Openingstijden vandaag
Dinsdag 19 februari 2019
Disneyland Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Verblijf

Verblijf

Een verblijf in Disneyland Parijs bestaat uit hotelovernachting(en), tickets voor de parken en eventueel vouchers voor Magische Extra’s. Ontdek het ideale verblijf om alles te kunnen zien, in welke periodes de verschillende prijsseizoenen actief zijn, wanneer het druk of juist rustig is in de parken en welk hotel het beste bij je wensen past.


Verblijfsduur

Het is in de meeste gevallen aan te bevelen om een verblijf van 3 dagen te boeken, zodat je alle tijd hebt om je favoriete attracties, shows en parades te zien. Voor het Disneyland Park heb je namelijk 2 dagen nodig om alles op je gemak te beleven. Het Walt Disney Studios Park is kleiner en heb je daardoor in 1 dag gezien.

Tijdens de schoolvakanties is het soms bovengemiddeld druk in de parken, waardoor je minder attracties per dag kunt doen. De hele dag in de parken rondlopen en indrukken opdoen is vermoeiend, zeker voor kinderen. Voldoende rustmomenten inplannen is essentieel om het voor iedereen leuk te houden. Wij adviseren om in deze periodes te kiezen voor minimaal 3 of 4 dagen om het resort in alle rust te ontdekken. Je bent immers op vakantie!

Om je ideale aankomstperiode te bepalen, zijn er enkele factoren waar je rekening mee dient te houden: de prijsseizoenen, de themaseizoenen, de periode in de week waarin je het resort wilt bezoeken en de schoolvakanties/feestdagen in Frankrijk. Deze periodes hebben allemaal effect op de hoogte van de prijs en de drukte in de parken.


Prijsseizoenen

Disneyland Parijs kent 5 seizoenen waarin er duidelijk verschil is in prijs en drukte in de parken (van laag naar hoog): Extra Voordeelseizoen, Voordeelseizoen, Middenseizoen, Standaardseizoen en Hoogseizoen. Tijdens het Extra Voordeelseizoen zijn de prijzen het voordeligst met de minste drukte, terwijl de prijzen tijdens het Hoogseizoen hoger zijn en de drukte groter. Je krijgt tijdens de duurdere seizoenen echter méér entertainment te zien, blijven de parken langer open en zijn de meeste attracties geopend. Disney sluit bijvoorbeeld meer attracties voor onderhoud tijdens de voordeelseizoenen.

Disney publiceert zelf geen informatie over drukte in de parken, maar onze kalender met prijsseizoenen is een goede graadmeter. Over het algemeen zijn de parken op de (donker)blauwe data rustig, op de groene data gemiddeld druk en op de gele/oranje data drukker. Klik op de kalender om alle actuele aanbiedingen te bekijken.


Themaseizoenen

Naast de prijsseizoenen, zijn er ook 6 themaseizoenen in Disneyland Parijs: Legends of the Force (winter; begin van het jaar), Festival van Piraten & Prinsessen (winter; begin van het jaar), Marvel Superhelden Seizoen (voorjaar), The Lion King & Jungle Festival (zomer), Disney’s Halloween Festival (najaar) en Disney’s Betoverende Kerst (winter; eind van het jaar).

Deze seizoenen hebben met name betrekking op speciaal entertainment, shows en parades in de parken. Ontmoet de Disney figuren in unieke outfits en geniet van speciale decoratie voor een extra magische sfeer. Boek bij voorkeur een verblijf buiten de schoolvakanties/feestdagen om de drukte te ontlopen. Zit je toch vast aan de schoolvakanties, kies dan voor een doordeweeks verblijf.

Seizoenen


Periode

De prijzen voor arrangementen verschillen niet alleen per seizoen, maar ook op welke dag van de week je aankomt. De aankomstdagen zondag t/m donderdag zijn het voordeligst om te boeken. Als we kijken naar de drukte in de parken, dan is dit de volgorde van rustig naar druk: maandag is het rustigst, gevolgd door dinsdag, donderdag, woensdag, vrijdag, zondag en als drukste dag, zaterdag. Veel dagjesmensen kiezen ervoor om Disneyland Parijs tijdens het weekend te bezoeken. Als je de mogelijkheid hebt om doordeweeks een arrangement te boeken, dan wordt dat aanbevolen.


Schoolvakanties

Iets meer dan de helft van de 14 miljoen bezoekers komt uit Frankrijk. Het is dan ook aan te bevelen om bepaalde dagen en/of periodes dat de Fransen vrij hebben zoveel mogelijk te vermijden. Tijdens de schoolvakanties hebben de meeste Fransen langer vrij en wordt de drukte iets meer verspreid, maar kies bij voorkeur voor een doordeweeks verblijf. Vergelijk de schoolvakanties van Frankrijk en Nederland en kies een periode waarin zo min mogelijk Franse regio's vrij hebben.

Schoolvakanties Europa


Feestdagen

Met name de feestdagen zorgen voor grote drukte in de parken. Boek bij voorkeur een verblijf buiten de feestdagen om of kies voor een langer verblijf als één of meerdere feestdagen in de periode vallen dat je een bezoek aan Disney wilt brengen. Een overzicht van alle vrije dagen voor Frankrijk (buiten de schoolvakanties) in 2019 / 2020:

 • Nieuwjaarsdag: 1 januari 2019 / 1 januari 2020
 • Pasen: 21 & 22 april 2019 / 12 & 13 april 2020
 • Dag van de Arbeid: 1 mei 2019 / 1 mei 2020
 • Fête de la Victoire: 8 mei 2019 / 8 mei 2020
 • Pinksteren: 9 & 10 juni 2019 / 31 mei & 1 juni 2020
 • Hemelvaartsdag: 30 mei 2019 / 21 mei 2020
 • Nationale Feestdag: 14 juli 2019 / 14 juli 2020
 • Maria Tenhemelopneming: 15 augustus 2019 / 15 augustus 2020
 • Allerheiligen: 1 november 2019 / 1 november 2020
 • Wapenstilstand: 11 november 2019 / 11 november 2020
 • Kerstmis: 25 & 26 december 2019 / 25 & 26 december 2020

Enkele keren per jaar viert Disneyland Parijs speciale dagen met extra entertainment, optredens, speciale meet & greets, pre-parades en vuurwerkshows. Denk hierbij aan de nationale feestdagen van Ierland en Wales, maar uiteraard ook de eigen Franse nationale feestdag. Tijdens deze dagen is het extra druk in het resort. Een overzicht van de speciale dagen in 2018 / 2019:

 • St. David’s Welsh Festival: eerste weekend maart 2019 / 2020
 • St. Patrick’s Day: 17 maart 2019 / 17 maart 2020
 • Bastille Day / Quatorze Juillet / Nationale Feestdag: 14 juli 2019 / 14 juli 2020
 • Mickey’s Magical Fireworks & Bonfire: eerste week november 2019 / 2020
 • Oudejaarsavond: 31 december 2019 / 31 december 2020


Hotels

De hotelkeuze is afhankelijk van diverse factoren. Disneyland Parijs kent 7 zogenaamde on-site hotels. Dit zijn de Disney hotels die binnen het resort liggen. Deze hotels kenmerken zich door de gedetailleerde thematisering, de ligging kortbij de parken (met uitzondering van Disney’s Davy Crockett Ranch), de Disney sfeer en unieke diensten en services.

Daarnaast kent Disneyland Parijs ook 7 zogenaamde off-site hotels en het Center Parcs vakantieresort Villages Nature. Dit zijn de partner hotels (vaak aangeduid als de geselecteerde en aangesloten hotels) die net buiten het resort liggen en niet van Disney zelf zijn. Deze hotels kenmerken zich door de diversiteit in budget (van basic tot luxueus) en het voordeel van goedkopere losse overnachtingen met of zonder toegangstickets. Al deze hotels zijn aangesloten op de gratis shuttlebussen van Disney van en naar de parken. Bekijk een overzicht van alle faciliteiten in de Disney hotels en partner hotels om te zien welk hotel het meest geschikt is.

Disney hotels

Partner hotels


Tickets

Een arrangement in één van de Disney hotels is altijd inclusief toegangstickets voor beide parken voor de gehele duur van je verblijf. Boek je als voorbeeld een arrangement van 3 dagen, dan krijgt iedereen uit het gezelschap een 3-daags ticket voor beide parken. Wil je liever zelf bepalen hoe vaak en wanneer je een bezoek brengt aan de parken, dan kun je ook losse overnachtingen boeken in de partner hotels of overige accommodatie rondom Disneyland Parijs. Profiteer vervolgens van onze speciale ticketaanbiedingen en stel zelf je verblijf samen.

Partner hotels

Overige accommodatie


Magische Extra’s

Naast de hotelovernachting(en) en tickets voor de parken, kunnen er ook speciale Magische Extra’s worden bijgeboekt om je verblijf nog onvergetelijker te maken. Profiteer van de Half- & Volpension maaltijdformules en bespaar tot 15% op de prijs in de restaurants ter plaatse, reserveer een maaltijd met de Disney figuren, ontdek alle ontbijtmogelijkheden, geniet van de grootste Disney dinershow ter wereld tijdens Buffalo Bill’s Wild West Show of breng een georganiseerd bezoek aan de stad Parijs met vervoer vanuit je hotel.

Half- & Volpension

Maaltijden met de Disney figuren

Buffalo Bill's Wild West Show

Parijs


Vervoer

Disneyland Parijs is uitstekend bereikbaar met de auto, bus, trein, metro of vliegtuig. Naast de parken ligt het treinstation 'Marne-La-Vallée Chessy' waarbij tevens de Disney Express bagageservice beschikbaar is zodat je koffers naar het hotel worden gebracht terwijl je direct de parken in kunt. Daarnaast is er tevens een RER-station (metro) met een directe lijn naar het centrum van Parijs of (via een overstap) naar knooppunt Paris-Nord. Gebruik onderstaande zoekmachine en ontdek de prijzen van alle voordelige treinverbindingen naar de magie.

Naast eigen vervoer (auto) en de trein, is Disneyland Parijs ook bereikbaar per bus (voor dagtochten of arrangementen met overnachtingen) en het vliegtuig (via een directe TGV naar het resort of de Magical Shuttle busservice). Ontdek alle mogelijkheden met aanbiedingen op onze Vervoer pagina.


Verzekeringen

Voor iedere vakantie is het belangrijk om de verzekeringen op orde te hebben, zo ook voor een reis naar Disneyland Parijs. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt afgesloten, dan kun je deze desgewenst door Disney laten regelen in samenwerking met Mondial Assistance. De verzekeringen kunnen optioneel toegevoegd worden tijdens het laatste deel van het boekingsproces, zodat je met een gerust hart naar de magie kunt gaan. Mocht je al een verzekering hebben of geen verzekering willen afsluiten, dan kan dat uiteraard ook worden aangegeven.


Klimaat & Weer

Tijdens de bouw van Disneyland Parijs is er door Disney rekening gehouden met het klimaat in Europa. Vrijwel alle attracties en wachtrijen zijn geheel binnen of (deels) overdekt. Bij slechter weer sta je dus in de meeste gevallen droog, als je wacht om de attractie te betreden. Paraplu’s zijn toegestaan, maar je kunt ook gebruik maken van de speciale plastic poncho’s die in alle grote winkels in het resort te koop zijn. Op warme dagen zijn er voldoende drinkpunten beschikbaar en zorgt Disney voor speciale neveldouches om bezoekers koel te houden.

Hou er echter rekening mee dat shows en parades zonder waarschuwing kunnen worden gewijzigd, uitgesteld of geannuleerd, in het bijzonder bij slechte weersomstandigheden. Denk hierbij aan onweer of gladheid als gevolg van vrieskou/sneeuw. Bij een annulering volgt een geautomatiseerde gesproken mededeling.


Ontdek de prijzen

Ontdek de prijzen voor een voordelig verblijf (hotel + tickets) via alle aanbiedingen. Klik op 'Ontdek prijzen', kies een aanbieding die geldig is in de periode waarin je een bezoek wilt brengen aan Disney en vul vervolgens de samenstelling van je reisgezelschap in om de prijzen te bekijken. 


Aanbiedingen

Naast de zoekmachine voor alle aankomsten, kun je ook van een specifieke aanbieding gebruikmaken die past bij de periode waarin je een bezoek wilt brengen aan Disney. Bekijk hieronder welke aanbiedingen momenteel beschikbaar zijn en bespaar direct op je verblijf. Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Top Deal: Tot 25% korting + GRATIS ontbijt & diner
Top Deal: Tot 25% korting + GRATIS ontbijt & diner

Ontvang tot 25% korting op toegang en verblijf + gratis ontbijt & diner in Disneyland Paris voor aankomsten van 2 april 2019 t/m 6 november 2019

Last-minute: Tot 20% korting + €200 cadeaukaart
Last-minute: Tot 20% korting + €200 cadeaukaart

Ontvang tot 20% korting op toegang en verblijf + €200 cadeaukaart per kamer in Disneyland Paris voor aankomsten van 1 januari t/m 1 april 2019

Vroegboekvoordeel: Tot 25% korting + GRATIS ontbijt & diner
Vroegboekvoordeel: Tot 25% korting + GRATIS ontbijt & diner

Ontvang tot 25% korting op toegang en verblijf + gratis ontbijt & diner in Disneyland Paris voor aankomsten van 7 november 2019 t/m 30 september 2020

Magical Pride: 3-daags verblijf vanaf €299
Magical Pride: 3-daags verblijf vanaf €299

Geniet van Magical Pride in Disneyland Paris tijdens 3-daags verblijf in de Disney hotels inclusief exclusieve avondopenstelling in de Studios van 31 mei t/m 2 juni 2019

Villages Nature: Tot 36% korting op alle accommodaties
Villages Nature: Tot 36% korting op alle accommodaties

Ontvang tot 36% korting op een verblijf in de accommodaties van Villages Nature bij Disneyland Paris als je minimaal twee maanden vóór aankomst boekt

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen