Openingstijden vandaag
Donderdag 19 september 2019
Disneyland Park
10:00 tot 20:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 18:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Nieuwe Spider-Man attractie komt naar het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris
10/12/2018
Nieuwe Spider-Man attractie komt naar het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

Disneyland Paris krijgt een nieuwe Spider-Man attractie in het Walt Disney Studios Park als onderdeel van het toekomstige Marvel Land. Backlot wordt hiervoor compleet verbouwd met nieuwe attracties, shows, restaurants en winkels gebaseerd op de Marvel superhelden, zoals The Avengers, Iron Man en Spider-Man.


Spider-Man attractie

Op 1 april 2019 zal de huidige attractie 'Armageddon: Les Effets Speciaux' in het Studios Park definitief sluiten en vervangen worden door een nieuwe high-tech Spider-Man attractie. In Disneyland Resort California wordt eenzelfde attractie gebouwd in Disney California Adventure Park. Onderstaande visuals laten het huidige Backlot gebied zien zoals het er bij voltooiing van het project uit komt te zien (eerste concept gezien vanuit La Place des Stars en tweede concept gezien vanuit de nieuwe Iron Man achtbaan).

Op beide foto's zien we nieuwe eetgelegenheden en entertainmentlocaties gebaseerd op o.a. Captain Marvel, Captain America, Black Panther, Ant-Man en Iron Man (waar nu Café Cafés, Restaurant des Stars en Blockbuster Café ligt). Er komt daarnaast een grote meet & greet locatie met Marvel figuren (waar nu de ingang van de stuntshow is) en nieuwe shows in het gebouw waar nu Disney Junior Live on Stage en Stitch Live zit. Disney Junior sluit ook op 1 april 2019 haar deuren.

Rechts op de foto zien we de nieuwe Spider-Man attractie (waar nu Armageddon ligt) met een vernieuwde gevel en het logo van The Avengers op de voorgrond. Op de achtergrond is een 'launch bay' te zien met een Quinjet, gebruikt door The Avengers in de films (waar nu Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular ligt).


Iron Man attractie

Verder naar achter op de foto zien we de nieuwe Iron Man attractie (waar nu Rock 'n' Roller Coaster ligt) met een compleet gewijzigde facade bedekt met grote videoschermen. De track van de achtbaan blijft hetzelfde, maar de rest van de attractie krijgt een grote upgrade met high-tech special effects waarbij bezoekers 'naast Iron Man' zullen vliegen op een missie met The Avengers.

Klik hier voor meer informatie over de Iron Man attractie


Ontwerp

OutsidEars heeft de 'artist impressions' en bouwtekeningen van de nieuwe Spider-Man attractie gepubliceerd. Dit geeft ons een goed beeld over de 'look & feel' van het nieuwe Backlot gebied. Onderstaande tekeningen zijn ruwe computeranimaties en zijn enkel bedoeld om een algemeen beeld te geven van de nieuwe gebouwen. De Marvel thematisering is hier nog niet op te zien.


Bouwtekeningen

Op de bouwtekeningen is de lay-out van de attractie aan de binnenkant te zien. Bezoekers betreden de attractie op dezelfde plek waar voorheen ook de ingang lag van Armageddon. Vervolgens zijn er twee 'pre-show ruimtes' waar het verhaal van de attractie wordt verteld. Daarna volgt 'boarding' in de karretjes en aan het einde komen bezoekers uit de attractie via een Marvel boutique.


Attractie

Tijd voor een blik in de attractie zelf met concept arts van de binnenzijde. De wachtrij loodst bezoekers door het W.E.B. complex waar nieuwe technologiën voor Spider-Man worden ontwikkeld en getest. Tijdens de pre-show geven wetenschappers uitleg over hoe het complex werkt met tevens de introductie van de Spider-Bots.

Daarna vervolgen bezoekers hun weg naar het instapplatform. De karretjes worden 'Slingers' genoemd. Deze 'Superpowered Autonomous Vehicles' zijn voorzien van nieuwe 3D augmented reality technologie om de Marvel wereld tot leven te brengen met een combinatie van digitale effecten en fysiek decor. De attractie krijgt een nieuwe high-tech variant op het ritsysteem van Toy Story Midway Mania uit Walt Disney World.

Tijdens de rit rijden de karretjes door het gebouw waarbij uiteraard van alles mis gaat en bezoekers de strijd aan gaan met de indringers. Diverse scenes in het complex passeren de revue waarbij een buitenaards schip op het gebouw is neergestort.


Marvel Land

Backlot krijgt tevens een complete metamorfose en wordt omgedoopt tot Marvel Land met o.a. nieuwe gebouwen, facades en bestrating als onderdeel van de gigantische uitbreiding van het Walt Disney Studios Park. Naast Marvel komen er ook gebieden van Star Wars en Frozen rondom een groot meer in het midden van het Studios Park.

Klik hier voor meer informatie over alle uitbreidingen in Disneyland Paris

Ondertussen breidt Disneyland Paris haar entertainment line up fors uit met nieuwe seizoenen, festivals, parades en shows in de aanloop naar de uitbreidingen in de Studios. Het park organiseert in 2020 bijvoorbeeld de derde editie van het 'Marvel Superhelden Seizoen' met twee shows op verschillende podia bij de Tower of Terror, meet & greets met Marvel figuren en de grote nieuwe stuntshow 'Marvel: Super Heroes United' in het vernieuwde Studio Theater. 

Als eerbetoon aan de originele Armageddon attractie mocht DLP Welcome de hoofdshow filmen zonder bezoekers. Bekijk het moment waarop het ruimtestation uit de film door meteoren wordt geraakt en ontdek alle special effects:

Neem daarnaast een kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling en bouw van deze attractie die sinds de opening van het Walt Disney Studios Park in 2002 onderdeel was van het resort:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe versie Tower of Terror in Disneyland Paris met drie verhaallijnen en special effects
10/09/2019
Ontdek de nieuwe angstaanjagende versie van Tower of Terror in Disneyland Paris met een willekeurig valprogramma[...] Lees meer
Uitbreidingen en vernieuwingen in Disneyland Paris tijdens Media Expo 2020
10/09/2019
Disneyland Paris presenteert vernieuwingen met o.a. entertainment, upgrades en nieuwe seizoenen tijdens het Media Expo 2020 evenement[...] Lees meer
Frozen Celebration in Disneyland Paris met promenade, musical, avondshow en Frozen figuren
21/08/2019
Nieuw Frozen seizoen in Disneyland Paris met exclusief entertainment in het Disneyland Park[...] Lees meer
Kerst in Disneyland Paris met de shows The Starlit Princess Waltz en Surprise Mickey
03/08/2019
Ontdek de vernieuwde kerstshows, extra parade en Disney figuren in Disneyland Paris tijdens Disney's Betoverende Kerst 2019[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen