Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Disneyland Paris viert 30e verjaardag met nieuw entertainment en attracties vanaf 6 maart 2022
Openingstijden vandaag
Zaterdag 15 juni 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disneyland Paris viert 30e verjaardag met nieuw entertainment en attracties vanaf 6 maart 2022
10/03/2021

Disneyland Paris viert 30e verjaardag met nieuw entertainment en attracties vanaf 6 maart 2022

Disneyland Paris viert vanaf 6 maart 2022 haar 30e verjaardag met o.a. nieuwe shows en belevenissen in beide parken. Daarnaast opent het nieuwe Marvel gebied 'Avengers Campus' in het Studios Park met o.a. twee nieuwe attracties gebaseerd op Iron Man en Spider-Man (zomer 2022). Diverse populaire shows en parades keren eveneens terug.


30e verjaardag

In navolging van de succesvolle 25e verjaardag van Disneyland Paris in 2017, viert Disney in 2022 de 30e verjaardag groots met o.a. een volledig vernieuwd kasteel in het Disneyland Park, speciale decoratie, twee nieuwe shows en twee nieuwe Marvel attracties in het Walt Disney Studios Park (zomer 2022).


Decoratie

Met zo'n grote verjaardag mag speciale decoratie natuurlijk niet ontbreken. Het Disneyland Park zal uitgedost worden met mooie 'EARidiscent' versieringen op Town Square en Main Street. Daarnaast verschijnen er grote kunstwerken van bekende Disney figuren in de tuinen rondom het kasteel.

Klik hier voor de eerste foto's en video's tijdens het persweekend op 5 maart 2022


Shows

Tijdens de 30e verjaardag zijn twee nieuwe shows te zien. Op de podia van Central Plaza presenteert Disney de nieuwe 'Dream and Shine Brighter' show met Disney figuren in hun nieuwe 'EARidescent' outfits op de klanken van de aanstekelijke themesong "Un monde qui s’illumine". Het eerste deel bestaat uit een parade, daarna een showstop bij het kasteel.

Klik hier voor de eerste foto's en video's tijdens het persweekend op 5 maart 2022

Als pre- en after-show tijdens Disney Illuminations zal de nieuwe 'Disney D-Light' show te zien zijn met voor het eerst in een Disney park drones in de lucht. Daarnaast zijn er projecties, lasers en fonteinen te zien op en rondom het kasteel.

Klik hier voor de eerste foto's en video's tijdens het persweekend op 5 maart 2022

Daarnaast keert nog meer bekend entertainment terug, zoals de parade Disney Stars on Parade (vanaf 10 januari 2022), avondshow Disney Illuminations (vanaf 21 december 2021), Broadway-show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands (vanaf 23 februari 2022) in het Disneyland Park en de Broadway-show Mickey and the Magician (vanaf 23 april 2022) en de interactieve Dream Factory show (vanaf 19 februari 2022) in het Walt Disney Studios Park.


Merchandise

Uiteraard mag speciale merchandise niet ontbreken en deze zullen in dezelfde stijl als de outfits van de Disney figuren worden aangeboden, zoals knuffels, rugzakken, Minnie oortjes, beeldjes, mokken en telefoon hoesjes/covers/protectors.

Klik hier voor het complete overzicht van alle nieuwe merchandise met foto's tijdens het persweekend op 5 maart 2022


Snacks, lekkernijen, gerechten en drankjes

Naast de merchandise zullen ook speciale snacks en menu's voor de 30e verjaardag niet ontbreken. In beide parken zullen vele lekkernijen en gerechten te vinden zijn met een feestelijk tintje, zoals cupcakes, ijsjes, hamburgers en koekjes.

Klik hier voor het complete overzicht van alle nieuwe snacks met foto's tijdens het persweekend op 5 maart 2022


Marvel Land (zomer 2022)

Avengers Campus in het Walt Disney Studios Park komt aan de linkerzijde van het park te liggen en neemt het voormalige Backlot deel over ter vervanging van Armageddon (Spider-Man attractie) en Rock 'n' Roller Coaster (Iron Man achtbaan).

De eetgelegenheden Restaurant des Stars, Blockbuster Café en Café Cafés worden alle drie vervangen door nieuwe Marvel restaurants en bars. Vanuit La Place des Stars komt Marvel Land er als volgt uit te zien:

Op onderstaande uitvergroting zien we de nieuwe eetgelegenheden en bar gebaseerd op Marvel figuren die de linkerzijde van het land gaan vullen. Er komt o.a. een Ant-Man buffetrestaurant genaamd Pym Test Kitchen, een Ant-Man Brewery (bar) en een Marvel counterservice restaurant. Achterdoor is een deel van de ronde facade te zien van de nieuwe Iron Man attractie (waar nu Rock 'n' Roller Coaster ligt).

Op onderstaande uitvergroting zien we de nieuwe Spider-Man attractie (waar nu Armageddon ligt) met een vernieuwde gevel en het logo van The Avengers op de voorgrond. Op de achtergrond is de nieuwe meet & greet locatie met Marvel figuren te zien onder het platform met de Quinjet uit de films (waar nu de ingang van de stuntshow ligt).


Iron Man attractie (zomer 2022)

Rock 'n' Roller Coaster wordt compleet verbouwd tot nieuwe Iron Man attractie. De track van de achtbaan blijft hetzelfde, maar de rest wordt volledig vernieuwd met o.a. een futuristische ronde facade, nieuwe groenstroken met bomen, planten en gras en een high-tech wachtrij met nieuwe pre-show. Het winkeltje bij de uitgang krijgt eveneens een Marvel uitstraling.

Klik hier voor meer informatie over de Iron Man attractie


Spider-Man attractie (zomer 2022)

Armageddon wordt vervangen door een nieuwe Spider-Man attractie. Het huidige gebouw wordt compleet gesloopt en maakt plaats voor een high-tech shooter ride waarbij bezoekers interactief mee doen om het kwaad te bestrijden. De attractie krijgt tevens een grote Marvel winkel bij de uitgang.

Klik hier voor meer informatie over de Iron Man attractie


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en goedkoop vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Indiase gerechten in Disneyland Paris bij Colonel Hathi's Outpost met o.a. kipcurry pizza's
12/06/2024
De eerste Indiase gerechten van Disneyland Paris zijn verkrijgbaar bij Colonel Hathi's Outpost met een nieuw menu[...] Lees meer
Figuren uit Pixar's Inside Out komen naar Disneyland Paris, zoals Joy, Sadness en Anger
09/06/2024
Joy, Sadness en Anger uit Pixar's Inside Out komen naar Disneyland Paris als onderdeel van en show of meet & greet[...] Lees meer
Nieuwe Disneyland Paris posters in samenwerking met Marcel Travel Posters nu verkrijgbaar
05/06/2024
Bekijk de nieuwe Marcel Travel Posters van Disneyland Paris met iconische gebouwen uit de Disney parken[...] Lees meer
Top Deal: 3-daags verblijf in Disneyland Paris vanaf €137 per persoon in Disney's Hotel Cheyenne
02/06/2024
Ga goedkoop naar Disneyland Paris met een 3-daags arrangement in Disney's Hotel Cheyenne vanaf €137 per persoon, per nacht[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen