Openingstijden vandaag
Donderdag 15 november 2018
Disneyland Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 18:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Grote uitbreiding van de Studios in Disneyland Paris met Marvel, Frozen en Star Wars
27/02/2018
Grote uitbreiding van de Studios in Disneyland Paris met Marvel, Frozen en Star Wars

Op 27 februari 2018 maakte Robert A. Iger, Chairman & CEO van The Walt Disney Company, in het bijzijn van de Franse president Emmanuel Macron, officieel bekend dat Disneyland Paris een gigantische investering krijgt van maar liefst €2 miljard voor nieuwe Marvel, Frozen en Star Wars attracties in het Walt Disney Studios Park.


Overzicht

Tijdens een presentatie in Palais de l’Elysée in Parijs maakte Disney bekend dat het Walt Disney Studios Park compleet op de schop gaat met de bouw van maar liefst 3 nieuwe landen gebaseerd op Marvel, Frozen en Star Wars. Ieder land krijgt diverse nieuwe attracties & entertainment met daarnaast een groot kunstmatig meer in het midden van het park.

Dit meer gaat de nieuwe landen met elkaar verbinden en zal tevens dienstdoen als show locatie voor grote producties, vergelijkbaar met de Fantasmic avondshows in de Amerikaanse resorts en de dagshows op het water in Tokyo DisneySEA.


Marvel

Laten we de nieuwe landen eens van dichterbij bekijken. Allereerst beginnen we aan de linkerzijde van het park met Marvel Studio. Dit nieuwe gebied zal het huidige Backlot vervangen met diverse nieuwe attracties en thematisering. Disneyland Paris kondigde eerder al aan dat Rock 'n' Roller Coaster in 2019 zal sluiten en wordt vervangen door een Iron Man attractie. Een tweede attractie is voorzien op de plek waar nu 'Armageddon' ligt met waarschijnlijk een 4D shooter ride van Spider-Man (of Ant-Man, net als in Hong Kong Disneyland).

Stuntshow 'Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular' zal in fase 2 worden vervangen door een nieuwe attractie waarvan het thema nog niet officieel bekend is gemaakt, maar als we onderstaande visual vergelijken met het aankomende nieuwe Marvel Land in Hong Kong Disneyland, dan dit waarschijnlijk een attractie worden gebaseerd op The Avengers. Daarnaast heropent Disney's Hotel New York in 2020 als eerste hotel met Marvel thema.

Op de plek waar nu 'Studio Tram Tour: Behind the Magic' ligt, komt een groen gebied te liggen inclusief boulevard met tevens een uitbreiding van Toy Story Land in de vorm van de Alien Swirling Saucers tijdens fase 2. Deze attractie is momenteel ook te vinden in Walt Disney World in het nieuwe Toy Story Land van Disney's Hollywood Studios. 

Achter Toy Story Playland komt een groot meer dat als 'hub' gaat dienen voor het vernieuwde park. Van hieruit kunnen bezoekers naar alle nieuwe landen en tevens genieten van entertainment op het water.


Frozen

Aan de andere zijde van het meer verrijst het nieuwe Frozen gebied in de vorm van 'The Kingdom of Arendelle' met o.a. een grote berg inclusief het ijspaleis van Elsa, het kasteel van Arendelle en een pittoresque dorpje uit de film. 

Bovenstaande visual komt deels overeen met het nieuwe Frozen gebied dat tevens in Hong Kong Disneyland gebouwd gaat worden (laatste twee visuals) en zal bestaan uit diverse attracties, winkels, restaurants en entertainment. De exacte invulling van het gebied is op dit moment nog niet bekend.


Star Wars

Als laatste komt ook het toekomstige Star Wars Land uit de Amerikaanse resorts naar Disneyland Paris met de bouw van 'Star Wars: Galaxy's Edge' aan de linkerzijde van het meer. Het nieuwe land opent in 2019 eerst in Walt Disney World naast Toy Story Land in Disney's Hollywood Studios. Het gigantische gebied in Parijs zal bestaan uit de grote First Order darkride, winkels, restaurants, bars en entertainment gebaseerd op de populaire Star Wars films. Een mogelijke tweede attractie volgt tijdens fase 2.

In totaal krijgt het Walt Disney Studios Park een investering van €2 miljard voor de realisatie van de nieuwe landen en de compleet nieuwe look van het park met het meer als centrale punt. Iger heeft bekendgemaakt dat de bouw van fase 1 in 2019 zal starten, met een oplevering in fases tussen 2021 en 2026. Vanuit de lucht is goed te zien dat de uitbreiding (31 hectare) alleen al groter is dan de oppervlakte van het huidige park (25 hectare).

Vanuit de achterzijde van het park is het braakliggend terrein achter de Tower of Terror goed te zien. Hier zal het nieuwe meer en de landen gebaseerd op Frozen en Star Wars worden gebouwd.


Entertainment

Ondertussen breidt Disneyland Paris haar entertainment line up fors uit met nieuwe seizoenen, festivals, parades en shows in de aanloop naar de uitbreidingen in de Studios. Het park organiseert bijvoorbeeld de tweede editie van het 'Marvel Superhelden Seizoen' met twee kleine shows op het podium bij de Tower of Terror en de grote nieuwe stuntshow 'Marvel: Super Heroes United' in het vernieuwde Studio Theater. 


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Food Festival 'L'Hiver Gourmand' in Disneyland Paris met traditionele winterse lekkernijen
11/11/2018
Geniet van winterse lekkernijen, snacks, bier en wijn tijdens het "L'Hiver Gourmand" Food Festival in Disneyland Paris[...] Lees meer
Magische onderwaterwereld Aquarium SEA Life Paris Val d'Europe bij Disneyland Paris
04/11/2018
Ontdek een magische onderwaterwereld in SEA Life Paris Aquarium bij Disneyland Paris met maar liefst 5000 zeedieren[...] Lees meer
Disney's Halloween Party in Disneyland Paris met parade, shows, figuren en 'scare zone'
01/11/2018
Beleef het hoogtepunt van Halloween met o.a. een Big Hero 6 show, de grote parade en een 'scare zone' tijdens Disney's Halloween Party in Disneyland Paris[...] Lees meer
Magic Pass voor hotelgasten vervangt alle papieren tickets en vouchers in Disneyland Paris
30/10/2018
Ontdek de nieuwe mogelijkheden van de Magic Pass als gast van de Disney hotels in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen