Disneyland Paris    |    Seizoenen & Entertainment   |   Seizoenen    |    30e verjaardag
Openingstijden vandaag
Woensdag 17 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
30e verjaardag

30e verjaardag

Vier de 30e verjaardag van Disneyland Parijs met speciaal entertainment van 6 maart 2022 t/m 30 september 2023. Ontdek daarnaast een heel nieuw themagebied in het Walt Disney Studios Park met twee Marvel attracties, restaurants, winkel en grote meet & greet locatie met superhelden. "Avengers, assemble!"


30e verjaardag van Disneyland Parijs

Beide parken vormen dit jaar het epicentrum van deze speciale verjaardag met o.a. nieuw entertainment, nieuwe restaurants en twee nieuwe attracties. Het Disneyland Park zal worden versierd met nieuwe lichtgevende en roterende decoratie op Main Street Station, Town Square en kunstwerken op Central Plaza. In het Walt Disney Studios Park opent het nieuwe Marvel Land 'Avengers Campus' met een Iron Man achtbaan en een interactieve Spider-Man attractie. 

Ontmoet je favoriete Disney figuren, zoals Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Daisy en Pluto in hun nieuwe pakjes en geniet van speciale decoratie in het Disneyland Park op Town Square en Main Street, U.S.A.


Dream and Shine Brighter

In het Disneyland Park is de nieuwe Dream and Shine Brighter show dagelijks meerdere keren te zien met een parade door Main Street en een uitgebreide show stop op Central Plaza. Op de podia vóór het kasteel dansen de figuren op bekende klanken uit populaire Disney films met daarnaast special effects, zoals klein vuurwerk op het plein en kasteel.


Disney D-Light

Als de avond valt is de nieuwe Disney D-Light avondshow te zien met een pre-show én een after-show vlak vóór en ná Disney Illuminations. De nieuwe show bevat voor het eerst 200 drones die het '30' logo in de lucht toveren. De after-show, genaamd After Glow, is de meest spectaculaire waarbij de drones ook andere formaties aannemen, dan blijf kijken nadat Illuminations is afgelopen.


Terugkerend entertainment in beide parken

Daarnaast keert nog meer bekend entertainment terug, zoals de parade Disney Stars on Parade (vanaf 10 januari 2022), avondshow Disney Illuminations (vanaf 21 december 2021), Broadway-show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands (vanaf 23 februari 2022) in het Disneyland Park en de interactieve Dream Factory show (19 februari 2022) en Broadway-show Mickey and the Magician (vanaf 23 april 2022) in het Walt Disney Studios Park.


Marvel Land

Avengers Campus opent vanaf zomer 2022 in het Walt Disney Studios Park en komt aan de linkerzijde van het park te liggen ter vervanging van Armageddon (Spider-Man attractie) en Rock 'n' Roller Coaster (Iron Man achtbaan).

De eetgelegenheden Restaurant des Stars, Blockbuster Café en Café Cafés worden alle drie vervangen door nieuwe Marvel restaurants en bars. Vanuit La Place des Stars komt Marvel Land er als volgt uit te zien:

Op onderstaande uitvergroting zien we de nieuwe eetgelegenheden en bar gebaseerd op Marvel figuren die de linkerzijde van het land gaan vullen. Er komt o.a. een Ant-Man buffetrestaurant genaamd Pym Test Kitchen, een Ant-Man Brewery (bar) en een Marvel counterservice restaurant. Achterdoor is een deel van de ronde facade te zien van de nieuwe Iron Man attractie (waar nu Rock 'n' Roller Coaster ligt).

Op onderstaande uitvergroting zien we de nieuwe Spider-Man attractie (waar voorheen Armageddon lag) met een vernieuwde gevel en het logo van The Avengers op de voorgrond. Op de achtergrond is de nieuwe meet & greet locatie met Marvel figuren te zien onder het platform met de Quinjet uit de films (waar nu de ingang van de stuntshow ligt).


Iron Man attractie

Rock 'n' Roller Coaster wordt compleet verbouwd tot nieuwe Iron Man attractie. De track van de achtbaan blijft hetzelfde, maar de rest wordt volledig vernieuwd met o.a. een futuristische ronde facade, nieuwe groenstroken met bomen, planten en gras en een high-tech wachtrij met nieuwe pre-show. Het winkeltje bij de uitgang krijgt eveneens een Marvel uitstraling.

Klik hier voor meer informatie over de Iron Man attractie


Spider-Man attractie

Armageddon wordt vervangen door een nieuwe Spider-Man attractie. Het huidige gebouw wordt compleet gesloopt en maakt plaats voor een high-tech shooter ride waarbij bezoekers interactief mee doen om het kwaad te bestrijden. De attractie krijgt tevens een grote Marvel winkel bij de uitgang.

Klik hier voor meer informatie over de Iron Man attractie


Disney Stars on Parade

De populaire 'Disney Stars on Parade' in het Disneyland Park blijft ook tijdens de 30e verjaardag dagelijks te zien en bevat 7 wagens en een aanstekelijke soundtrack. Geniet o.a. van wagens van Peter Pan, Frozen, Toy Story, Finding Nemo en meer. Als klap op de vuurpijl krijgt de parade een echte vuurspuwende draak uit Sleeping Beauty.


Disney Illuminations

Als de avond valt, wordt het kasteel hét middelpunt van een groot spektakel waar projecties, fonteinen, lasers, special effects en vuurwerk te zien zullen zijn. 'Disney Illuminations' is wegens populariteit ook tijdens de 30e verjaardag te zien waarbij Mickey het voortouw neemt tijdens een magische reis door bekende films, zoals The Little Mermaid, Frozen, Beauty and the Beast, Star Wars en Pirates of the Caribbean.


Prijzen & Boeken

Ontdek de prijzen voor een voordelig verblijf (hotel + tickets) via alle aanbiedingen met de laagste prijsgarantiegratis annuleren, géén boekingskosten én betalen in termijnen. Klik op 'Ontdek prijzen', kies daarna voor 'Een verblijf boeken' en vul vervolgens de samenstelling van je reisgezelschap in om de prijzen te bekijken. 


Aanbiedingen

Beleef de 30e verjaardag en boek een magisch verblijf met voordeel in Disneyland Parijs. Bekijk in één oogopslag welke aanbiedingen beschikbaar zijn in de periode dat je van plan bent een bezoek te brengen aan de magie. Bekijk de voorwaarden, bereken je prijs en boek direct een voordelig verblijf in Disneyland Parijs.

Beste Prijzen 2024/2025 met GRATIS annuleren
Beste Prijzen 2024/2025 met GRATIS annuleren

Ontvang extra voordeel op een verblijf in Disneyland Paris met kosteloos annuleren voor aankomsten van 1 januari 2024 t/m 31 maart 2025

Voorjaar, Zomer & Herfst 2024 met GRATIS annuleren
Voorjaar, Zomer & Herfst 2024 met GRATIS annuleren

Ontvang extra voordeel op een verblijf in Disneyland Paris met kosteloos annuleren voor aankomsten van 1 maart 2024 t/m 5 januari 2025

Handig: Laagste Prijs Kalender voor het goedkoopste verblijf
Handig: Laagste Prijs Kalender voor het goedkoopste verblijf

Bekijk de laagste prijs kalender met de goedkoopste verblijven in Disneyland Paris voor alle aankomsten in 2024 en 2025

Villages Nature: Tot 36% korting met GRATIS omboeken
Villages Nature: Tot 36% korting met GRATIS omboeken

Ontvang tot 36% korting op een verblijf in Villages Nature bij Disneyland Paris met kosteloos omboeken voor aankomsten van 1 januari 2024 t/m 31 maart 2025

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen