a small world" nursery - 6 maanden tot 3 jaar - dek 5 (tegen betaling)

Tijd voor een rondleiding door al deze locaties. We starten met de twee grootste clubs: Disney's Oceaneer Club en Disney's Oceaneer Lab. Deze clubs maken gebruik van een 'check-in' systeem waarbij ouders hun kinderen kunnen opgeven door een formulier in te vullen bij één van de twee locaties. De kids ontvangen vervolgens een Disney Cruise Line Youth Activities polsbandje, vergelijkbaar met de Magic Bands in Walt Disney World.

Via de 'Mickey touchpoints' krijgen de kinderen toegang tot de clubs en gaan de poortjes open. Alleen als de ouders toestemming geven dat de kinderen zelfstandig mogen uitchecken, kunnen zij wanneer ze willen de club verlaten. In alle andere gevallen worden de ouders eerst via de 'wave phones' uit de Stateroom op de hoogte gesteld dat hun kind of kinderen eraf willen. Vervolgens kan één van de ouders de kinderen komen halen.

Direct naast deze poortjes zijn apparaten te vinden om eenvoudig de handen te wassen en te drogen. Hygiëne is heel belangrijk aan boord de Disney Cruise Line. Steek beide handen in de machine en ze worden met roterende waterstralen schoongemaakt. 

Eenmaal binnen bij Disney's Oceaneer Club zijn er diverse ruimtes met activiteiten te vinden. Met de klok mee kan er volop getekend en geknutseld worden bij Animator's Studio en Craft Studio. 

In het midden is een grote ruimte waar op bepaalde tijden onder begeleiding spelletjes worden gedaan of films bekeken kunnen worden op het grote scherm.

Links achterdoor is een apart gedeelte waar kinderen videogames kunnen spelen op diverse schermen. Hier zijn tevens de toiletten te vinden.

Aan de rechterzijde van de club is een grote ruimte met tafels waar o.a. gegeten kan worden en diverse activiteiten in kleine groepjes plaatsvindt.

Beide clubs (Oceaneer Club en Oceaneer Lab) zijn intern met elkaar verbonden via een afgesloten gang (met zicht op het water en de lobby) zodat kinderen van de ene naar de andere club kunnen zonder uit te checken.

Van Disney's Oceaneer Club gaan we door naar Disney's Oceaneer Lab op hetzelfde dek. Ook hier dienen ouders hun kinderen in te checken en is er toegang via de polsbandjes. 

In deze club zijn er meer gethematiseerde gebieden gebaseerd op bekende Disney figuren of films. Net als bij de Oceaneer Club, heeft Oceaneer Lab een grote ruimte in het midden waar activiteiten plaatsvinden en een groot scherm waar films op vertoond worden.

Tegen de klok in komen we eerst een ruimte tegen gebaseerd op Tinker Bell en Pixie Hollow waar kinderen kunnen tekenen en kleuren.

Tegenover Pixie Hollow is het Marvel gebied te vinden waar tevens van tijd tot tijd superhelden zoals Captain America en Spider-Man langskomen om hun fans te ontmoeten. In de vitrines zijn daarnaast Marvel attributen te zien, zoals het pak van Iron Man, het schild van Captain America en de hamer van Thor.

Naast Marvel is een Disney Junior ruimte gemaakt met nadruk op Mickey Mouse. Hier kunnen kinderen spelletjes doen en kijken naar de bekende Mickey shorts van Disney Channel.

Als laatste is er een grote speelruimte te vinden gebaseerd op Toy Story, bestaande uit twee verdiepingen en een glijbaan.

Zowel Disney's Oceaneer Club, als Disney's Oceaneer Lab hanteren op bepaalde tijden een 'open house' waarbij alle gasten van de cruise voor één uur een kijkje mogen nemen in de kids clubs. Op alle overige uren zijn de clubs alleen toegankelijk voor ingecheckte kinderen en hun ouders.

Op hetzelfde dek is de "it's a small world" kinderopvang te vinden voor baby's van 6 maanden tot 3 jaar. Ouders kunnen hun baby's hier tegen betaling achterlaten als zij bijvoorbeeld iets voor hun zelf willen doen. Andere gasten krijgen geen toegang tot deze opvang en kunnen alleen door een speciaal raam (niet zichtbaar vanuit de binnenzijde) een kijkje nemen.

Op dek 9 is Edge te vinden waar iets oudere kinderen hun plekje hebben om samen te komen en games te spelen. De ruimte is gethematiseerd in de vorm van een onderzeeër. 

Op dek 10 ligt Vibe waar tieners elkaar leren kennen in een industriële 'loft setting' mét uitzicht over het water. Hier zijn tevens aparte ruimtes te vinden om te chillen en te loungen met games en grote televisies.

Zowel Edge, als Vibe hanteren geen 'check-in' systeem en zijn vrij toegankelijk, maar alleen voor de specifieke doelgroep. Tijdens 'open house' mogen alle gasten van de cruise voor één uur een kijkje komen nemen.


Hebben we je interesse gewekt?

DiscoverTheMagic.nl werkt samen met de officiële Nederlandse cruisepartner van Disney Cruise Line speciaal voor Nederlandse en Belgische gasten. Benieuwd naar de prijzen van een Disney cruise en/of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem dan contact op met de Disney expert via het contactformulier voor gratis advies en/of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.


Meer rondleidingen

Naast de zwembaden zijn er nog veel meer faciliteiten aan boord de schepen van Disney Cruise Line. Bekijk al onze rondleidingen tijdens onze cruise in Noord-Europa:


Aanbiedingen

Ontdek de ongeëvenaarde service en kwaliteit van Disney en boek een magische vakantie op zee. Bekijk al onze aanbiedingen en profiteer van een voordelig all-inclusive verblijf aan boord de Disney Cruise Line. Er zijn diverse cruises voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties.

Nog meer actuele Disney Cruise Line nieuwsberichten
Nieuw cruiseschip Disney Treasure als zesde schip uit de Disney Cruise Line vloot
12/09/2022
Ontdek het zesde schip van Disney Cruise Line onder de naam Disney Treasure[...] Lees meer
Disney Cruise Line stopt met test- en vaccinatieverplichting voor alle schepen
29/08/2022
Geen test- en vaccinatieverplichting meer aan boord de schepen van Disney Cruise Line[...] Lees meer
Rondleiding op het Disney Wish cruiseschip van Disney Cruise Line met foto's & video's
30/06/2022
Neem een kijkje aan boord het nieuwe Disney Wish cruiseschip van Disney Cruise Line[...] Lees meer
Disney Dream komt naar Europa met cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa
27/04/2022
Voor het eerst komt de Disney Dream naar Europa voor cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa[...] Lees meer
Deel deze pagina

Deprecated: Non-static method Offer::shortenLink() should not be called statically in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php on line 3828
pijl
Caribbean cruises (met of zonder vlucht)

Deprecated: Non-static method Offer::shortenLink() should not be called statically in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php on line 3854
pijl
Middellandse Zee cruises (met of zonder vlucht)

Deprecated: Non-static method Offer::shortenLink() should not be called statically in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php on line 3880
pijl
Noord-Europa cruises (met of zonder vlucht)
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen