Iron Man attractie in Disneyland Paris met spectaculaire achtbaan bij Avengers Campus
12/02/2018
Iron Man attractie in Disneyland Paris met spectaculaire achtbaan bij Avengers Campus

Disneyland Paris krijgt een nieuwe Iron Man attractie in het Walt Disney Studios Park als onderdeel van het toekomstige Marvel Land 'Avengers Campus'. Rock 'n' Roller Coaster zal hiervoor compleet worden verbouwd tot een achtbaan met Iron Man en The Avengers. De nieuwe attractie opent in 2021.


Op 2 september 2019 zal de huidige attractie Rock'n' Roller Coaster in het Studios Park definitief sluiten en vervangen worden door een nieuwe high-tech Iron Man attractie. DDe track van de achtbaan blijft hetzelfde, maar de rest wordt compleet vernieuwd. Op onderstaande visual is rechts de futuristische ronde facade te zien van de nieuwe attractie met rechts een nieuwe meet & greet locatie met Marvel figuren onder het platform met de Quinjet.

De attractie krijgt tevens een nieuwe pre-show met Iron Man:

Dit worden de nieuwe treinen met karretjes in de kleuren en vormen van Iron Man:

Foto: marvelousdavy.


Bouwtekeningen

Op de bouwtekeningen is de lay-out van de attractie aan de binnenkant te zien. Bezoekers betreden de attractie aan de rechterzijde onder het nieuwe Quinjet helicopterplatform naast de oude ingang van de stuntshow. Naast de regulier wachtij en FastPass, zal er ook een Singel Rider rij beschikbaar zijn.

Vervolgens komen alleen de reguliere wachtrij en FastPass uit in het pre-show gedeelte waar het verhaal van de attractie wordt verteld. Single Rider gaat direct naar het instapplatform. De lancering zal niet meer zichtbaar zijn vanuit de wachtrij.

De layout van de achtbaan zelf zal identiek blijven, maar de show eromheen wordt compleet vernieuwd met high-tech special effects. Disneyland Paris heeft bekend gemaakt dat Rock 'n' Roller Coaster op 2 september 2019 zal sluiten en vervolgens als Iron Man attractie in 2021 zal heropenen. 


Marvel Land

Naast de nieuwe Iron Man attractie zal het gehele Backlot gebied in het Walt Disney Studios Park de komende jaren worden verbouwd tot Marvel Land genaamd 'Avengers Campus' met tevens een nieuwe Spider-Man attractie op de plek waar nu nog Armageddon ligt en nieuwe restaurants, shows en meet & greet locaties waar nu Café Cafés, Restaurant des Stars en Blockbuster Café ligt.

Klik hier voor meer informatie over Marvel Land


Uitbreiding Walt Disney Studios Park

De Iron Man attractie is onderdeel van de gigantische uitbreidingsplannen voor het Walt Disney Studios Park met naast Marvel, ook themagebieden rondom Frozen en Star Wars. Daarnaast komt er een groot meer in het midden van het park waar nieuwe restaurants komen te liggen en nieuw entertainment te zien zal zijn.

Klik hier voor meer informatie over de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park


Marvel entertainment

Ondertussen breidt Disneyland Paris haar entertainment line up fors uit met nieuwe seizoenen, festivals, parades en shows in de aanloop naar de uitbreidingen in de Studios. Het park organiseert bijvoorbeeld het 'Marvel Superhelden Seizoen' met twee shows op verschillende podia bij de Tower of Terror, meet & greets met Marvel figuren en de grote nieuwe stuntshow 'Marvel: Super Heroes United' in het vernieuwde Studio Theater. 


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Buffetrestaurants in Disneyland Paris tijdelijk met tafelservice en bediening
11/07/2020
Ontdek de nieuwe menu's voor de all-you-can-eat buffetrestaurants in Disneyland Paris met tafelservice[...] Lees meer
Disneyland Paris introduceert 'selfie spots' voor ontmoetingen met Disney figuren
10/07/2020
Ontmoet de Disney figuren in Disneyland Paris op een nieuwe manier met de selfie spots[...] Lees meer
Officiële Disney mondkapjes met o.a. Mickey, Minnie, Pixar, Star Wars, Marvel en Frozen
06/07/2020
Bekijk het complete assortiment van Disney mondkapjes en bestel ze eenvoudig online[...] Lees meer
Compensatie voor jaarkaarthouders Disneyland Paris met extra lange geldigheid
26/06/2020
Alle jaarkaarten van Disneyland Paris worden automatisch verlengd ter compensatie voor de gesloten parken[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen