Nieuwe paradewagen tijdens Disney's Halloween Festival 2018 in Disneyland Paris
02/08/2018
Nieuwe paradewagen tijdens Disney's Halloween Festival 2018 in Disneyland Paris

Na een aangepast Halloween seizoen vorig jaar vanwege de 25e verjaardag van Disneyland Paris, keert Disney's Halloween Festival dit jaar weer op volle sterkte terug met o.a. een nieuwe paradewagen voor Mickey's Halloween Harvest Celebration, een vernieuwde show met de Disney schurken, ontmoetingen met Disney figuren in hun Halloween outfits en natuurlijk decoratie in het Disneyland Park.


Nieuw dit jaar is de toevoeging van een extra float voor de Halloween parade. Mickey's Halloween Harvest Celebration krijgt hiermee een 4e wagen met als thema: Phantom Manor. Mickey zal op de nieuwe float te zien zijn. Daarnaast krijgen dansers nieuwe kostuums met een nieuwe choreografie én heeft componist Scott Erickson (bekend van o.a. "Christmas is Here!" tijdens Disney's Betoverende Kerst en "Disney Pirate or Princess: Make your Choice!" tijdens het Festival van Piraten & Prinsessen) een nieuw nummer geschreven dat tijdens de show stop van de parade op Central Plaza te horen zal zijn.

Foto's: ED92

De populaire parade was vorig jaar niet te zien in verband met de nieuwe shows voor de 25e verjaardag op de Royal Castle Stage. Dit jaar keert Mickey's Halloween Harvest Celebration dus weer terug met diverse paradewagens, dansers en Disney figuren zoals de familie van Donald Duck, Winnie the Pooh en zijn vriendjes, Clarabelle Koe, Horace en de Drie Biggetjes. Tijdens de show stop op Central Plaza dansen de figuren op de vier podia met o.a. de bruid en bruidegom uit Phantom Manor.

De Disney schurken nemen de Royal Castle Stage en Castle Courtyard over met een show en ontmoetingen. Op het podium voeren ze iedere dag meerdere keren een korte show op waarbij Donald verkleed als Maleficent de boel komt verstoren. Na afloop krijg je de de mogelijkheid om met ze op de foto te gaan. Maleficent zelf heeft de Castle Courtyard overgenomen met een indrukwekkende draak gemaakt uit gigantische doorns. The Mistress of All Evil wacht hier op een ontmoeting met haar fans.

Dit jaar is er weer volop Halloween decoratie te zien in zowel Main Street, U.S.A., als Frontierland met de bekende spookjes, pompenmannen & -vrouwen én de vorig jaar geïntroduceerde decoratie gebaseerd op Disney/Pixar's Coco met kleurijke beelden rondom Fuente del Oro (tegenover Big Thunder Mountain). Nieuw voor deze editie zijn de Halloween guirlandes boven Main Street.

Nieuwe Halloween merchandise is o.a. verkrijgbaar bij Mercantile Building in Frontierland en Flora's Unique Boutique op Main Street met dit jaar nieuwe artikelen uit Alice in Wonderland, de figuren Mickey, Minnie en Donald en uiteraard The Nightmare Before Christmas.

Naast merchandise zijn er ook nieuwe snacks en souvenirs verkrijgbaar, zoals speciale koekjes en broodjes. Dit jaar zal ook de populaire Oogie Boogie popcornbeker en de groene 'Poison Apple Mug' uit de Amerikaanse resorts verkrijgbaar zijn in Parijs.

In Frontierland is tevens Miguel uit Coco als pop te ontmoeten. Verder zijn er maar liefst 19 ontmoetingen met Disney figuren zoals o.a. Minnie (in haar nieuwe Parisienne outfit in de Studios én met Mickey samen in hun Mexicaanse kostuums), Stitch, Goofy, Cheschire Cat (uit Alice in Wonderland), José & Panchito (uit The Three Caballeros), Donald in zijn Maleficent outfit, Jack Skellington (uit The Nightmare Before Christmas) en Spider-Man in zijn nieuwe Infinity War kostuum.

Foto's: ED92


Disney's Halloween Party

Op 31 oktober is het tijd voor Disney’s Halloween Party. Tijdens deze avond, waarvoor een apart ticket nodig is, mag je verkleed naar het Disneyland Park komen. Van 20:30 tot 02:00 uur zijn er unieke shows, een parade en zeldzame Disney figuren te zien.

Dit jaar wordt de avond vernieuwd met o.a. twee dance party's, een nieuwe Big Hero 6 show met Baymax en een "Scary Zone" in Adventureland waar piraten en ander gespuis bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Daarnaast blijven vrijwel alle attracties in het park tot sluitingstijd geopend.


90e verjaardag Mickey Mouse

Mickey Mouse wordt op 18 november aanstaande 90 jaar en dat moet gevierd worden! Niet alleen Disneyland Paris viert deze bijzondere verjaardag, ook alle andere Disney parken doen vanaf 1 oktober mee aan de festiviteiten tijdens de 'World's Biggest Mouse Party'. Alle resorts vieren zijn verjaardag met o.a. speciale merchandise, snacks en fotolocaties. In Disneyland Paris worden diverse grote Mickey cupcakes geplaatst in het Disneyland Park. Klik hier voor meer informatie.


Nieuwe attractie

Tijdens de start van Disney's Halloween Festival op 1 oktober 2018 opent tevens een nieuwe attractie in het Disneyland Park in de vorm van "Mickey's Philharmagic". Deze populaire 4D film uit de Amerikaanse resorts strijkt neer in het vernieuwde Discoveryland Theater. Klik hier voor meer informatie over de nieuwe attractie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

 

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Disneyland Paris versoepelt mondkapjesplicht in de parken voor kinderen t/m 10 jaar
25/10/2021
Kinderen onder de 11 jaar hoeven vanaf 25 oktober 2021 geen mondkapjes meer te dragen in Disneyland Paris[...] Lees meer
Frozen - A Musical Invitation show keert vanaf 23 oktober 2021 terug in Disneyland Paris
23/10/2021
De populaire attractie Frozen - A Musical Invitation keert terug in het Walt Disney Studios Park[...] Lees meer
Disney Stars on Parade en Disney Illuminations keren terug in Disneyland Paris
18/10/2021
Bekijk alle terugkerende shows, parades en vuurwerk in Disneyland Paris vanaf 23 oktober 2021[...] Lees meer
Buffetservice met all-you-can-eat keert vanaf 20 oktober 2021 terug in Disneyland Paris
18/10/2021
De all-you-can-eat formule bij buffetrestaurants in Disneyland Paris keert terug[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen