Virtuele wachtrij 'Disney Standy Pass' in Disneyland: Dit is hoe het systeem werkt
04/06/2020
Virtuele wachtrij 'Disney Standy Pass' in Disneyland: Dit is hoe het systeem werkt

Shanghai Disneyland test als eerste Disney park ter wereld het nieuwe 'Disney Standby Pass' systeem met een virtuele wachtrij voor deelnemende attracties. Het systeem is vergelijkbaar met MaxPass in Disneyland Resort en Digital FastPass in Tokyo Disney Resort. Ontdek hoe het werkt in dit artikel.


Disney Standby Pass

De Standby Pass is momenteel als test beschikbaar bij The Many Adventures of Winnie the Pooh waarbij bezoekers die reeds in het park zijn een gratis reservering kunnen maken via de Shanghai Disneyland app. Het systeem is vergelijkbaar met de Boarding Pass voor Star Wars: Galaxy's Edge in Walt Disney World. In feite is dit nieuwe systeem een digitale FastPass zonder papieren tickets.


Hoe werkt het?

De Standby Pass heeft een beperkte beschikbaarheid en kan alleen worden gereserveerd door gasten die hun toegangsbewijs voor die dag reeds hebben gescand en dus in het park aanwezig zijn. Bij binnenkomst open je de Shanghai Disneyland app met je Disney account en scan je de QR-code van je toegangsbewijs (ticket of jaarkaart). Vervolgens kun je een reservering maken voor een Disney Standby Pass. Optioneel kan een groep worden aangemaakt door andere tickets te scannen zodat één persoon reserveringen kan maken voor het hele gezelschap.

Nieuwe Standby Passes zijn ieder uur beschikbaar via de app en de reservering is geldig voor een periode van 60 minuten. Hierdoor hoef je niet halsoverkop naar de desbetreffende attractie als je bijvoorbeeld net in de rij staat bij een andere attractie of zit te eten in een restaurant. De laatste Standby Passes worden 2 uur vóór sluiting van het park vrijgegeven. Ga naar de ingang van de attractie en laat de Standby Pass via de app en je toegangsbewijs scannen bij een cast member, vergelijkbaar met FastPass+ in Walt Disney World.

Als de test succesvol is, zal het systeem verder worden uitgerold naar andere attracties in Shanghai Disneyland en later ook worden geïntroduceerd in de overige Disney parken wereldwijd. Op die manier worden bezoekers verspreid over het hele park en wordt de tijd dat je als gast per dag moet wachten korter. Naast dit systeem, zijn er tevens extra maatregelen in Shanghai Disneyland getroffen. Lees ons uitgebreide artikel over 'social distancing' in Disneyland voor meer informatie, foto's & video's.


Wanneer gaan Disneyland Paris en Walt Disney World weer open?

De heropening van Shanghai Disneyland zal als een eerste test worden gezien voor de uiteindelijke heropening van de overige Disney parken wereldwijd. Benieuwd naar de heropening van Disneyland Paris? Klik hier voor het uitgebreide artikel over de opening van het Europese resort. Benieuwd naar de heropening van Walt Disney World in Florida? Klik hier voor het uitgebreide artikel over de opening van het Amerikaanse resort.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Flexibele boekingsvoorwaarden Disneyland Paris: gratis annuleren en betalen in termijnen
29/07/2020
Ga met een gerust hart naar Disneyland Paris met kosteloos annuleren en betalen in termijnen[...] Lees meer
Mini parades in Disneyland Paris met Rapunzel, Mickey, Minnie, Stitch en The Incredibles
27/07/2020
Zwaai naar je favoriete Disney figuren tijdens de nieuwe mini parades in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe 'Magic Shots' in Disneyland Paris bij professionele fotografen van Disney PhotoPass
22/07/2020
Bekijk alle Magic Shots die beschikbaar zijn bij fotografen van Disney PhotoPass in Disneyland Paris[...] Lees meer
Feestelijke opening Disneyland Paris met Disney figuren en uitbundige cast members
19/07/2020
Geniet van de speciale openingsceremonie van Disneyland Paris op 15 juli 2020[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen