Kasteel in Disneyland Paris krijgt upgrade tijdens eerste grote renovatie sinds opening
06/02/2021
Kasteel in Disneyland Paris krijgt upgrade tijdens eerste grote renovatie sinds opening

In 2021 zal het iconische kasteel in Disneyland Paris voor het eerst sinds de opening in 1992 compleet worden gerenoveerd. Le Château de la Belle au Bois Dormant krijgt een grote upgrade waarbij het kasteel en de winkeltjes tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk blijven voor het publiek.


Renovatie kasteel

De renovatie start in januari met de bouw van de steigers op en rondom het kasteel als de parken nog gesloten zijn vanwege de coronacrisis. Grote thematische doeken zullen het zicht verfraaien en de stellages maskeren vanaf de moment dat de parken op 17 juni 2021 weer open gaan. De renovatie zal 18 december 2021 voltooid zijn als ook de vuurwerkshows weer terugkeren, alsmede toegang tot La Taniere du Dragon en La Galerie de la Belle au Bois Dormant.

De torentjes op het kasteel worden volledig vervangen. In de werkplaats van Le Bras Frères (nabij Parijs) worden nieuwe torentjes door vakmensen zorgvoldig in elkaar gezet en bekleed. Deze worden vervolgens op hun plaats getakeld in het Disneyland Park. In feite verschijnt er een (deels) gloednieuw kasteel. Bekijk de foto's van Disneyland Paris Ambassadeur Giona Prevete en Disneyland Paris president Natascha Rafalski naast de nieuwe torentjes en gouden decoratie:

Tijdens een online InsidEars presentatie in december 2020 maakte Disneyland Paris bekend welke vernieuwingen in 2021 te zien zullen zijn, waaronder de renovatie van het kasteel. Vanaf de heropening van de parken op 17 juni 2021 zijn de nieuwe torentjes direct te zien op het kasteel. Bekijk de eerste foto's vanuit het Disneyland Park:

Foto's: Disneyland Paris Fans, ED92

Tracy Eck van Walt Disney Imagineering Paris neemt ons mee achter de schermen bij de renovatie met een unieke kijk op het weghalen en plaatsen van de torentjes op het kasteel:


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2022 en 2023

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2022 en 2023.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Marvel merchandise met Spider-Bots en WEB accessoires bij Avengers Campus in Disneyland Paris
25/05/2022
Ontdek alle nieuwe Marvel superhelden merchandise bij Avengers Campus in Disneyland Paris[...] Lees meer
Interactieve ontmoetingen met Marvel superhelden bij Avengers Campus in Disneyland Paris
25/05/2022
Bekijk alle interactieve ontmoetingen, happenings, stuntshows en meet & greets met Marvel superhelden bij Avengers Campus in Disneyland Paris[...] Lees meer
Marvel restaurants PYM Kitchen en Stark Factory bij Avengers Campus in Disneyland Paris
24/05/2022
Neem een kijkje in de nieuwe Marvel restaurants van Avengers Campus in Disneyland Paris[...] Lees meer
Avengers Campus opent op 20 juli 2022 in Disneyland Paris met twee nieuwe attracties
20/05/2022
De Marvel superhelden komen vanaf 20 juli 2022 naar Disneyland Paris voor de opening van Avengers Campus[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen