Kasteel in Disneyland Paris krijgt upgrade tijdens eerste grote renovatie sinds opening
06/02/2021
Kasteel in Disneyland Paris krijgt upgrade tijdens eerste grote renovatie sinds opening

In 2021 zal het iconische kasteel in Disneyland Paris voor het eerst sinds de opening in 1992 compleet worden gerenoveerd. Le Château de la Belle au Bois Dormant krijgt een grote upgrade waarbij het kasteel en de winkeltjes tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk blijven voor het publiek.


Renovatie kasteel

De renovatie start in januari met de bouw van de steigers op en rondom het kasteel als de parken nog gesloten zijn vanwege de coronacrisis. Grote thematische doeken zullen het zicht verfraaien en de stellages maskeren vanaf de moment dat de parken op 17 juni 2021 weer open gaan. De renovatie zal eind 2021 voltooid zijn als ook de vuurwerkshows weer terugkeren.

De torentjes op het kasteel worden volledig vervangen. In de werkplaats van Le Bras Frères (nabij Parijs) worden nieuwe torentjes door vakmensen zorgvoldig in elkaar gezet en bekleed. Deze worden vervolgens op hun plaats getakeld in het Disneyland Park. In feite verschijnt er een (deels) gloednieuw kasteel. Bekijk de foto's van Disneyland Paris Ambassadeur Giona Prevete en Disneyland Paris president Natascha Rafalski naast de nieuwe torentjes en gouden decoratie:

Tijdens een online InsidEars presentatie in december 2020 maakte Disneyland Paris bekend welke vernieuwingen in 2021 te zien zullen zijn, waaronder de renovatie van het kasteel. Vanaf de heropening van de parken op 17 juni 2021 zijn de nieuwe torentjes direct te zien op het kasteel. Bekijk de eerste foto's vanuit het Disneyland Park:

Foto's: Disneyland Paris Fans, ED92

David Fimbault, hoofd van het renovaties team in Disneyland Paris, neemt ons mee achter de schermen en legt in onderstaande video uit wat Disney van plan is met het kasteel, waaronder een eerste blik op de torentjes:


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2021 en 2022

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2021 en 2022.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Speciale diners met Disney figuren tijdens kerstavond en oudejaarsavond in Disneyland Paris
24/09/2021
Geniet van een uniek en culinair diner tijdens kerstavond of oudejaarsavond in Disneyland Paris[...] Lees meer
Disneyland Paris stopt met mondkapjes plicht bij officiële fotolocaties in de parken
06/09/2021
Versoepelingen in Disneyland Paris met het niet meer verplicht stellen van mondkapjes bij fotolocaties[...] Lees meer
Nieuw themagebied Worlds of Pixar in Disneyland Paris met attracties in het Studios Park
27/08/2021
Toon Studio wordt Worlds of Pixar met alle Pixar attracties in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Paris[...] Lees meer
Rondleiding door de Marvel restaurants Manhattan & Downtown in Disneyland Paris
21/08/2021
Neem een kijkje in de vernieuwde restaurants van het Marvel hotel in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen