Openingstijden vandaag
Zaterdag 22 september 2018
Disneyland Park
10:00 tot 22:00
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 21:00
09:00 tot 10:00 - Extra Magische Uren
Grote uitbreiding van de Studios in Disneyland Paris met Marvel, Frozen en Star Wars
27/02/2018
Grote uitbreiding van de Studios in Disneyland Paris met Marvel, Frozen en Star Wars

Op 27 februari 2018 maakte Robert A. Iger, Chairman & CEO van The Walt Disney Company, in het bijzijn van de Franse president Emmanuel Macron, officieel bekend dat Disneyland Paris een gigantische investering krijgt van maar liefst €2 miljard voor nieuwe Marvel, Frozen en Star Wars attracties in het Walt Disney Studios Park.


Tijdens een presentatie in Palais de l’Elysée in Parijs maakte Disney bekend dat het Walt Disney Studios Park compleet op de schop gaat met de bouw van maar liefst 3 nieuwe landen gebaseerd op Marvel, Frozen en Star Wars. Ieder land krijgt diverse nieuwe attracties & entertainment met daarnaast een groot kunstmatig meer in het midden van het park. Dit meer gaat de nieuwe landen met elkaar verbinden en zal tevens dienstdoen als show locatie voor grote producties, vergelijkbaar met de Fantasmic shows in de Amerikaanse resorts. Bekijk de eerste visual van het vernieuwde Studios Park:

Laten we de nieuwe landen eens van dichterbij bekijken. Allereerst beginnen we aan de linkerzijde van het park met Marvel Studio. Dit nieuwe gebied zal het huidige Backlot vervangen met diverse nieuwe attracties en thematisering. Disneyland Paris kondigde eerder al aan dat Rock 'n' Roller Coaster in 2019 wordt vervangen door een Iron Man attractie en Disney's Hotel New York in 2020 een grote upgrade krijgt met Marvel thema.

Zowel Armageddon, als 'Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular' zullen worden vervangen door nieuwe attracties waarvan het thema nog niet officieel bekend is gemaakt, maar als we onderstaande visual vergelijken met het aankomende nieuwe Marvel Land in Hong Kong Disneyland, dan zal er een attractie gebaseerd op The Avengers gebouwd worden op de plek waar nu de stuntshow ligt en mogelijk een Ant-Man attractie in plaats van Armageddon.

Op de plek waar nu Studio Tram Tour: Behind the Magic ligt, komt een groen gebied te liggen inclusief boulevard met tevens een uitbreiding van Toy Story Land in de vorm van de Alien Swirling Saucers. Deze attractie wordt momenteel ook gebouwd in Walt Disney World in het nieuwe Toy Story Land van Disney's Hollywood Studios. Achter Toy Story Playland komt een groot meer dat als 'hub' gaat dienen voor het vernieuwde park. Van hieruit kunnen bezoekers naar alle nieuwe landen en tevens genieten van entertainment op het water, zoals Fantasmic uit de Amerikaanse resorts.

Aan de andere zijde van het meer verrijst het nieuwe Frozen gebied in de vorm van 'The Kingdom of Arendelle' met o.a. een grote berg inclusief het ijspaleis van Elsa, het kasteel van Arendelle en een pittoresque dorpje uit de film. De onderstaande visual komt deels overeen met het nieuwe Frozen gebied dat tevens in Hong Kong Disneyland gebouwd gaat worden (laatste twee visuals) en zal bestaan uit diverse attracties, winkels, restaurants en entertainment. De exacte invulling van het gebied is op dit moment nog niet bekend.

Als laatste komt ook het toekomstige Star Wars Land uit de Amerikaanse resorts naar Disneyland Paris met de bouw van 'Star Wars: Galaxy's Edge' aan de linkerzijde van het meer. Het nieuwe land opent in 2019 eerst in Walt Disney World naast Toy Story Land in Disney's Hollywood Studios. Het gigantische gebied in Parijs zal eveneens bestaan uit twee state-of-the-art attracties (Millennium Falcon simulator en First Order darkride), winkels, restaurants, bars en entertainment gebaseerd op de populaire Star Wars films.

In totaal krijgt het Walt Disney Studios Park een investering van €2 miljard voor de realisatie van de nieuwe landen en de compleet nieuwe look van het park met het meer als centrale punt. Iger heeft bekendgemaakt dat de bouw van fase 1 in 2019 zal starten, met een oplevering in fases tussen 2021 en 2026. Vanuit de lucht is goed te zien dat de uitbreiding (31 hectare) alleen al groter is dan de oppervlakte van het huidige park (25 hectare).

Foto: DLP Welcome

Ondertussen breidt Disneyland Paris haar entertainment line up fors uit met nieuwe seizoenen, festivals, parades en shows in de aanloop naar de uitbreidingen in de Studios. Het park organiseert dit jaar bijvoorbeeld de eerste editie van 'Marvel Superhelden Zomer' met twee kleine shows op het podium bij de Tower of Terror en de grote nieuwe stuntshow 'Marvel: Super Heroes United' in het voormalige CinéMagique theater. 


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Disneyland Paris neemt afscheid van de 25e verjaardag tijdens de 'Grand Finale Night'
09/09/2018
Bekijk de finale van de 25e verjaardag van Disneyland Paris met ontmoetingen, een cavalcade en eindshow met vuurwerk[...] Lees meer
Ontdek alle soorten fast food in de counterservice restaurants van Disneyland Paris
03/09/2018
Bekijk het aanbod van alle populaire counterservice restaurants met fast food in Disneyland Paris[...] Lees meer
Legends of the Force in Disneyland Paris met Star Wars shows, vuurwerk en ontmoetingen
29/08/2018
Ontdek het vernieuwde Stars Wars seizoen Legends of the Force in Disneyland Paris met shows, vuurwerk en ontmoetingen[...] Lees meer
Personaliseer kleding en accessoires met tekst of afbeeldingen bij L'Atelier in Disneyland Paris
25/08/2018
Ontwerp je eigen kleding, tassen en accessoires met een persoonlijke tekst of afbeelding bij Disney Fashion in Disney Village[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen