Disney Cruise Line    |    Nieuws    |    Vijf geheimen over Castaway Cay, Disney's privé-eiland voor gasten van Disney Cruise Line
Vijf geheimen over Castaway Cay, Disney's privé-eiland voor gasten van Disney Cruise Line
16/04/2016
Vijf geheimen over Castaway Cay, Disney's privé-eiland voor gasten van Disney Cruise Line

Als je ooit op een Disney Cruise in de Caribbean gaat, dan is Disney’s privé-eiland, Castaway Cay, vaak een gegarandeerde stop. Op dit eiland in de Bahamas is een hoop te beleven, maar wist je dat…


…Castaway Cay zijn eigen Disney legende heeft?

Het hele eiland heeft zijn eigen Disney verhaal. Het verhaal gaat over een groep ontdekkers die in 1920 op het eiland zijn gestrand en kiezen om op het eiland te blijven. Deze schipbreukelingen (‘castaways’) hebben het eiland toen opgebouwd, met winkeltjes, paden en allerlei andere dingen. De winkeltjes en activiteiten die te doen zijn op het eiland zijn dus allemaal verweven in dit verhaal.

Zo zijn de duikactiviteiten op het eiland ooit opgezet door Dr. Max Profitt, een van de schipbreukelingen, die op zoek was naar een schat uit een Spaans galjoen, dat 300 jaar daarvoor gezonken was. Toen hij de schat eenmaal had gevonden, ging hij niet met de schat naar huis, maar zette hij het duikpad op, om iedereen de wonderen van de bodem van de lagune te kunnen laten zien.

Dit is slechts een van de vele achtergrond verhalen van het eiland. Het is daarom erg leuk om het hele achtergrondverhaal van het eiland te lezen voordat je het eiland bezoekt. Lees de hele legende van het eiland door hier te klikken.


…Disney het hele eiland heeft opgebouwd?

Disney heeft in 1996 een lease-akkoord gesloten met de regering van de Bahamas. Disney leaset het eiland voor 99 jaar en is de enige eigenaar van het eiland. Het eiland heeft voor Disney ook enkele eigenaren gehad en werd ook korte tijd bewoond door boeren en vissers van nabijgelegen eilanden, omdat het eiland erg vruchtbaar was.

Nadat Disney het eiland had overgenomen, heeft het voor $25 miljoen geïnvesteerd, om het eiland gereed te maken voor cruise gasten. Het heeft zelf de stranden moeten aanleggen en de pier gemaakt waaraan de Disney cruiseschepen kunnen aanmeren. Ondanks dat er vrij veel te zien en te doen is op het eiland, heeft Disney maar 22 hectare van het 404 hectare grote eiland bebouwd.


… je ansichtkaarten kunt versturen vanaf Castaway Cay?

Als je je familie een kaartje wil sturen speciaal vanaf Castaway Cay, dan is dat mogelijk. Het eiland heeft zijn eigen postkantoor, vanwaar je ansichtkaarten kunt sturen met postzegels die speciaal van Castaway Cay zijn. Als je een ansichtkaart verstuurt vanuit het postkantoor is de kans ook groot dat je een Disney-figuur zult tegenkomen. Vergeet dus niet om een foto met Mickey of een van zijn vrienden te maken als je het postkantoor bezoekt.


…Castaway Cay permanente bewoners heeft?

Ondanks dat het lijkt alsof er alleen toeristen op het eiland vertoeven, heeft Castaway Cay ook permanente bewoners. Dit zijn er in totaal 90. Deze bewoners werken voor Disney en voeren bepaalde taken uit, en zijn chauffeurs, onderhoudspersoneel of kapiteins.

Niet iedereen die op het eiland werkt, woont er dus daadwerkelijk. Veel werknemers op het eiland komen van de cruiseschepen zelf en werken op Castaway Cay en op de boot. Naast het Disney personeel, zijn er ook nog lokale bewoners die hun eigen waar in winkeltjes op het eiland verkopen.


…de enige echte Flying Dutchman te zien was op het eiland?

Voor de Pirates of the Caribbean films heeft Disney echte schepen gebouwd, om de scènes die op de schepen plaatsvond op te nemen. De Flying Dutchman, het schip van Davy Jones, heeft zowel in de studio’s in Hollywood gestaan als in Dominica gelegen. Op dit eiland in de Caribbean werden de scènes geschoten die op het echte strand plaatsvonden.

Na de films was de vraag wat er met de Flying Dutchman gedaan moest worden. Disney heeft er uiteindelijk voor gekozen het schip tijdelijk naar Castaway Cay te laten vervoeren en waar iedereen het echte schip op het eiland kon aanschouwen na de premiere van de 4e film, On Strangers Tide, in 2011.

Ondanks dat de Flying Dutchman dus op Castaway Cay heeft gelegen, is de film hier nooit opgenomen. Dit wil niet zeggen dat er nooit piraten op het eiland zijn geweest, want er zijn verhalen dat in de 18e eeuw piraten op het eiland hebben gebivakkeerd, omdat het eiland in de buurt van een bekende handelsroute lag.


Hebben we je interesse gewekt?

DiscoverTheMagic.nl werkt samen met de officiële Nederlandse cruisepartner van Disney Cruise Line speciaal voor Nederlandse en Belgische gasten. Benieuwd naar de prijzen van een Disney cruise en/of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem dan contact op met de Disney expert via het contactformulier voor gratis advies en/of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.


Aanbiedingen

Ontdek Castaway Cay op een groot aantal cruises in de Caribbean. Bekijk al onze aanbiedingen en profiteer van een voordelig verblijf aan boord de Disney Cruise Line.

Nog meer actuele Disney Cruise Line nieuwsberichten
Nieuw cruiseschip Disney Treasure als zesde schip uit de Disney Cruise Line vloot
12/09/2022
Ontdek het zesde schip van Disney Cruise Line onder de naam Disney Treasure[...] Lees meer
Disney Cruise Line stopt met test- en vaccinatieverplichting voor alle schepen
29/08/2022
Geen test- en vaccinatieverplichting meer aan boord de schepen van Disney Cruise Line[...] Lees meer
Rondleiding op het Disney Wish cruiseschip van Disney Cruise Line met foto's & video's
30/06/2022
Neem een kijkje aan boord het nieuwe Disney Wish cruiseschip van Disney Cruise Line[...] Lees meer
Disney Dream komt naar Europa met cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa
27/04/2022
Voor het eerst komt de Disney Dream naar Europa voor cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa[...] Lees meer
Deel deze pagina

Deprecated: Non-static method Offer::shortenLink() should not be called statically in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php on line 3828
pijl
Caribbean cruises (met of zonder vlucht)

Deprecated: Non-static method Offer::shortenLink() should not be called statically in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php on line 3854
pijl
Middellandse Zee cruises (met of zonder vlucht)

Deprecated: Non-static method Offer::shortenLink() should not be called statically in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php on line 3880
pijl
Noord-Europa cruises (met of zonder vlucht)
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen