Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Grote uitbreiding van de Studios in Disneyland Paris met Marvel, Frozen en Star Wars
Openingstijden vandaag
Zaterdag 20 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Grote uitbreiding van de Studios in Disneyland Paris met Marvel, Frozen en Star Wars
27/02/2018

Grote uitbreiding van de Studios in Disneyland Paris met Marvel, Frozen en Star Wars

Op 27 februari 2018 maakte Robert A. Iger, Chairman & CEO van The Walt Disney Company, in het bijzijn van de Franse president Emmanuel Macron, officieel bekend dat Disneyland Paris een gigantische investering krijgt van maar liefst €2 miljard voor nieuwe Marvel, Frozen en mogelijk Star Wars attracties in het Walt Disney Studios Park.


Overzicht uitbreiding Walt Disney Studios Park

Tijdens een presentatie in Palais de l’Elysée in Parijs maakte Disney bekend dat het Walt Disney Studios Park compleet op de schop gaat met de bouw van maar liefst 3 nieuwe landen gebaseerd op Marvel, Frozen en mogelijk Star Wars. Ieder land krijgt diverse nieuwe attracties & entertainment met daarnaast een groot kunstmatig meer van 3 hectare in het midden van het park.


Marvel (Avengers Campus)

Laten we de nieuwe landen eens van dichterbij bekijken. Allereerst beginnen we aan de linkerzijde van het park met Marvel Studio. Dit nieuwe gebied onder de naam Avengers Campus zal het huidige Backlot vervangen met diverse nieuwe attracties en thematisering. Rock 'n' Roller Coaster wordt vervangen door de Avengers Assemble: Flight Force achtbaan (huidige attractie sluit in september 2019). Een tweede attractie is voorzien op de plek waar nu 'Armageddon' ligt (huidige attractie sluit in april 2019) met de Spider-Man W.E.B. Adventure shooter ride.

Avengers Campus in zomer 2022 zal bestaan uit:

  • Attractie 'Spider-Man W.E.B. Adventure' (op de plek van Armageddon)
  • Attractie 'Avengers Assemble: Flight Force' (op de plek van Rock 'n' Roller Coaster)
  • Meet & Greet locatie 'Hero Training Center met Marvel figuren (op de plek van de garage voor de stuntshow)
  • Restaurant 'PYM Kitchen' (op de plek van Restaurant des Stars)
  • Restaurant 'Stark Factory' (op de plek van Blockbuster Cafe)
  • Nieuw pad richting Café des Cascadeurs / Super Diner (met toegang tot de centrale hub)

Stuntshow 'Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular' zal in fase 2 worden vervangen door een nieuwe attractie waarvan het thema nog niet officieel bekend is gemaakt, maar als we onderstaande visual vergelijken met het aankomende nieuwe Marvel Land in Hong Kong Disneyland, dan dit waarschijnlijk een attractie worden gebaseerd op The Avengers. Daarnaast heropent Disney's Hotel New York in 2021 als eerste hotel met Marvel thema.

Op de plek waar nu de ingang van 'Studio Tram Tour: Behind the Magic' ligt, komt een groen gebied te liggen inclusief boulevard. De ingang en route van de Tram Tour zal worden verplaatst met een nieuw pad vanuit Toy Story Playland (naast RC Racer). De vernieuwde attractie krijgt tevens een nieuw Cars thema (opening in 2021) en zal bestaan uit 4 scenes, waaronder de huidige Catastrophe Canyon.

Achter de Tower of Terror en Toy Story Play Land komt een groot meer van 3 hectare dat als 'hub' gaat dienen voor het vernieuwde park. Dit meer gaat de nieuwe landen met elkaar verbinden via een nieuwe boulevard vanuit Disney Studio 1 en zal tevens dienstdoen als show locatie voor grote producties, vergelijkbaar met de Fantasmic avondshows in de Amerikaanse resorts en de dagshows op het water in Tokyo DisneySEA. Een brug bij het Frozen gedeelte biedt drijvende floats toegang tot het meer.


Frozen (The World of Arendelle)

Aan de andere zijde van het meer verrijst het nieuwe Frozen gebied in de vorm van 'The World of Arendelle' met o.a. een grote berg inclusief het ijspaleis van Elsa, het kasteel van Arendelle en een pittoresque dorpje met haven uit de film. 

Bovenstaande visual komt deels overeen met het nieuwe Frozen gebied dat tevens in Hong Kong Disneyland gebouwd gaat worden en zal bestaan uit diverse attracties, winkels, een restaurant en entertainment. Tijdens de eerste fase van oplevering zal er één attractie beschikbaar zijn met ruimte voor uitbreiding in volgende fases.

Frozen Land in 2025 (onder voorbehoud) zal bestaan uit:

  • Attractie 'Frozen Ever After' (bestaande uit een haven, berg en het paleis van Elsa)
  • Meet & Greet locatie met Frozen figuren
  • Boutiques in verschillende locaties
  • Restaurant met zicht op het meer
  • Meer van 3 hectare met shows


Star Wars (Galaxy's Edge)

Belangrijk: Management van Disneyland Paris heeft aangegeven dat het thema voor het derde land nog niet is vastgesteld, maar dat Star Wars hoog op de lijst staat. Onderstaande informatie gaat uit van Star Wars als thema.

Als laatste komt ook een versie van Star Wars: Galaxy's Edge uit de Amerikaanse resorts naar Disneyland Paris met de bouw van Star Wars Land aan de linkerzijde van het meer. Het nieuwe land opent in 2019 eerst in Walt Disney World naast Toy Story Land in Disney's Hollywood Studios. Het gebied in Parijs zal tijdens fase 1 waarschijnlijk bestaan uit o.a. de grote First Order darkride, winkels, een restaurant en entertainment gebaseerd op de populaire Star Wars films. Een mogelijke tweede attractie volgt tijdens fase 2.

Star Wars Land in 2027 (onder voorbehoud) zal bestaan uit:

  • Attractie 'Star Wars' (waarschijnlijk de Rise of the Resistance darkride uit de VS of exclusieve attractie)
  • Meet & Greet locatie met Star Wars figuren
  • Boutiques in verschillende locaties
  • Restaurant

In totaal krijgt het Walt Disney Studios Park een investering van €2 miljard voor de realisatie van de nieuwe landen en de compleet nieuwe look van het park met het meer als centrale punt. Iger heeft bekendgemaakt dat de bouw van fase 1 in 2019 zal starten, met een oplevering in fases tussen 2021 en 2026. Vanuit de lucht is goed te zien dat de uitbreiding (31 hectare) alleen al groter is dan de oppervlakte van het huidige park (25 hectare).

Vanuit de achterzijde van het park is het braakliggend terrein achter de Tower of Terror goed te zien. Hier zal het nieuwe meer en de landen gebaseerd op Frozen en Star Wars worden gebouwd.


Entertainment

Ondertussen breidt Disneyland Paris haar entertainment line up fors uit met nieuwe seizoenen, festivals, parades en shows in de aanloop naar de uitbreidingen in de Studios. Het park presenteert bijvoorbeeld drie nieuwe shows met 'Mickey and the Magician' in het Animagique Theater, 'Together: A Pixar Musical Adventure' in het Studio Theater en 'Dream Factory' in het Studio D Theater.


Reserveer Disneyland Paris nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2024 en 2025

Profiteer van onze speciale Disneyland Paris aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten.

Maak gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel, per maand.

Op zoek naar voordelige losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken (dagkaarten of meerdaagse tickets) met gratis annuleren via onze goedkope voordeeltickets.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en goedkoop vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Disney Adventure World wordt de nieuwe naam van het Studios Park in Disneyland Paris
12/04/2024
Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris wordt Disney Adventure World[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen