Walt Disney World    |    Nieuws    |    Epcot in Walt Disney World wordt vernieuwd met Ratatouille, The Incredibles en Moana
Openingstijden vandaag
Maandag 22 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Epcot in Walt Disney World wordt vernieuwd met Ratatouille, The Incredibles en Moana
27/08/2019

Epcot in Walt Disney World wordt vernieuwd met Ratatouille, The Incredibles en Moana

Tijdens de D23 Expo in 2019 kondigde Disney grote vernieuwingen aan voor Epcot in Walt Disney World. Het park ondergaat een omvangrijke transformatie met nieuwe gebieden, nieuwe attracties en nieuwe belevingen gebaseerd op films als Ratatouille, The Incredibles en Moana.


Overzicht

In de onderstaande concept art is goed te zien dat het park er bij binnenkomst heel anders uit komt te zien met veel meer groen, planten, bomen, bloemen en fonteinen. Achter Spaceship Earth ontstaat een nieuw parkachtig gebied met o.a. wandelpaden en grote waterpartijen. Diverse nieuwe restaurants, winkels en attracties zijn gepland door het hele park in de periode 2021-2022.

Epcot bestaat momenteel uit twee delen: Future World en World Showcase. Binnenkort wordt Future World onderverdeeld in drie zogenaamde 'neighbourhoods': World Discovery, World Celebration en World Nature. Elk gebied krijgt nieuwe attracties en/of belevenissen.


World Celebration

In het Celebration gedeelte staan een aantal vernieuwingen op het programma. Zo wordt Spaceship Earth compleet vernieuwd met nieuwe scenes, een nieuwe gids en een nieuwe verteller waarbij de evolutie van de mensheid de rode draad vormt. De iconische 'bol' blijft behouden, maar het gebied eromheen wordt vernieuwd met een futuristische fontein en een standbeeld van visionair Walt Disney, zittend op een trap.

Verderop richting het grote meer komt het nieuwe Festival Center voor de verschillende festivals die ieder jaar in het park worden gehouden (Festival of the Arts, Flower and Garden Festival, Food and Wine Festival en Festival of the Holidays). Dit nieuwe futuristische gebouw telt drie niveau's die bereikbaar zijn met (rol)trappen. De bovenste etage bestaat uit een park met fantastisch uitzicht op World Showcase (en de avondshows).

Op de plaats waar nu Innovation West ligt wordt een parkachtig gebied aangelegd met de naam Journey of Water. Deze nieuwe walk-through attractie krijgt een Moana thema waarbij bezoekers de magie van water ontdekken.


World Discovery

In het Discovery gedeelte komt de reeds aangekondigde Guardians of the Galaxy achtbaan (ter vervanging van Universe of Energy) en het nieuwe Space 220 restaurant naast de eerder vernieuwde Mission: Space attractie. Daarnaast wordt het Wonders of Life Pavilion vervangen door het nieuwe Play! Pavilion. In dit vernieuwde paviljoen kunnen bezoekers in verschillende werelden Disney figuren ontmoeten en interactieve spellen spelen gebaseerd op films als The Incredibles, Zootopia en Wreck-it-Ralph.


World Nature

In het Nature gedeelte komen extra waterpartijen in het verlengde van de Moana walk-through attractie en zal de nieuwe film Awesome Planet te zien zijn in het theater van The Land. Dit theater ligt in hetzelfde gebouw als Soarin' Around the World die onlangs een nieuwe film kreeg.


World Showcase

In 2021 presenteert Disney haar grootste avondshow ooit op World Showcase Lagoon onder de naam Harmonious. De show bestaat uit bekende Disney muziek in een nieuw jasje, opgenomen door artiesten van over de hele wereld. Harminious combineert alle showtechnieken die Disney tot z'n beschikking heeft, zoals grote drijvende decorstukken, grote LED panelen, varende fonteinen, lichteffecten, lasers en natuurlijk vuurwerk.

Naast de nieuwe avondshow zijn er diverse upgrades en nieuwe attracties gepland in een aantal landen van World Showcase. In het Franse paviloen verrijst de populaire Ratatouille attractie uit Disneyland Paris onder de naam Remy's Ratatouille Adventure. Het paviljoen wordt hiervoor uitgebreid met een nieuw plein en een 'crêperie' restaurant.

In hetzelfde paviljoen zal tevens een nieuwe Beauty and the Beast Sing-Along te zien zijn (gebaseerd op zowel de animatiefilm, als de live action film) in het theater waar ook Impressions de France dagelijks wordt vertoond. 

Het paviljoen van United Kingdom zal op een later tijdstip worden uitgebreid met Cherry Tree Lane uit Mary Poppins met een unieke Mary Poppins beleving. De bekende straat uit de film wordt aan de achterzijde van het bestaande paviljoen tot in detail nagebouwd.

De paviljoenen van Canada en China krijgen tevens nieuwe films voor het Circle-Vision systeem waarbij bezoekers in een rond theater 360 graden om zich heen kunnen kijken terwijl de film te zien is. De theaters worden hiervoor vernieuwd met digitale technieken. In Canada krijgt de film de naam Canada Far and Wide en in China krijgt de film de naam Wondrous China.


Epcot Experience

Op 1 oktober 2019 opent The Epcot Experience Center in het Odyssey Events Pavilion waar alle bovenstaande vernieuwingen te zien zijn in beeld en geluid. Concepten van alle nieuwe gebieden en attracties zullen hier te zien zijn met geregeld updates over de vorderingen. Deze beleving sluit in maart 2022.


Reserveer Walt Disney World nu met vroegboekvoordeel in 2024 of Free Dining in 2025

Profiteer van onze speciale Walt Disney World aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met gratis wijzigen tot 7 dagen vóór aankomst en ontvang tot 4 nachten & 7 dagen gratis entree + gratis Memory Maker t.w.v. $210 voor bepaalde aankomsten in 2024.

Profiteer daarnaast van Free Dining en ontvang gratis Disney Dining Plan + tot 7 dagen gratis entree + €200 korting gratis Memory Maker t.w.v. $210 voor bepaalde aankomsten in 2025.

Op zoek naar voordelige losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken (dagkaarten of meerdaagse tickets) via onze goedkope voordeeltickets.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en goedkope vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
FREE Dining in Walt Disney World voor 2025 met 7 dagen gratis entree + €200 korting
04/04/2024
Ontvang GRATIS Disney Dining Credit + 7 dagen GRATIS entree + €200 korting + GRATIS Memory Maker in Walt Disney World[...] Lees meer
Nieuwe versie Test Track geïnspireerd op World of Motion opent in Walt Disney World
30/03/2024
Test Track in Walt Disney World wordt vernieuwd met een World of Motion variant in Epcot[...] Lees meer
Nieuwe droneshow 'Disney Dreams That Soar' in Walt Disney World bij Disney Springs
21/03/2024
Eerste droneshow in Walt Disney World met Disney Dreams That Soar op Lake Buena Vista in Disney Springs[...] Lees meer
Gratis toegang tot de waterparken in Walt Disney World voor gasten van de Disney hotels
27/02/2024
Gasten van de Disney hotels in Walt Disney World krijgen gratis toegang tot de waterparken op de dag van aankomst[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen