Handige tips voor kortere wachttijden bij populaire attracties in Disneyland Paris
20/06/2016
Handige tips voor kortere wachttijden bij populaire attracties in Disneyland Paris

Tijdens bepaalde dagen, zoals in het hoogseizoen, de schoolvakanties en tijdens het weekend, kan het erg druk zijn in de parken van Disneyland Parijs. DiscoverTheMagic.nl geeft je handige tips en een goede planning om op drukke dagen toch maximaal te kunnen genieten met korte wachttijden bij populaire attracties.


Drukte

Naast de zomervakantie, is ook het kerstseizoen in Disneyland Parijs traditioneel druk en inmiddels een echt 'hoogseizoen' geworden. De afgelopen twee jaar bereikte het Disneyland Park tijdens diverse weekenden in november en december haar maximale capaciteit, waardoor nieuwe bezoekers werd geadviseerd om naar het Walt Disney Studios Park te gaan. Door het jaar heen zijn met name de weekenden drukker, vooral rondom schoolvakanties en feestdagen.

Disney publiceert zelf geen informatie over drukte in de parken, maar onze kalender met prijsseizoenen is een goede graadmeter. Over het algemeen zijn de parken op de (donker)blauwe data rustig, op de groene data gemiddeld druk en op de gele/oranje data drukker. Klik op de kalender om alle actuele aanbiedingen te bekijken.

Zelfs bij grote drukte kun je nog het nodige doen, zolang je maar een goede planning maakt. DiscoverTheMagic.nl helpt je bij het plannen van je verblijf in de parken, zodat je kunt blijven genieten van de magie ondanks de drukte. Maak bijvoorbeeld gebruik van Extra Magic Time (voorheen bekend als Extra Magische Uren), neem FastPassen voor je favoriete attracties, verkort de wachttijd via de Single Rider rij en reserveer je lunch en diner op voorhand via de reserveringslijn. Volg onze tips en navigeer door de drukte.


Tips bij een meerdaags verblijf

 • Boek een verblijf van minimaal 3 dagen, buiten de Franse schoolvakanties en feestdagen om, waarbij minimaal 1 of 2 dagen buiten het weekend (zaterdag en zondag) vallen. Merk hierbij op dat de zaterdag doorgaans de drukste dag van het weekend is. Klik hier voor een overzicht van vrije dagen en feestdagen in Frankrijk en probeer deze te vermijden.
 • Maak gebruik van Extra Magic Time in de parken als je verblijft in de Disney hotels, waarbij je 1 tot 1,5 uur vóór de officiële opening toegang krijgt tot beide parken. Verdeel deze uren bij een verblijf van minimaal 3 dagen als volgt: Ga op de eerste volle dag alleen naar het Disneyland Park en op de tweede dag alleen naar het Walt Disney Studios Park om maximaal te profiteren van de extra tijd. Diverse populaire attracties zijn dan al exclusief voor hotelgasten geopend en je kunt gebruik maken van speciale ontmoetingen met de Disney figuren zonder lange wachttijden. Klik hier voor een overzicht van alle geopende attracties en ontmoetingen met de Disney figuren tijdens Extra Magic Time.
 • Upgrade naar een 'club level' kamer in Disney's Newport Bay Club, Disney's Sequoia Lodge, Disney's Hotel New York of een reguliere kamer in het Disneyland Hotel en ontvang één extra Disney Hotel FastPass per persoon, per dag of een VIP FastPass als je een suite of Castle Club van het Disneyland Hotel boekt. De Disney Hotel FastPass kan één keer per dag worden gebruikt, terwijl de VIP FastPass onbeperkt geldig is voor alle attracties. Klik hier voor meer informatie over de verschillende varianten van Disney FastPass en welke attracties van dit systeem gebruikmaken.


Tips bij een dagtocht

 • Reserveer de toegangstickets op voorhand online, zodat je bij aankomst niet meer in de rij hoeft te staan bij de kassa. Onze speciale voorverkooptickets ontvang je als E-tickets waarmee je direct de parken in kunt. Kies bij voorkeur voor een periode waarin de MINI of MAGIC tickets geldig zijn. Dit zijn de minst drukke dagen en vallen doorgaans buiten de drukkere schoolvakanties. Klik hier voor het actuele overzicht van alle tickets en ontvang tot 50% korting ten opzichte van de prijs ter plaatse.
 • Zorg dat je een half uur vóór de officiële opening bij de ingang van één van de parken bent en loop bij opening direct naar je favoriete attractie om een FastPass te nemen. Vervolgens ga je in het Disneyland Park naar Adventureland of in het Walt Disney Studios Park naar Production Courtyard of Backlot (minst drukke gebieden in de vroege ochtend). Klik hier om het overzicht van alle FastPass attracties te bekijken.
 • Bespaar tijd en neem de Single Rider wachtrij bij Hyperspace Mountain in het Disneyland Park of bij Crush's Coaster, RC Racer en Ratatouille: The Adventure in het Walt Disney Studios Park. Je kunt als groep niet bij elkaar zitten, maar profiteert wel van een kortere wachttijd doordat alle vrije plekken in de karretjes worden aangevuld met bezoekers uit de Single Rider wachtrij. Klik hier voor meer informatie over Single Rider.
 • Reserveer je lunch en diner door tot 60 dagen vóór aankomst de restaurant reserveringslijn te bellen om zo kostbare tijd in de parken te besparen. Het piekmoment voor wachttijden bij attracties in het Disneyland Park is tussen 14:00 en 15:00 uur, in het Walt Disney Studios Park doorgaans rond 14:00 uur. Plan rond deze tijd de lunch. Wij adviseren om het diner te reserveren in Disney Village na parksluiting om zo maximaal gebruik te maken van je dag. Klik hier om restaurants te reserveren.


Tips in het Disneyland Park

 • Zorg ervoor dat je Peter Pan's Flight, Dumbo en een meet & greet met een prinses (Princess Pavilion) al tijdens Extra Magic Time hebt gedaan. Neem vervolgens vanaf de officiële opening een FastPass voor een populaire attractie naar keuze in een ander land (onze tip: Big Thunder Mountain) en loop daarna naar het achterste gedeelte van het park (Adventureland) voor Indiana Jones et le Temple du Peril en Pirates of the Caribbean. Dit gedeelte is in de vroege ochtend vaak rustiger, aangezien de massa als eerste naar Fantasyland (Peter Pan's Flight), Discoveryland (Hyperspace Mountain / Buzz Lightyear Laserblast) en Frontierland (Big Thunder Mountain) loopt.
 • Op de drukste dag van je verblijf sla je de parade, het vuurwerk en de shows over en ga je, op de starttijden van dit entertainment, populaire attracties doen. De wachttijden zullen lager zijn, aangezien een groot gedeelte van de bezoekers langs de paraderoute staat, het vuurwerk wilt zien of een show bekijkt. Klik hier om het actuele entertainmentprogramma te bekijken.
 • Reserveer je lunch en diner door tot 60 dagen vóór aankomst de restaurant reserveringslijn te bellen om zo kostbare tijd in de parken te besparen. Het piekmoment voor wachttijden bij attracties in het Disneyland Park is tussen 14:00 en 15:00 uur. Plan rond deze tijd de lunch. Wij adviseren om het diner, als de sluitingstijd het toelaat, rond 19:00 uur reserveren en tijdens de normale etenstijd (17:00-18:00 uur) attracties te doen. Klik hier om restaurants te reserveren.
 • Een grote groep bezoekers verlaat het park na de (laatste) parade of rond etenstijd (17:00-18:00 uur). Het park wordt hierdoor met name in Frontierland en Adventureland rustiger. Fantasyland en Discoveryland blijven de hele dag door druk. Zorg ervoor dat je maximaal gebruik maakt van de avonduren in het Disneyland Park en plan je diner in de vroege avond (rond 19:00 uur) of reserveer een restaurant in Disney Village op een tijdstip na parksluiting.


Tips in het Walt Disney Studios Park

 • Zorg ervoor dat je Crush's Coaster, Toy Soldiers Parachute Drop en/of Tower of Terror al tijdens Extra Magic Time hebt gedaan. Neem vervolgens een FastPass voor Ratatouille: The Adventure tijdens de officiële parkopening en loop vervolgens naar het linker gedeelte van het park (Production Courtyard en Backlot). De meeste bezoekers beginnen hun dag in het Studios Park namelijk aan de rechterzijde van het park. Lukt het niet om Crush's Coaster tijdens Extra Magic Time te doen, ga dan vanaf 09:30 uur in de rij staan bij deze attractie (geen FastPass service beschikbaar; wel Single Rider).
 • Het Studios Park kent veel shows die grote groepen bezoekers kunnen verwerken. Wacht tot een show in de buurt van een attractie die je graag wilt doen is begonnen en ga vervolgens in de rij staan. Rock 'n' Roller Coaster is bijvoorbeeld beduidend rustiger als er een voorstelling van Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular bezig is. Klik hier om het actuele entertainmentprogramma te bekijken.
 • Reserveer je lunch en diner door tot 60 dagen vóór aankomst de restaurant reserveringslijn te bellen om zo kostbare tijd in de parken te besparen. Het piekmoment voor wachttijden bij attracties in het Walt Disney Studios Park is rond 14:00. Plan rond deze tijd de lunch. Klik hier om restaurants te reserveren.
 • Het Walt Disney Studios Park sluit eerder dan het Disneyland Park. Maak maximaal gebruik van de openingstijden en switch bij parksluiting naar het Disneyland Park voor je diner of reserveer een restaurant in Disney Village op een tijdstip na parksluiting.


Super FastPass / Ultimate FastPass

Naast alle bovenstaande gratis opties voor korte wachttijden, biedt Disneyland Paris ook extra betaalde mogelijkheden voor snelle toegang tot populaire attracties in de vorm van Super FastPass en Ultimate FastPass. Deze nieuwe FastPass varianten zijn vanaf 15 oktober 2018 beperkt beschikbaar en hebben verder geen inlvoed op het reguliere gratis FastPass systeem voor alle bezoekers.

Met de Super FastPass krijg je één keer per dag op een tijdstip naar keuze éénmalig toegang tot Ratatouille: The Adventure, Peter Pan's Flight of Buzz Lightyear Laser Blast in de 'Gezinsattracties' variant of éénmalig toegang tot Space Mountain, Rock 'n' Roller Coaster of Tower of Terror in de 'Sensationale attracties' variant.

Met de Ultimate FastPass krijg je één per dag op tijdstip naar keuze éénmalig toegang tot een willekeurige FastPass attractie in de 'One Time' variant of onbeperkt toegang tot alle attracties in de 'Ultimate' variant. Meer informatie + prijzen op onze FastPass pagina.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Disneyland Paris versoepelt mondkapjesplicht in de parken voor kinderen t/m 10 jaar
25/10/2021
Kinderen onder de 11 jaar hoeven vanaf 25 oktober 2021 geen mondkapjes meer te dragen in Disneyland Paris[...] Lees meer
Frozen - A Musical Invitation show keert vanaf 23 oktober 2021 terug in Disneyland Paris
23/10/2021
De populaire attractie Frozen - A Musical Invitation keert terug in het Walt Disney Studios Park[...] Lees meer
Disney Stars on Parade en Disney Illuminations keren terug in Disneyland Paris
18/10/2021
Bekijk alle terugkerende shows, parades en vuurwerk in Disneyland Paris vanaf 23 oktober 2021[...] Lees meer
Buffetservice met all-you-can-eat keert vanaf 20 oktober 2021 terug in Disneyland Paris
18/10/2021
De all-you-can-eat formule bij buffetrestaurants in Disneyland Paris keert terug[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen