Openingstijden vandaag
Dinsdag 19 februari 2019
Disneyland Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Rondleiding door diverse populaire restaurants met tafelbediening in Disneyland Paris
24/07/2018
Rondleiding door diverse populaire restaurants met tafelbediening in Disneyland Paris

Onlangs bespraken we populaire buffetrestaurants in Disneyland Paris. Soms wil je even niet met een bord of dienblad lopen, dan wil je gewoon gaan zitten aan een tafeltje en je luxe laten bedienen. Dat kan in één van de zeven restaurants met tafelbediening die te vinden zijn in beide parken. In dit artikel bespreken we de vijf restaurants met tafelservice in het Disneyland Park. Ga mee op een culinaire ontdekkingstocht!


Walt’s - An American Restaurant (Main Street, U.S.A. - Disneyland Park)

Midden in Main Street U.S.A, aan de kant van de Liberty Arcade, ligt een restaurant dat niet alleen qua naam een eerbetoon is aan Walt Disney zelf. Alles in dit restaurant is bedoeld om het leven en werk te eren van de man die aan de wieg stond van het Disney-imperium en dus ook de Disneyparken wereldwijd. Treed binnen in de wereld van Walt Disney!

Meteen bij binnenkomst merk je dat dit niet zomaar een restaurant is: de vormgeving en inrichting is adembenemend. De Victoriaanse stijl is prachtig tot leven gekomen en aan ieder detail is gedacht. Maak je keuze om naar boven te gaan: loop je langzaam de trap op terwijl je de talloze foto’s van Walt bekijkt of ga je met de ouderwetse lift? Boven aangekomen word je naar één van de zes themazalen gebracht. Iedere zaal is ingericht volgens een thema. De thema’s zijn:

  • Fantasyland: Deze zaal is eigenlijk een vroege versie van Fantasyland. Deze in gotische stijl ingerichte zaal bevat schilderijen, conceptkunst en beelden van Europese sprookjes, zoals Sneeuwwitje, Pinokkio en Alice in Wonderland, maar ook concepttekeningen voor het kasteel van Doornroosje.
  • Adventureland: Schetsen van de Pirates of the Caribbean-attractie van ontwerper Marc Davis sieren deze in oosterse stijl ingerichte zaal, maar je ziet hier ook tekeningen voor de nooit gerealiseerd attractie Jungle Cruise.
  • Discoveryland: Deze zaal hangt vol met een grote collectie illustraties uit de boeken van Jules Verne, en er is zelfs een open haard met een gouden model van de Nautilus, naast werk van Tony Baxter (een Imagineer).
  • Disneyland Hotel: De architectuur van het Disneyland Hotel wordt in prachtige schetsen vormgegeven in deze zaal.
  • Grand Canyon: Deze rustige zaal, die naast de grote Frontierland zaal ligt, is gedecoreerd met tekeningen van de Grand Canyon gezien vanaf de Disneyland Railroad-attractie.
  • Frontierland: Big Thunder Mountain, Phantom Manor en Thunder Mesa Riverboats hebben de overhand in deze bibliotheek-achtige ruimte die als thema de spookstad Thunder Mesa heeft.

Het adres van het restaurant is 1401, Flower Street. Dat is hetzelfde adres als dat van Walt Disney Imagineering in Glendale, Californië. Tot 1999 waren er ook drie zalen op de begane grond, maar sinds 1999 vormen die zalen de winkel Lily’s Boutique. De open haard in die winkel was vroeger onderdeel van de Lillian Disney-zaal, die gekenmerkt werd door foto’s van het echtpaar tijdens hun reizen door Europa. Daarnaast was er nog een Walt Disney-zaal met items uit zijn jeugd in Missouri. En tenslotte was er nog een Main Street-zaal: met concepttekeningen werd de link gelegd tussen Main Street USA en het dorpje waar Walt opgroeide: Marcelina, Missouri.

De muziek die je hoort in de zalen in het restaurant (voornamelijk piano- en vioolversies van Disney-klassiekers) hoor je ook in Lily’s Boutique. Als je gelukt heb krijg je een tafel aan de straatkant en kun je rond half zes zelfs Disney Magic on Parade voorbij zien komen!

Er zijn diverse menu's en à la carte gerechten verkrijgbaar. Dit restaurant valt onder de Premium maaltijdoptie. Download en bekijk de actuele menukaart.


Silver Spur Steakhouse (Frontierland - Disneyland Park)

Dieper verborgen in het Disneyland Park, tegenover de aanlegsteiger van Thunder Mesa Riverboat Landing en in het zicht van Phantom Manor, ligt een restaurant waar je je even in een oud cowboystadje waant: Silver Spur Steakhouse. Stal je paard voor de deur (of beëindig je tocht met de Molly Brown of je ritje in een op hol geslagen mijntrein) en kom mee naar dit authentieke restaurant in 19e eeuwse Westernstijl!

De kleurstelling binnen is voornamelijk (donker)bruin – en alhoewel je dan misschien aan ouderwets meubilair denkt, is dat hier absoluut niet het geval. Het prachtige houtwerk, de schilderijen met een westernthema en alle andere kunstobjecten maken dit restaurant tot precies de locatie waar, volgens de legende, alleen de elite van Thunder Mesa kwam dineren. En zie je de achterkant van de stoelen? Ze passen perfect bij de sfeer van het restaurant.

In dit restaurant kun je het bereiden van de maaltijd zelf volgen, want door de open keuken zie je de koks je maaltijd klaarmaken op de houtskoolgril. Het hele restaurant is trouwens groots en ruim opgezet, wat nog meer toevoegt aan de luxe ambiance.

Er zijn diverse menu's en à la carte gerechten verkrijgbaar. Dit restaurant valt onder de Plus maaltijdoptie. Download en bekijk de actuele menukaart.


Captain Jack’s - Restaurant des Pirates (Adventureland - Disneyland Park)

Dit restaurant heb je vast al heel vaak gezien, alhoewel je er misschien nog nooit gegeten hebt. Want als je in de attractie Pirates of the Caribbean gaat, vaar je vlak na het instappen langs de tafels van dit in Adventureland gelegen restaurant, dat tot voor kort the Blue Lagoon heette. Of zelfs al in de wachtrij, want ook al voor het instappen kun je dit restaurant al zien.

Dit restaurant bevindt zich helemaal achterin Adventureland, naast de attractie Pirates of the Caribbean. Het is vormgegeven als een prachtige baai die in het avondlicht wordt verlicht door talloze lantaarns en fakkels. De aankleding wordt afgemaakt door scheepsvlaggen, schatten en andere verwijzingen naar een tijd waarin piraten de wereldzeeën onveilig maakten.

De kaart bevat, hoe kan het haast ook anders, voornamelijk visgerechten. En natuurlijk kun je Jack Sparrow tegen het lijf lopen als je hier komt dineren of lunchen!

Er zijn diverse menu's en à la carte gerechten verkrijgbaar. Dit restaurant valt onder de Plus maaltijdoptie. Download en bekijk de actuele menukaart.


Auberge de Cendrillon (Fantasyland - Disneyland Park)

Van stoere, ongeschoren piraten naar prachtige prinsessen: de overgang kan niet groter zijn. We wandelen van Adventureland naar Fantasyland om te gaan eten in dit prachtige restaurant, aan de voet van het kasteel van Doornroosje. Nog voor je binnenkomt zie je al een fontein van Assepoester, het pompoenrijtuig en de toren waar Assepoester in de film gevangen zit. Welkom in Auberge de Cendrillon!

Eenmaal binnen val je van de ene verbazing in de andere: prachtige glas-in-lood ramen, hoge stenen bogen en wonderlijke vlaggen vormen de achtergrond van dit koninklijke restaurant waar de prinsessen in alle rust bij je aan tafel komen – maar niet voor je bent welkom geheten door de prinsessenmuisjes Suzy en Perla.

Het restaurant is verdeeld in vijf grote kamers en een buitenruimte. De kamers zijn ingericht in Renaissancestijl met aan de muren schilderijen en wandkleden die het verhaal van Assepoester vertellen. Tijdens je maaltijd komen een aantal prinsessen (en prinsen!) aan je tafel voor een rustig privé-moment en de gelegenheid om foto’s te maken.

Wist je trouwens dat in dit restaurant, op 22 juni 1994, de toenmalige Franse en Amerikaanse presidenten elkaar ontmoet hebben? François Mitterand en George H.W. Bush lunchten er samen – dit was de eerste keer dat president Mitterand in het park kwam.

Er zijn diverse menu's en à la carte gerechten verkrijgbaar. Dit restaurant valt onder de Premium maaltijdoptie. Download en bekijk de actuele menukaart.


The Lucky Nugget Saloon (Frontierland - Disneyland Park)  

We ronden ons artikel over de tafelbedieningsrestaurants in het Disneyland Park af met een bezoek aan het restaurant van de flamboyante juffrouw 'Diamond' Lil. Zij vond, zo gaat het verhaal, tijdens de goudkoorts een goudklomp ter grootte van een brood toen ze door een mijnwerker werd rondgeleid. Met de opbrengst van die vondst besloot Lil de mooiste saloon in Thunder Mesa te bouwen, die in 1858 opende: The Lucky Nugget Saloon!

Je vindt dit restaurant in Frontierland, aan je linkerhand als je van Central Plaza door Fort Comstock wandelt. Het is dat je hier komt om te eten, anders zou je de hele tijd met open mond kunnen kijken naar de absoluut verbazingwekkende aankleding van dit restaurant. Prachtig houtsnijwerk, aan weerszijden een indrukwekkende galerij met extra zitplaatsen en een heus podium waarop shows worden gegeven, maar dat dankzij de achtergrond ook zonder show absoluut het bekijken waard is!

Je kunt in dit restaurant niet alleen lunchen of dineren, maar ook op bepaalde tijden genieten van "The Gold Rush Gang Follies" dinnershow met live muziek, zang en poppen van bekende Disney figuren of je reserveert een high-tea met Mickey en z'n vriendjes als onderdeel van de Signature arrangementen.

Tip: Heb je een Magic Plus- of Infinity-jaarkaart? Laat die dan voor het bestellen van je maaltijd zien in Walt's – an American Restaurant, Silver Spur Steakhouse, Captain Jack’s – Restaurant des Pirates of Auberge de Cendrillon. Je krijgt dan gratis een alcoholvrij aperitief!

Er zijn diverse menu's en à la carte gerechten verkrijgbaar. Dit restaurant valt niet onder een maaltijdoptie. Download en bekijk de actuele menukaart.


Restaurants met tafelbediening in het Walt Disney Studios Park

Naast bovenstaande restaurants in het Disneyland Park, zijn er ook twee tafelservice restaurants te vinden in het Walt Disney Studios Park. Bistrot Chez Remy is de grootste en tevens populairste locatie om te lunchen of te dineren met oversized decor uit de film Ratatouille. Klik hier voor meer informatie in ons artikel over Bistrot Chez Remy.

Verscholen in het Backlot gedeelte van het park is het tweede restaurant met tafelbediening te vinden: Café des Cascadeurs. Deze authentieke Amerikaanse Diner heeft slechts een beperkt aantal plaatsen, maar serveert de lekkerste burgers van Disneyland Paris. Klik hier voor meer informatie in ons artikel over Café des Cascadeurs.


Reserveren

Voor alle restaurants met tafelbediening geldt dat het verstandig is om vooraf te reserveren (met name tijdens weekenden en schoolvakanties), zodat je zeker bent van een plaatsje op het door jou gewenste moment. Dat kan online, door te bellen met de restaurant reserveringslijn, via de conciërge van het Disney hotel waarin je verblijft, bij City Hall in het Disneyland Park of Studio Services in het Walt Disney Studios Park.


Korting op maaltijden

Ontvang tot 15% korting op de prijs in de restaurants ter plaatse en maak gebruik van onze voordelige halfpension of volpension maaltijdopties. Je ontvangt daarnaast gratis ontbijt per persoon, per nacht en één gratis frisdrank per persoon, per maaltijd bij een verblijf in de Disney hotels.

Ontdek de prijzen voor een voordelig verblijf (hotel + tickets) via alle aanbiedingen. Klik op 'Ontdek prijzen', kies een aanbieding die geldig is in de periode waarin je een bezoek wilt brengen aan Disney en vul vervolgens de samenstelling van je reisgezelschap in om de prijzen te bekijken. Voeg een maaltijdoptie eenvoudig toe aan je arrangement tijdens de tweede fase van de boeking.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Behind the Magic: Ontdek de magie van Mickey and the Magician in Disneyland Paris
13/02/2019
Ontdek de achtergrond en de techniek achter de populaire show Mickey and the Magician in Disneyland Paris[...] Lees meer
Ontbijt met de Disney prinsessen bij Auberge de Cendrillon in Disneyland Paris
12/02/2019
Geniet iedere ochtend van een heerlijk ontbijtmenu in het bijzijn van de Disney prinsessen in Disneyland Paris[...] Lees meer
Rondleiding door alle restaurants en eetgelegenheden van Disney Village in Disneyland Paris
04/02/2019
Ontdek het aanbod van alle restaurants met in Disney Village in Disneyland Paris met foto's & video's[...] Lees meer
Shopping Service in Disneyland Paris brengt je aankopen in de parken gratis naar je hotel
28/01/2019
Maak gebruik van de gratis Shopping Service en/of de Pick Up Service in Disneyland Paris [...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen