Openingstijden vandaag
Dinsdag 25 februari 2020
Disneyland Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Epcot in Walt Disney World wordt vernieuwd met Ratatouille, Mary Poppins en Moana
27/08/2019
Epcot in Walt Disney World wordt vernieuwd met Ratatouille, Mary Poppins en Moana

Tijdens de D23 Expo in 2019 kondigde Disney grote vernieuwingen aan voor Epcot in Walt Disney World. Het park ondergaat een omvangrijke transformatie met nieuwe gebieden, nieuwe attracties en nieuwe belevingen gebaseerd op films als Ratatouille, Mary Poppins en Moana.


Overzicht

In de onderstaande concept art is goed te zien dat het park er bij binnenkomst heel anders uit komt te zien met veel meer groen, planten, bomen, bloemen en fonteinen. Achter Spaceship Earth ontstaat een nieuw parkachtig gebied met o.a. wandelpaden en grote waterpartijen. Diverse nieuwe restaurants, winkels en attracties zijn gepland door het hele park. 

Epcot bestaat momenteel uit twee delen: Future World en World Showcase. Binnenkort wordt Future World onderverdeeld in drie zogenaamde 'neighbourhoods': World Discovery, World Celebration en World Nature. Elk gebied krijgt nieuwe attracties en/of belevenissen.


World Celebration

In het Celebration gedeelte staan een aantal vernieuwingen op het programma. Zo wordt Spaceship Earth compleet vernieuwd met nieuwe scenes, een nieuwe gids en een nieuwe verteller waarbij de evolutie van de mensheid de rode draad vormt. De iconische 'bol' blijft behouden, maar het gebied eromheen wordt vernieuwd met een futuristische fontein en een standbeeld van visionair Walt Disney, zittend op een trap.

Verderop richting het grote meer komt het nieuwe Festival Center voor de verschillende festivals die ieder jaar in het park worden gehouden (Festival of the Arts, Flower and Garden Festival, Food and Wine Festival en Festival of the Holidays). Dit nieuwe futuristische gebouw telt drie niveau's die bereikbaar zijn met (rol)trappen. De bovenste etage bestaat uit een park met fantastisch uitzicht op World Showcase (en de avondshows).

Op de plaats waar nu Innovation West ligt wordt een parkachtig gebied aangelegd met de naam Journey of Water. Deze nieuwe walk-through attractie krijgt een Moana thema waarbij bezoekers de magie van water ontdekken.


World Discovery

In het Discovery gedeelte komt de reeds aangekondigde Guardians of the Galaxy achtbaan (ter vervanging van Universe of Energy) en het nieuwe Space 220 restaurant naast de eerder vernieuwde Mission: Space attractie. Daarnaast wordt het Wonders of Life Pavilion vervangen door het nieuwe Play! Pavilion. In dit vernieuwde paviljoen kunnen bezoekers in verschillende werelden Disney figuren ontmoeten en interactieve spellen spelen gebaseerd op films als The Incredibles, Zootopia en Wreck-it-Ralph.


World Nature

In het Nature gedeelte komen extra waterpartijen in het verlengde van de Moana walk-through attractie en zal de nieuwe film Awesome Planet te zien zijn in het theater van The Land. Dit theater ligt in hetzelfde gebouw als Soarin' Around the World die onlangs een nieuwe film kreeg.


World Showcase

In 2020 presenteert Disney haar grootste avondshow ooit op World Showcase Lagoon onder de naam HarmonioUS. De show bestaat uit bekende Disney muziek in een nieuw jasje, opgenomen door artiesten van over de hele wereld. HarminioUS combineert alle showtechnieken die Disney tot z'n beschikking heeft, zoals grote drijvende decorstukken, grote LED panelen, varende fonteinen, lichteffecten, lasers en natuurlijk vuurwerk.

Naast de nieuwe avondshow zijn er diverse upgrades en nieuwe attracties gepland in een aantal landen van World Showcase. In het Franse paviloen verrijst de populaire Ratatouille attractie uit Disneyland Paris onder de naam Remy's Ratatouille Adventure. Het paviljoen wordt hiervoor uitgebreid met een nieuw plein en een 'crêperie' restaurant.

In hetzelfde paviljoen zal tevens een nieuwe Beauty and the Beast Sing-Along te zien zijn (gebaseerd op zowel de animatiefilm, als de live action film) in het theater waar ook Impressions de France dagelijks wordt vertoond. 

De paviljoenen van Canada en China krijgen tevens nieuwe films voor het Circle-Vision systeem waarbij bezoekers in een rond theater 360 graden om zich heen kunnen kijken terwijl de film te zien is. De theaters worden hiervoor vernieuwd met digitale technieken. In Canada krijgt de film de naam Canada Far and Wide en in China krijgt de film de naam Wondrous China.

In het United Kingdom paviljoen krijgt Mary Poppins haar eerste attractie ooit in een Disney park met een replica van Cherry Tree Lane uit de film, compleet met Admiral Boom's huis en natuurlijk 'Nummer 17', waar de Banks familie woont. Bezoekers gaan hier naar binnen voor de nieuwe attractie.


Epcot Experience

Op 1 oktober 2019 opent The Epcot Experience Center in het Odyssey Events Pavilion waar alle bovenstaande vernieuwingen te zien zijn in beeld en geluid. Concepten van alle nieuwe gebieden en attracties zullen hier te zien zijn met geregeld updates over de vorderingen.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
Disney After Hours in Walt Disney World met attracties zonder wachttijd, snacks en drankjes
20/01/2020
Na sluiting toegang tot Magic Kingdom Park of Disney's Animal Kingdom met attracties en snacks tijdens Disney After Hours[...] Lees meer
Star Wars: Rise of the Resistance opent in Walt Disney World met grootste attractie ooit
13/11/2019
Ontdek de nieuwe high-tech attractie 'Star Wars: Rise of the Resistance' als onderdeel van Star Wars: Galaxy's Edge in Walt Disney World[...] Lees meer
Early Morning Magic in Walt Disney World met exclusieve attracties en ontbijtbuffet
03/10/2019
Extra vroeg toegang tot Magic Kingdom Park met attracties en ontbijt in Fantasyland tijdens Early Morning Magic[...] Lees meer
Interactieve NBA Experience opent in Walt Disney World met basketbal activiteiten
14/08/2019
Ontdek de nieuwe NBA Experience in Disney Springs met basketbal activiteiten voor alle leeftijden[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen