Disneyland Paris viert 90e verjaardag van Mickey Mouse met nieuwe shows en entertainment
25/05/2018
Disneyland Paris viert 90e verjaardag van Mickey Mouse met nieuwe shows en entertainment

Vanaf 1 oktober 2018 viert Disneyland Paris de 90e verjaardag van Mickey Mouse met diverse nieuwe belevenissen rondom de bekende muis. Het festival duurt 90 dagen met o.a. een nieuwe attractie, een nieuwe paradewagen voor Halloween en gloednieuwe verjaardagsshow in de Studios.


Niet alleen Disneyland Paris viert deze bijzondere verjaardag, ook alle andere Disney parken doen mee aan de festiviteiten tijdens de 'World's Biggest Mouse Party'. Alle resorts vieren zijn verjaardag op 18 november 2018 met o.a. speciale merchandise, snacks en fotolocaties.


Nieuwe attractie

Disney's bekendste personage krijgt een nieuwe 4D attractie in het Disneyland Park in de vorm van 'Mickey's Philharmagic'. Het Discoveryland Theatre wordt hiervoor verbouwd en gaat vanaf 1 oktober 2018 weer open met een nieuwe 3D film waarin Donald Duck de boel op stelten komt zetten tijdens een repetitie van Mickey's magische orkest. Deze populaire attractie is al te zien in de Amerikaanse Disney parken en Tokyo Disneyland.


Nieuwe paradewagen

Tijdens Disney's Halloween Festival keert de parade 'Mickey's Halloween Harvest Celebration' na 2 jaar weer terug met de toevoeging van een gloednieuwe float gebaseerd op Phantom Manor. De paradewagen krijgt de naam 'Mickey’s Illusion Manor' waarbij Mickey een bezoek brengt aan de Parijse versie van The Haunted Mansion.


Nieuwe versie kerstshow

Natuurlijk mag Mickey niet ontbreken tijdens Disney's Betoverende Kerst en keert de populaire show 'Mickey's Christmas Big Band' in uitgebreide vorm terug. Mickey speelt hier de drums met een live orkest, zangers en tapdansers. De show was vorig jaar te zien in het Videopolis Theater, maar wordt dit jaar verplaatst naar het Animagique Theater in het Walt Disney Studios Park.


Nieuwe verjaardagsshow

Daarnaast presenteert Disneyland Paris dit kerstseizoen een gloednieuwe show op La Place des Stars onder de naam "#SurpriseMickey". Het podium bij de Tower of Terror wordt hiervoor compleet verbouwd met extra videoschermen, trappen en decoratie.


Pre-show Disney Illuminations

Van 17 november 2018 t/m 6 januari 2019 is er iedere dag een speciale 5 minuten durende pre-show te zien vóór aanvang van de Disney Illuminations avondshow bij het kasteel in het Disneyland Park met beelden uit de 90-jarige geschiedenis van Mickey Mouse.


Avondhappening

Speciaal voor Magic Plus en Infinity jaarkaarthouders (+ 2 vrienden) organiseert Disneyland Paris op 6 december 2018 de speciale 'Mickey 90 Mouse Party' in het Disneyland Park. Tickets voor deze avondhappening met speciale shows, een parade, attracties, meet & greets met zeldzame figuren én de eenmalige terugkeer van avondshow 'Disney Dreams!' kunnen door jaarkaarthouders voor €42 telefonisch aangeschaft worden. Wees er snel bij, want de beschikbaarheid is beperkt.


Decoratie

In het Disneyland Park worden diverse grote Mickey cupcakes geplaatst met de mogelijkheid om de "cupcake lady's" te ontmoeten die tevens tijdens een speciale pre-parade te zien zijn. De decoratie is te zien in Main Street, U.S.A., Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland.

Foto's: Disneyland Live


Merchandise

Uiteraard mag speciale merchandise voor de 90e verjaardag van Mickey niet ontbreken. Vanaf begin oktober zien er o.a. unieke bekers, mokken, kommetjes, koektrommels, knuffels en t-shirts verkrijgbaar in de grote winkels van beide parken. Een greep uit het assortiment:

Speciaal voor de feestdagen is er tevens een uniek Mickey strikje verkrijgbaar bij Flora's Unique Boutique in het Disneyland Park (€14,99).

Foto: ED92

Rondom de 'echte' verjaardag van Mickey is er tevens speciale merchandise verkrijgbaar, zoals beeldjes, shirts, posters en knuffels. De meeste van deze artikelen zijn vanaf 16 november beschikbaar in de winkels van Disneyland Paris en gelimiteerd tot 1928 stuks. Enkele items zijn alleen op 18 november (Mickey's verjaardag) verkrijgbaar.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Wishes Come True Blue collectie met Disney oortjes, trui en rugzak nu verkrijgbaar
22/10/2020
Bekijk de nieuwe Make-A-Wish merchandise collectie van Disney [...] Lees meer
Disneyland Paris krijgt overdekte parkeerplaats met zonnepanelen en lichtgevende Mickey
22/10/2020
Disney installeert 67.500 zonnepanelen op de grote parkeerplaats bij het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park[...] Lees meer
Tips voor een bezoek aan Disneyland Paris met kleine kinderen in de parken en hotels
13/10/2020
Bekijk onze handige tips voor een bezoek aan Disneyland Paris met (kleine) kinderen[...] Lees meer
Oplaadstations voor mobiele telefoons in Disneyland Paris via kabel, USB of draadloos
09/10/2020
Bezoekers van Disneyland Paris kunnen hun mobiele telefoons gratis opladen in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen