Openingstijden vandaag
Vrijdag 23 maart 2018
Disneyland Park
10:00 tot 20:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 20:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disneyland Paris gaat entertainmentcomplex Disney Village compleet renoveren en vernieuwen
09/03/2018
Disneyland Paris gaat entertainmentcomplex Disney Village compleet renoveren en vernieuwen

In een interview met Forbes Magazine bevestigt Francis Borezée, Vice President van Resort & Real Estate Development in Disneyland Paris, dat Disney Village een complete make-over krijgt met een grote renovatie en vernieuwing van het entertainmentcomplex met o.a. de bouw van een nieuw Convention Center en mogelijk meerdere hotels.


De upgrade van Disney Village is onderdeel van het project 'DLP2020', als opvolger van 'Project Sparkle' (ook bekend als het 'Extra Belevenis Programma'), dat zorgde voor grote renovaties van attracties in het Disneyland Park voor de 25e verjaardag. De eerste fase omvat een renovatie van de bestaande gebouwen met daarna de bouw van een Convention Center op de plaats waar nu twee grote tenten staan (Disney Events Arena en Disney Village Dome).

De plannen om Disney Village uit te breiden stammen al uit het jaar 2011 met onderstaande bouwtekening als opzet. Nu er de komende periode voldoende budget beschikbaar is, kan er begonnen worden met de uitvoering. Disney heeft echter nog geen definitieve plannen bekend gemaakt, dus we gaan in dit artikel nog even uit van de originele bouwtekening.

Rechtsboven zien we eerst 'Sortie Sud RER' tegenover World of Disney dat momenteel in aanbouw is. Deze extensie van het treinstation is onderdeel van de upgrade en uitbreiding van het busstation van Marne-La-Vallée Chessy en zal medio 2019 openen. Als we de route vanuit het RER station volgen richting Disney's Newport Bay Club (rechtsonder), komen we aan de linkerzijde (na Five Guys en Vapiano) de uitbreiding van Disney Village tegen (achterzijde McDonald's) inclusief nieuwe looproute naar de brug naast Earl of Sandwich.

Een nieuw hotel staat eveneens op de planning uit 2011 tussen Disney Village en Disney's Newport Bay Club waar nu de tenten staan voor zakelijke evenementen. Aan de rechterzijde komt het Convention Center met eveneens een hotel (fase 2). Het is op dit moment onbekend of deze hotels nog altijd deel uitmaken van de actuele planning, aangezien het resort vanaf 2019 een mega investering van €2 miljard gaat krijgen voor o.a. nieuwe Marvel, Frozen en Star Wars gebieden in het Walt Disney Studios Park met mogelijk een nieuw hotel.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Rondleiding door de winkels in Disneyland Paris met speciale merchandise en uniek interieur
20/03/2018
Bekijk foto's van enkele unieke winkels in Disneyland Paris en ontdek de speciale merchandise[...] Lees meer
St. Patrick's Day in Disneyland Paris met speciaal entertainment en vuurwerk
05/03/2018
Ontdek St. Patrick's Day in Disneyland Paris met optredens, ontmoetingen met Disney figuren, optredens en vuurwerk[...] Lees meer
St. David's Welsh Festival in Disneyland Paris met speciaal entertainment en vuurwerk
05/03/2018
Ontdek het St. David's Welsh Festival in Disneyland Paris met optredens, ontmoetingen met Disney figuren, optredens en vuurwerk[...] Lees meer
Signature Collection Disneyland Paris: Arrangementen met Marvel, Disney figuren en Parijs
05/03/2018
Speciale arrangementen in de Disney hotels met maaltijden en ontmoetingen met Marvel of Disney figuren en een verblijf met bezoek aan de stad Parijs[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen