Grote uitbreiding van de Studios in Disneyland Paris met Marvel, Frozen en Star Wars
27/02/2018
Grote uitbreiding van de Studios in Disneyland Paris met Marvel, Frozen en Star Wars

Op 27 februari 2018 maakte Robert A. Iger, Chairman & CEO van The Walt Disney Company, in het bijzijn van de Franse president Emmanuel Macron, officieel bekend dat Disneyland Paris een gigantische investering krijgt van maar liefst €2 miljard voor nieuwe Marvel, Frozen en Star Wars attracties in het Walt Disney Studios Park.


Overzicht

Tijdens een presentatie in Palais de l’Elysée in Parijs maakte Disney bekend dat het Walt Disney Studios Park compleet op de schop gaat met de bouw van maar liefst 3 nieuwe landen gebaseerd op Marvel, Frozen en Star Wars. Ieder land krijgt diverse nieuwe attracties & entertainment met daarnaast een groot kunstmatig meer van 3 hectare in het midden van het park.


Marvel

Laten we de nieuwe landen eens van dichterbij bekijken. Allereerst beginnen we aan de linkerzijde van het park met Marvel Studio. Dit nieuwe gebied zal het huidige Backlot vervangen met diverse nieuwe attracties en thematisering. Rock 'n' Roller Coaster wordt vervangen door een Iron Man attractie (huidige attractie sluit in september 2019). Een tweede attractie is voorzien op de plek waar nu 'Armageddon' ligt (huidige attractie sluit in april 2019) met een 4D shooter ride van Spider-Man.

Marvel Land in 2021 zal bestaan uit:

 • Attractie 'Spider-Man Slingshot' (op de plek van Armageddon)
 • Attractie 'Iron Man Adventure' (op de plek van Rock 'n' Roller Coaster)
 • Meet & Greet locatie 'Mission Control' met Marvel figuren (op de plek van de garage voor de stuntshow)
 • Restaurant 'Ant-Man Laboratory' (op de plek van Restaurant des Stars)
 • Nieuw pad richting Café des Cascadeurs (met toegang tot de centrale hub)

Stuntshow 'Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular' zal in fase 2 worden vervangen door een nieuwe attractie waarvan het thema nog niet officieel bekend is gemaakt, maar als we onderstaande visual vergelijken met het aankomende nieuwe Marvel Land in Hong Kong Disneyland, dan dit waarschijnlijk een attractie worden gebaseerd op The Avengers. Daarnaast heropent Disney's Hotel New York in 2020 als eerste hotel met Marvel thema.

Op de plek waar nu de ingang van 'Studio Tram Tour: Behind the Magic' ligt, komt een groen gebied te liggen inclusief boulevard. De ingang en route van de Tram Tour zal worden verplaatst met een nieuw pad vanuit Toy Story Playland (naast RC Racer). De attractie krijgt tevens een nieuw Cars thema (opening in 2020) en zal bestaan uit 4 scenes, waaronder de huidige Catastrophe Canyon. Daarnaast wordt in 2021 een counterservice restaurant naast de ingang van de Tram Tour geopend gebaseerd op het Cozy Cone Cars restaurant in Disneyland Resort Californië.

Toy Story Playland krijgt in 2022 een nieuwe attractie met daarachter een groot meer van 3 hectare dat als 'hub' gaat dienen voor het vernieuwde park. Dit meer gaat de nieuwe landen met elkaar verbinden via een nieuwe boulevard vanuit Disney Studio 1 en zal tevens dienstdoen als show locatie voor grote producties, vergelijkbaar met de Fantasmic avondshows in de Amerikaanse resorts en de dagshows op het water in Tokyo DisneySEA. Een brug bij het Frozen gedeelte biedt drijvende floats toegang tot het meer.


Frozen

Aan de andere zijde van het meer verrijst het nieuwe Frozen gebied in de vorm van 'Arendelle: The World of Frozen' met o.a. een grote berg inclusief het ijspaleis van Elsa, het kasteel van Arendelle en een pittoresque dorpje uit de film. 

Bovenstaande visual komt deels overeen met het nieuwe Frozen gebied dat tevens in Hong Kong Disneyland gebouwd gaat worden en zal bestaan uit diverse attracties, winkels, een restaurant en entertainment. Tijdens de eerste fase van oplevering zal er één attractie beschikbaar zijn met ruimte voor uitbreiding in volgende fases.

Frozen Land in 2023 zal bestaan uit:

 • Attractie 'Frozen' (bestaande uit een haven, berg en het paleis van Elsa)
 • Meet & Greet locatie met Frozen figuren
 • Boutiques in verschillende locaties
 • Restaurant met zicht op het meer
 • Meer van 3 hectare met shows


Star Wars

Als laatste komt ook een versie van Star Wars: Galaxy's Edge uit de Amerikaanse resorts naar Disneyland Paris met de bouw van Star Wars Land aan de linkerzijde van het meer. Het nieuwe land opent in 2019 eerst in Walt Disney World naast Toy Story Land in Disney's Hollywood Studios. Het gebied in Parijs zal tijdens fase 1 waarschijnlijk bestaan uit o.a. de grote First Order darkride, winkels, een restaurant en entertainment gebaseerd op de populaire Star Wars films. Een mogelijke tweede attractie volgt tijdens fase 2.

Star Wars Land in 2025 zal bestaan uit:

 • Attractie 'Star Wars' (waarschijnlijk First Order darkride uit de VS of exclusieve attractie)
 • Meet & Greet locatie met Star Wars figuren
 • Boutiques in verschillende locaties
 • Restaurant

In totaal krijgt het Walt Disney Studios Park een investering van €2 miljard voor de realisatie van de nieuwe landen en de compleet nieuwe look van het park met het meer als centrale punt. Iger heeft bekendgemaakt dat de bouw van fase 1 in 2019 zal starten, met een oplevering in fases tussen 2021 en 2026. Vanuit de lucht is goed te zien dat de uitbreiding (31 hectare) alleen al groter is dan de oppervlakte van het huidige park (25 hectare).

Vanuit de achterzijde van het park is het braakliggend terrein achter de Tower of Terror goed te zien. Hier zal het nieuwe meer en de landen gebaseerd op Frozen en Star Wars worden gebouwd.


Entertainment

Ondertussen breidt Disneyland Paris haar entertainment line up fors uit met nieuwe seizoenen, festivals, parades en shows in de aanloop naar de uitbreidingen in de Studios. Het park organiseert bijvoorbeeld de tweede editie van het 'Marvel Superhelden Seizoen' met twee kleine shows op het podium bij de Tower of Terror en de grote nieuwe stuntshow 'Marvel: Super Heroes United' in het vernieuwde Studio Theater. 


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Compensatie voor jaarkaarthouders Disneyland Paris met extra lange geldigheid
26/06/2020
Alle jaarkaarten van Disneyland Paris worden automatisch verlengd ter compensatie voor de gesloten parken[...] Lees meer
Openingsaanbieding Disneyland Paris: gegarandeerde toegang + kosteloos annuleren
25/06/2020
Ontvang extra voordeel op een verblijf in Disneyland Paris met gegarandeerde toegang tot de parken én kosteloos wijzigen of annuleren[...] Lees meer
Overzicht: Alle maatregelen voor een bezoek aan Disneyland Paris op een rij
23/06/2020
Bekijk het complete overzicht van alle maatregelen voor de heropening van Disneyland Paris[...] Lees meer
Disneyland Paris opent vanaf 15 juli 2020 de parken en hotels met maatregelen
22/06/2020
Lees alle informatie over de heropening van Disneyland Paris met maatregelen en aanbiedingen[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen