Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Behind the Magic: Ontwerp, bouw & verhaal van Casey Junior in Disneyland Paris
Openingstijden vandaag
Donderdag 25 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Behind the Magic: Ontwerp, bouw & verhaal van Casey Junior in Disneyland Paris
27/11/2017

Behind the Magic: Ontwerp, bouw & verhaal van Casey Junior in Disneyland Paris

In een apenkooi langs sprookjesachtige omgevingen reizen? Meezingen met een trein terwijl je een berg opklimt of in een directeurswagon genieten van het uitzicht? Het kan allemaal in Casey Jr. - le Petit Train du Cirque. In dit achtergrondartikel besteedt DiscoverTheMagic.nl aandacht aan deze achtbaan die verborgen ligt achter Alice’s Curious Labyrinth in Disneyland Paris.


Inleiding

Als je aan Casey Jr. - le Petit Train du Cirque denkt, dan denk je misschien “ik heb die attractie nog nooit gezien!”. Of aan het liedje dat je hoort als je een ritje maakt in deze ook voor kinderen geschikte achtbaan. Of misschien aan alle sprookjesachtige miniaturen van de naastgelegen attractie Le Pays des Contes de Fées.

Toch is er nog veel meer te vertellen over deze achtbaan. Laten we beginnen met een aantal praktische feitjes:

  • Openingsdatum: 20 maart 1994
  • Gebouwd door: Vekoma
  • Model: aangepaste versie van powered coaster met on board sound
  • Lengte: 500 meter
  • Maximale hoogte: 3 meter
  • Inversies: geen
  • Maximale snelheid: 45 km/uur
  • Duur van de rit: 2 minuten
  • Maximale capaciteit: 1360 bezoekers per uur
  • Minimumlengte: geen
  • Minimumleeftijd: 7 jaar, bezoekers jonger dan 7 moeten worden begeleid door een volwassene
  • Fastpass: nee
  • Attractiefoto: nee


Het verhaal

De trein Casey Jr. is gethematiseerd als de circustrein uit de film Dombo (of, in het engels, Dumbo). De trein bevat dan ook speciale karretjes, zoals een apenkooi, een kooi voor wilde dieren en een wagon voor de circusdirecteur. In de film Dumbo is Casey de locomotief die het circus van de ene naar de andere plaats brengt.


De bouw

Het Nederlandse bedrijf Vekoma heeft deze achtbaan gebouwd, en had hiermee een (eigen) primeur: het was de eerste achtbaan ooit door hen gebouwd met speakers in de attractie. Je hoort de muziek uit boxen die onder de stoelen zijn weggewerkt. Disney Imagineers hebben aangegeven dat deze achtbaan feitelijk een test was voor het bouwen van Space Mountain, waarbij het geluidssysteem op grotere schaal werd toegepast.

De bouw werd gecombineerd met het bouwen van Le Pays des Contes de Fées – de route voert je langs veel van de sprookjes die je ook in de bootjes van Le Pays des Contes de Fées kunt zien, maar dan vanuit een andere, hogere hoek. Omdat beide atttracties ietwat verscholen liggen achteraan Fantasyland, schijnt het nogal eens voor te komen dat bezoekers ze missen of niet kunnen vinden.

Wist je dat…

  • … deze attractie, samen met Le Pays des Contes de Fées, de enige twee attracties in het Disneyland Park zijn die buiten de ring van de Disneyland Railroad zijn gebouwd? 
  • … de naam Casey Jr. is geïnspireerd door Casey Jones, een beroemde Amerikaanse machinist die bekend stond om de hoge snelheden waarmee hij treinen liet tijden en die omkwam bij een treinongeluk in 1900?
  • … de zin “I think I can” uit de film Dumbo komt en door Casey Jr. wordt uitgesproken iedere keer als hij een berg oprijdt? Als hij vanaf de top naar beneden gaat zegt hij steevast “I thought I could”.

 Je vindt Casey Jr. - le Petit Train du Cirque hier:


Behind the Magic serie

In onze artikelen uit de 'Behind the Magic' serie nemen we een kijkje achter de schermen in Disneyland Paris met o.a. rondleidingen en achtergrondinformatie over attracties en gebouwen. Bekijk alle artikelen:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Aziatische gerechten in Disneyland Paris bij Last Chance Cafe met o.a. soepen, salades en rijst
24/04/2024
De eerste Aziatische gerechten van Disneyland Paris zijn verkrijgbaar bij Last Chance Cafe met een nieuw menu[...] Lees meer
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen