Disney Cruise Line    |    Nieuws    |    Vijf geheimen over Castaway Cay, Disney's privé-eiland voor gasten van Disney Cruise Line
Openingstijden vandaag
Vrijdag 19 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Vijf geheimen over Castaway Cay, Disney's privé-eiland voor gasten van Disney Cruise Line
16/04/2016

Vijf geheimen over Castaway Cay, Disney's privé-eiland voor gasten van Disney Cruise Line

Als je ooit op een Disney Cruise in de Caribbean gaat, dan is Disney’s privé-eiland, Castaway Cay, vaak een gegarandeerde stop. Op dit eiland in de Bahamas is een hoop te beleven, maar wist je dat…


…Castaway Cay zijn eigen Disney legende heeft?

Het hele eiland heeft zijn eigen Disney verhaal. Het verhaal gaat over een groep ontdekkers die in 1920 op het eiland zijn gestrand en kiezen om op het eiland te blijven. Deze schipbreukelingen (‘castaways’) hebben het eiland toen opgebouwd, met winkeltjes, paden en allerlei andere dingen. De winkeltjes en activiteiten die te doen zijn op het eiland zijn dus allemaal verweven in dit verhaal.

Zo zijn de duikactiviteiten op het eiland ooit opgezet door Dr. Max Profitt, een van de schipbreukelingen, die op zoek was naar een schat uit een Spaans galjoen, dat 300 jaar daarvoor gezonken was. Toen hij de schat eenmaal had gevonden, ging hij niet met de schat naar huis, maar zette hij het duikpad op, om iedereen de wonderen van de bodem van de lagune te kunnen laten zien.

Dit is slechts een van de vele achtergrond verhalen van het eiland. Het is daarom erg leuk om het hele achtergrondverhaal van het eiland te lezen voordat je het eiland bezoekt. Lees de hele legende van het eiland door hier te klikken.


…Disney het hele eiland heeft opgebouwd?

Disney heeft in 1996 een lease-akkoord gesloten met de regering van de Bahamas. Disney leaset het eiland voor 99 jaar en is de enige eigenaar van het eiland. Het eiland heeft voor Disney ook enkele eigenaren gehad en werd ook korte tijd bewoond door boeren en vissers van nabijgelegen eilanden, omdat het eiland erg vruchtbaar was.

Nadat Disney het eiland had overgenomen, heeft het voor $25 miljoen geïnvesteerd, om het eiland gereed te maken voor cruise gasten. Het heeft zelf de stranden moeten aanleggen en de pier gemaakt waaraan de Disney cruiseschepen kunnen aanmeren. Ondanks dat er vrij veel te zien en te doen is op het eiland, heeft Disney maar 22 hectare van het 404 hectare grote eiland bebouwd.


… je ansichtkaarten kunt versturen vanaf Castaway Cay?

Als je je familie een kaartje wil sturen speciaal vanaf Castaway Cay, dan is dat mogelijk. Het eiland heeft zijn eigen postkantoor, vanwaar je ansichtkaarten kunt sturen met postzegels die speciaal van Castaway Cay zijn. Als je een ansichtkaart verstuurt vanuit het postkantoor is de kans ook groot dat je een Disney-figuur zult tegenkomen. Vergeet dus niet om een foto met Mickey of een van zijn vrienden te maken als je het postkantoor bezoekt.


…Castaway Cay permanente bewoners heeft?

Ondanks dat het lijkt alsof er alleen toeristen op het eiland vertoeven, heeft Castaway Cay ook permanente bewoners. Dit zijn er in totaal 90. Deze bewoners werken voor Disney en voeren bepaalde taken uit, en zijn chauffeurs, onderhoudspersoneel of kapiteins.

Niet iedereen die op het eiland werkt, woont er dus daadwerkelijk. Veel werknemers op het eiland komen van de cruiseschepen zelf en werken op Castaway Cay en op de boot. Naast het Disney personeel, zijn er ook nog lokale bewoners die hun eigen waar in winkeltjes op het eiland verkopen.


…de enige echte Flying Dutchman te zien was op het eiland?

Voor de Pirates of the Caribbean films heeft Disney echte schepen gebouwd, om de scènes die op de schepen plaatsvond op te nemen. De Flying Dutchman, het schip van Davy Jones, heeft zowel in de studio’s in Hollywood gestaan als in Dominica gelegen. Op dit eiland in de Caribbean werden de scènes geschoten die op het echte strand plaatsvonden.

Na de films was de vraag wat er met de Flying Dutchman gedaan moest worden. Disney heeft er uiteindelijk voor gekozen het schip tijdelijk naar Castaway Cay te laten vervoeren en waar iedereen het echte schip op het eiland kon aanschouwen na de premiere van de 4e film, On Strangers Tide, in 2011.

Ondanks dat de Flying Dutchman dus op Castaway Cay heeft gelegen, is de film hier nooit opgenomen. Dit wil niet zeggen dat er nooit piraten op het eiland zijn geweest, want er zijn verhalen dat in de 18e eeuw piraten op het eiland hebben gebivakkeerd, omdat het eiland in de buurt van een bekende handelsroute lag.


Reserveer Disney Cruise Line nu zonder boekingskosten voor 2024 en 2025

DiscoverTheMagic.nl werkt samen met de officiële Nederlandse cruisepartner van Disney Cruise Line, speciaal voor Nederlandse en Belgische gasten. Profiteer van onze speciale Disney Cruise Line aanbiedingen met de laagste prijsgarantieaanbetaling en géén boekingskosten voor alle afvaarten.

Heb je hulp nodig bij je boeking of wil je een offerte ontvangen? Neem dan contact op met de Disney expert voor gratis advies en vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.


Aanbiedingen

Ontdek de ongeëvenaarde service en kwaliteit van Disney en boek een magische vakantie op zee. Bekijk al onze speciale aanbiedingen, profiteer van een all-inclusive verblijf aan boord de Disney Cruise Line en goedkoop vervoer met vluchten van en naar je cruise. Er zijn diverse cruises voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties.

Nog meer actuele Disney Cruise Line nieuwsberichten
Nieuw cruiseschip Disney Destiny als zevende schip uit de Disney Cruise Line vloot
20/03/2024
Ontdek het zevende schip van Disney Cruise Line onder de naam Disney Destiny[...] Lees meer
Disney Fantasy komt naar Europa met cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa
15/03/2024
Voor het eerst komt de Disney Fantasy naar Europa voor cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa[...] Lees meer
Disney Cruise Line voor het eerst in Australië en Nieuw-Zeeland met de Disney Wonder
28/10/2023
Stap aan boord de Disney Wonder met Disney cruises in Australië en Nieuw-Zeeland[...] Lees meer
Rondleiding op de Disney Dream tijdens Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona
24/08/2023
Neem een kijkje aan boord de Disney Dream tijdens een Europese Disney cruise vanuit Barcelona[...] Lees meer
Deel deze pagina

Fatal error: Uncaught Error: Non-static method Offer::shortenLink() cannot be called statically in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php:4015 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/vhosts/discoverthemagic.nl/httpdocs/index.php on line 4015