Openingstijden vandaag
Maandag 25 mei 2020
Disneyland Park
10:00 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Hoe werkt 'social distancing' in Disneyland? Bekijk alle maatregelen in de Disney parken
12/05/2020
Hoe werkt 'social distancing' in Disneyland? Bekijk alle maatregelen in de Disney parken

Shanghai Disneyland is als eerste Disney park weer geopend voor het publiek met extra maatregelen om de veiligheid te waarborgen van zowel bezoekers, als cast members, maar hoe werkt 'social distancing' nu eigenlijk in een pretpark? Wij nemen je (samen met TDR Explorer en CNN) mee langs alle maatregelen tijdens een bezoek aan Shanghai Disneyland.


Maatregelen

Na een gesloten periode van bijna 4 maanden opende Shanghai Disneyland op maandag 11 mei 2020 weer haar deuren. Om te voldoen aan de regelgeving van de Chinese overheid worden er maximaal 24.000 bezoekers per dag binnen gelaten (30% van de originele capaciteit). Bekijk de openingsceremonie ter ere van de heropening:

Om als bezoeker het resort te betreden zijn er een aantal extra procedures toegevoegd ter controle van de gezondheid. De volgende punten zijn vereist om binnen te komen en leggen we hieronder in detail uit:

  • Een dagkaart op datum, of een jaarkaart met reservering, of een verblijf in een Disney hotel
  • Een groene Health QR Code
  • Een temperatuur check
  • Een mondkapje

Allereerst zijn er nieuwe tenten geïnstalleerd vóór de originele tascontrole waar de temperatuur van alle bezoekers wordt gemeten via camera's. Bezoekers hoeven enkel door de tent te lopen en de camera's pikken automatisch de temperatuur op. Alle bezoekers met een temperatuur van 37,5 graden of hoger worden geweigerd.

Na de temperatuur check volgt een controle van de Health QR Code. Dit is een verplichte app van de Chinese overheid die via contact tracing en medische gegevens laat zien of iemand een groene, oranje of rode code heeft. Alleen bezoekers met een groene code krijgen toegang tot het resort. Deze stap is vooralsnog niet van toepassing voor de Disney parken buiten China.

 

Tegelijk met de controle van de Health QR Code volgt de reguliere ticket controle waarbij er nieuwe wachtrijen zijn gevormd met hekken. De stickers op de vloer geven aan waar bezoekers niet mogen staan om zo voldoende afstand te houden.

Gasten van de Disney hotels hebben een aparte ingang met eveneens dezelfde controles, zoals de temperatuur check, de controle van de Health QR Code en de 'social distancing' wachtrijen.

Eenmaal in het park zijn er tevens maatregelen genomen in alle wachtrijen van attracties. Ook hier staan stickers op de vloer (of gele strepen op de handrelingen) om voldoende afstand te bewaren tot de personen vóór én achter je. Cast members staan niet alleen bij de ingang van de attractie, maar ook door de hele wachtrij om bezoekers te attenderen op de regels.

Bij iedere uitgang van elke attractie zijn speciale handreinigingsmiddelen beschikbaar waar bezoekers hun handen kunnen desinfecteren. Deze stations zijn op meerdere plaatsen bij de uitgang te vinden.

Ook toegang tot restaurants is gelimiteerd met wachtrijen vóór de ingang. Strepen op de vloer geven aan hoe gasten afstand kunnen houden en cast members zijn aanwezig om toezicht te houden. Het aantal plaatsen is beperkt en er zitten altijd lege tafels tussen verschillende gezelschappen.

Maaltijden met Disney figuren zijn beschikbaar, maar de figuren komen niet aan tafel. Ze blijven op afstand op verschillende plekken in het restaurant zodat alle gasten goed zicht hebben. Gasten moeten echter blijven zitten en worden aan tafel bediend. Na de maaltijd ontvangt iedereen een bedank kaart gesigneerd door de figuren.

Alle outdoor shows en een speciale versie van de parade gaan gewoon door, maar met beperkte capaciteit. Speciale vakken geven aan waar gezelschappen op gespaste afstand kunnen staan. Als de capaciteit is bereikt worden overige bezoekers gevraagd naar een volgende show te komen.

Disney figuren zijn in het hele park te zien, maar alleen op afstand. Persoonlijke ontmoetingen zijn niet mogelijk, maar foto's maken en zwaaien mag. In ieder land zijn figuren te zien. Face characters, zoals de prinsen en prinsessen, dragen geen mondkapje om de magie te behouden.

In de avond is er geen vuurwerkshow te zien, maar wel projecties met muziek op het kasteel. Daarnaast zwaaien de Disney figuren de bezoekers aan het einde van de dag uit vanaf de klokkentoren.

Foto's: TDR Explorer en CNN

Bekijk de eerste vlogs over een bezoek aan Shanghai Disneyland sinds de heropening om alle maatregelen 'live' te zien:


Wanneer gaan Disneyland Paris en Walt Disney World weer open?

De heropening van Shanghai Disneyland zal als een eerste test worden gezien voor de uiteindelijke heropening van de overige Disney parken wereldwijd. Benieuwd naar de heropening van Disneyland Paris? Klik hier voor het uitgebreide artikel over de opening van het Europese resort. Benieuwd naar de heropening van Walt Disney World in Florida? Klik hier voor het uitgebreide artikel over de opening van het Amerikaanse resort.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Ga goed voorbereid naar Disney met The Unofficial & Independent Guide boeken
25/05/2020
Bekijk de populairste naslagwerken voor Disneyland Paris, Walt Disney World en Disney Cruise Line[...] Lees meer
Overzicht: Alle populaire Disney LEGO pakketten met Mickey, Frozen, Cars en de prinsessen
23/05/2020
Bekijk de meest populaire Disney LEGO en DUPLO bouwpakketten van Mickey, Minnie, Frozen, prinsessen, Cars en het grootste Disney kasteel ter wereld[...] Lees meer
Overzicht: Alle populaire Disney puzzels van 12 tot 2000 stukjes
17/05/2020
Bekijk de meest populaire Disney puzzels van Mickey, Minnie, Frozen, prinsessen, Cars en Pixar[...] Lees meer
Disney by Romero Britto collectie met kleurrijke beeldjes, mokken en knuffels
10/05/2020
Bestel de nieuwe Disney Britto lijn met beeldjes, mokken en knuffels nu voordelig online[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen