Disneyland Paris    |    Nieuws    |    BREAKING: Bob Iger vervangt Bob Chapek als CEO van The Walt Disney Company en keert terug
Openingstijden vandaag
Vrijdag 27 januari 2023
Disneyland Park
09:30 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
BREAKING: Bob Iger vervangt Bob Chapek als CEO van The Walt Disney Company en keert terug
25/11/2022
BREAKING: Bob Iger vervangt Bob Chapek als CEO van The Walt Disney Company en keert terug

Op 20 november 2022 maakte Disney bekend dat oud topman Bob Iger per direct terugkeert als CEO van The Walt Disney Company. Iger vervangt Bob Chapek die al geruime tijd onder vuur lag vanwege slechter dan verwachte resultaten en diverse misstappen tijdens zijn .


Bob Chapek ontslagen als baas van Disney

Disney schokte de entertainment industrie met de onthulling van het onmiddelijke ontslag van Bob Chapek als CEO. Bob Iger (de vorige CEO) keert na 2,5 jaar terug als baas van The Walt Disney Company nadat de resultaten van het laatste kwartaal tegen vielen en Chapek diverse blunders had gemaakt. Zo zorgde o.a. de publieke aanval op Scarlett Johanson (Black Widow) en de te late reactie op de "Dont's Say Gay" wet in Florida voor frustratie en boosheid in het hele bedrijf.

Bob Iger heeft nu een mandaat van 2 jaar gekregen van The Board of Directors om het bedrijf te hervormen en een nieuwe opvolger te vinden die de uitgezette strategie in de periode daarna zal moeten gaan uitvoeren. Iger gaf in een eerste reactie aan dat hij terug wilt naar een bedrijfsstructuur waarbij de 'content makers' (creatives) het voor het zeggen krijgen in plaats van accountants, zoals onder Chapek.


Wat betekent de terugkeer van Iger voor de Disney parken?

De wisseling van de wacht betekent dat alle divisies met de nieuwe visie van Bob Iger gaan werken, zo ook de Disney parken. Onder de leiding van Bob Chapek introduceerde Disney enkele impopulaire maatregelen in met name de Amerikaanse parken, zoals het Disney Park Pass reserveringssysteem voor alle gasten en de regel waarbij park hoppen pas vanaf 14:00 uur mogelijk is.

Ondanks dat er nog geen conrete veranderingen zijn aangekondigd, is de verwachting dat een deel van de maatregelen waarschijnlijk worden teruggedraaid of aangepast waarbij de gast beleving centraal komt te staan. Zo zal mogelijk het reserveringssysteem voor Walt Disney World grotendeels verdwijnen voor gasten met tickets op datum en wordt het ook weer mogelijk om ieder moment te park hoppen (dit was al het geval in Disneyland Paris).

Voor jaarkaarthouders zullen dergelijke beperkingen in een bepaalde maten waarschijnlijk blijven bestaan, maar het systeem wordt vereenvoudigd. Meer informatie volgt. Iger heeft aangegeven de komende weken met meer details te komen over de nieuwe strategie voor o.a. de parken.


Uitbreiding Disneyland Paris

Ondertussen gaat de gigantische uitbreiding van Disneyland Paris gewoon door met de recente opening van Avengers Campus, de toekomstige Promenade met groot meer en restaurant, de eerste Rapunzel attractie en het nieuwe Frozen Land in het Walt Disney Studios Park. Wegens succes is de viering van de 30e verjaardag verlengd en duurt nu t/m 30 september 2023.


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2023 en 2024

Profiteer van onze speciale aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten.

Maak gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel, per maand.

Op zoek naar voordelige losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken (dagkaarten of meerdaagse tickets) met gratis annuleren via onze goedkope voordeeltickets.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en goedkoop vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Disneyland Paris brengt LP van Euro Disney uit met muziek album voor de 30e verjaardag
27/01/2023
Bekijk het nieuwe 'Euro Disney' album van Disneyland Paris op LP met muziek uit de parken[...] Lees meer
Avengers: Power the Night drone show in Disneyland Paris met superhelden bij de Tower of Terror
10/01/2023
Disneyland Paris presenteert de nieuwe Avengers: Power the Night drone show tijdens de Grote Finale van de 30e verjaardag[...] Lees meer
Disney Dreams keert terug in Disneyland Paris tijdens de Grote Finale van de 30e verjaardag
10/01/2023
De populaire Disney Dreams avondshow keert vanaf 12 april 2023 terug in Disneyland Paris tijdens de Grote Finale van de 30e verjaardag[...] Lees meer
Villages Nature Paris gaat uitbreiden met nieuwe huisjes en wildwaterbaan bij Disneyland Paris
24/12/2022
Center Parcs bouwt extra huisjes en een nieuwe wildwaterbaan voor Villages Nature Paris bij Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen