Tips voor een bezoek aan Disneyland Paris met kleine kinderen in de parken en hotels
13/10/2020
Tips voor een bezoek aan Disneyland Paris met kleine kinderen in de parken en hotels

Een bezoek aan Disneyland Paris met kleine kinderen vergt nogal wat planning. In deze gids nemen we je mee naar de magie met diverse tips voor attracties, entertainment, restaurants, hotels en praktische informatie voor gezelschappen met (kleine) kinderen.


Tip 1: Attracties

Fantasyland in het Disneyland Park bevat de meeste attracties voor het hele gezin. Populaire attracties voor (kleine) kinderen zijn "it's a small world", Dumbo: The Flying Elephant, Le Carrousel de Lancelot, Casey Jr. – le Petit Train du Cirque, Le Pays des Contes de Fées, Mad Hatter’s Tea Cups en Peter Pan's Flight. 

De meeste van deze attracties zijn tevens geopend tijdens Extra Magic Time voor gasten van de Disney hotels met korte wachttijden in de ochtend zonder dat andere bezoekers het park in mogen. Populaire attracties in beide parken gaan dan eerder open zodat je direct door kunt lopen.

Belangrijk om te weten is dat bepaalde delen uit de darkride Blanche-Neige et le Septs Nains in Fantasyland als eng kunnen worden ervaren door (jonge) kinderen. Kies bij twijfel liever voor de naastgelegen attractie Les Voyages de Pinocchio voor een vrolijkere beleving als de kinderen wat banger zijn aangelegd. Phantom Manor in Frontierland is weliswaar een 'spookhuis-attractie', maar niet eng, dus geschikt voor het hele gezin, ook (kleine) kinderen. Het is een rustige darkride door en rondom het vervallen huis.

Verreweg de meeste attracties in de parken van Disneyland Paris zijn geschikt voor alle leeftijden, maar enkele heftigere attracties (met name achtbanen) hanteren minimale hoogtes. Bekijk ons overzicht van alle attracties met een minimumlengte, zodat je precies kunt zien hoe groot je kind moet zijn om een bepaalde attractie in te mogen doen.

Als laatste is er ook nog de gratis Baby Switch / Rider Switch service waarbij ouders met kleine kinderen niet twee keer in de rij hoeven te staan om een heftigere attractie te beleven. Afhankelijk van het type attractie mag eerst de ene ouder in de attractie en vervolgens direct de andere ouder met de eerstvolgende rit. Zo kan er altijd iemand bij het kind (of kinderen) blijven met slechts één keer wachten.


Tip 2: Entertainment

Het entertainment in de Disney parken is een grote trekpleister voor menig bezoeker en kan onderverdeeld worden in 3 categorieën: shows, parades en ontmoetingen met Disney figuren. Alle shows en parades zijn geschikt voor de hele familie. Wees op tijd met een plekje te zoeken voor entertainment waar geen zitplaatsen zijn, zoals parades. In de meeste gevallen worden kleine kinderen voorgelaten om op de stoep te zitten. Vraag dit eerst netjes aan de mensen die vóór je staan.

Ontmoetingen met Disney figuren mogen natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek, maar let met kleine kinderen, die de figuren voor het eerst gaan ontmoeten, op het feit dat de karakters vanuit hun perspectief erg groot en intimiderend kunnen zijn. Laat ze dus op eigen tempo naar de figuren toelopen en probeer ze niet te pushen. De figuren echter zijn niet alleen in de parken te zien, maar ook in de Disney hotels met meet & greet locaties in de lobby.

Het wordt aanbevolen om in de week vóór vertrek het actuele entertainmentprogamma met tijden en locaties voor shows, parades en ontmoetingen met Disney figuren online te bekijken en dit alvast met de kinderen te bespreken. Wat willen ze perse zien en wie willen ze ontmoeten? Maak een planning voor het entertainment en doe de attracties hier omheen.


Tip 3: Restaurants

Alle restaurants in Disneyland Paris bieden kindermenu's aan met kleinere porties en lagere prijzen. Daarnaast zijn er bij couterservice restaurants gezondere opties toegevoegd onder het 'Disney Check' label, zoals fruit en salades. Kinderstoelen zijn tevens beschikbaar bij alle restaurants.

Ga goed voorbereid naar Disney en bekijk alle actuele menukaarten van restaurants om op voorhand te zien welke gerechten en menu's geserveerd worden. Zo voorkom je dat je ergens gaat eten en achteraf blijkt dat de geboden opties niet in de smaak vallen bij je kids.

Alle restaurants zijn tevens voorzien van kinderstoelen en magnetrons om babyvoeding en flesjes op te warmen. In restaurants met tafelbieding en buffetservice is er daarnaast een mogelijkheid om een verjaardagstaart te bestellen voor het hele gezelschap. Leuk idee om als dessert te doen!

Een unieke mogelijkheid om de Disney figuren persoonlijk te ontmoeten, is door een maaltijd met de Disney figuren te reserveren in diverse restaurants in de parken, hotels en Disney Village. Er is keuze uit ontbijt, lunch of diner, naar gelang de locatie. Fans van de prinsessen kunnen terecht bij Auberge de Cendrillon.


Tip 4: Hotels

De Disney hotels hebben allemaal een apart thema. Met name Disney's Hotel Santa Fe (met Cars thema) en Disney's Hotel Cheyenne (met Toy Story thema) zijn populair bij gezinnen met kinderen. Familiekamers tot 5 personen zijn beschikbaar in diverse hotels, waaronder Disney's Newport Bay Club en het Disneyland Hotel. De blokhutten van Disney's Davy Crockett Ranch bieden plek aan maximaal 6 personen en bij Villages Nature kunnen tot 12 personen terecht in één accommodatie.

Alle hotels vanaf 3 sterren hebben zwemfaciliteiten, waarbij met name de zwembaden van Disney's Davy Crockett Ranch en Disney's Sequoia Lodge favoriet zijn bij kinderen vanwege de glijbanen. Villages Nature beschikt daarnaast over het grote waterpark Aqualagon met vele zwembaden binnen én buiten, inclusief een groot aantal glijbanen (ook toegankelijk zonder dat je hier verblijft tegen betaling). Bekijk onze rondleiding door alle zwembaden in de Disney hotels.

Bij de receptie kunnen kinderbedjes en badjes voor op de kamer worden aangevraagd. Dit kan tevens op voorhand worden aangegeven zodat deze al gereed staan bij aankomst als je het verblijf online boekt. Daarnaast is er een betaalde babysit service op de kamer beschikbaar als de ouders bijvoorbeeld van een rustige maaltijd of drankje willen genieten.

Kinderen onder de 3 jaar verblijven gratis in de Disney hotels en worden niet meegenomen in het totaal aantal personen op de kamer. Zo kunnen er 4 personen + 1 baby op alle kamers verblijven, ook al zijn het 4-persoonskamers.


Tip 5: Praktische informatie

Geen zin om je eigen buggy mee te nemen naar de parken? Disney verhuurt buggy's (en rolstoelen) in beide parken zodat je voldoende ruimte hebt in de auto, bus of trein voor andere bagage. De buggy's kunnen niet buiten de parken worden meegenomen. Wil je van het ene naar het andere park, dan lever je eerst de buggy in en haal je vervolgens met het bonnetje een nieuwe buggy op in het andere park.

In heel Disneyland Paris zijn diverse plekken om baby's te verschonen. Zo heeft ieder restaurant hiervoor een plek op het toilet, is er in ieder park een Baby Care Center met kundig personeel en alle benodigheden voorhanden mocht je iets vergeten zijn. Eerste hulp locaties zijn hier eveneens te vinden voor bijvoorbeeld pleisters of medicatie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
'Where's Mickey?' zoek-en-vind boek voor de 90e verjaardag van Mickey Mouse
22/11/2020
Bekijk het unieke 'Where's Mickey?' boek met Mickey Mouse als variant op 'Where's Waldo?'[...] Lees meer
Online inchecken bij Disneyland Paris via smartphone voor gasten van de Disney hotels
11/11/2020
De Disneyland Paris app biedt nu de mogelijkheid om op voorhand online in te checken[...] Lees meer
Onmogelijke Disney puzzel van Olaf uit Frozen 2 met 1000 stukjes en hoge moeilijkheidsgraad
30/10/2020
Bekijk de nieuwe Impossible puzzel van Olaf uit Frozen 2 met 1000 stukjes [...] Lees meer
Disney+ introduceert GroupWatch functie om op afstand samen naar films en series te kijken
30/10/2020
Kijk samen naar Disney+ met de GroupWatch functie op je mobiel of smart tv[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen