Openingstijden vandaag
Zondag 25 maart 2018
Disneyland Park
10:00 tot 21:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Behind the Magic: Ontwerp, bouw & verhaal van Casey Junior in Disneyland Paris
27/11/2017
Behind the Magic: Ontwerp, bouw & verhaal van Casey Junior in Disneyland Paris

In een apenkooi langs sprookjesachtige omgevingen reizen? Meezingen met een trein terwijl je een berg opklimt of in een directeurswagon genieten van het uitzicht? Het kan allemaal in Casey Jr. - le Petit Train du Cirque. In dit achtergrondartikel besteedt DiscoverTheMagic.nl aandacht aan deze achtbaan die verborgen ligt achter Alice’s Curious Labyrinth in Disneyland Paris.


Inleiding

Als je aan Casey Jr. - le Petit Train du Cirque denkt, dan denk je misschien “ik heb die attractie nog nooit gezien!”. Of aan het liedje dat je hoort als je een ritje maakt in deze ook voor kinderen geschikte achtbaan. Of misschien aan alle sprookjesachtige miniaturen van de naastgelegen attractie Le Pays des Contes de Fées.

Toch is er nog veel meer te vertellen over deze achtbaan. Laten we beginnen met een aantal praktische feitjes:

 • Openingsdatum: 20 maart 1994
 • Gebouwd door: Vekoma
 • Model: aangepaste versie van powered coaster met on board sound
 • Lengte: 500 meter
 • Maximale hoogte: 3 meter
 • Inversies: geen
 • Maximale snelheid: 45 km/uur
 • Duur van de rit: 2 minuten
 • Maximale capaciteit: 1360 bezoekers per uur
 • Minimumlengte: geen
 • Minimumleeftijd: 7 jaar, bezoekers jonger dan 7 moeten worden begeleid door een volwassene
 • Fastpass: nee
 • Attractiefoto: nee


Het verhaal

De trein Casey Jr. is gethematiseerd als de circustrein uit de film Dombo (of, in het engels, Dumbo). De trein bevat dan ook speciale karretjes, zoals een apenkooi, een kooi voor wilde dieren en een wagon voor de circusdirecteur. In de film Dumbo is Casey de locomotief die het circus van de ene naar de andere plaats brengt.


De bouw

Het Nederlandse bedrijf Vekoma heeft deze achtbaan gebouwd, en had hiermee een (eigen) primeur: het was de eerste achtbaan ooit door hen gebouwd met speakers in de attractie. Je hoort de muziek uit boxen die onder de stoelen zijn weggewerkt. Disney Imagineers hebben aangegeven dat deze achtbaan feitelijk een test was voor het bouwen van Space Mountain, waarbij het geluidssysteem op grotere schaal werd toegepast.

De bouw werd gecombineerd met het bouwen van Le Pays des Contes de Fées – de route voert je langs veel van de sprookjes die je ook in de bootjes van Le Pays des Contes de Fées kunt zien, maar dan vanuit een andere, hogere hoek. Omdat beide atttracties ietwat verscholen liggen achteraan Fantasyland, schijnt het nogal eens voor te komen dat bezoekers ze missen of niet kunnen vinden.

Wist je dat…

 • … deze attractie, samen met Le Pays des Contes de Fées, de enige twee attracties in het Disneyland Park zijn die buiten de ring van de Disneyland Railroad zijn gebouwd? 
 • … de naam Casey Jr. is geïnspireerd door Casey Jones, een beroemde Amerikaanse machinist die bekend stond om de hoge snelheden waarmee hij treinen liet tijden en die omkwam bij een treinongeluk in 1900?
 • … de zin “I think I can” uit de film Dumbo komt en door Casey Jr. wordt uitgesproken iedere keer als hij een berg oprijdt? Als hij vanaf de top naar beneden gaat zegt hij steevast “I thought I could”.

 Je vindt Casey Jr. - le Petit Train du Cirque hier:


Behind the Magic serie

In onze artikelen uit de 'Behind the Magic' serie nemen we een kijkje achter de schermen in Disneyland Paris met o.a. rondleidingen en achtergrondinformatie over attracties. Bekijk alle artikelen:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Behind the Magic: Ontwerp, bouw & geheimen van het kasteel in Disneyland Paris
22/03/2018
Ontdek het ontwerp, de bouw en de geheimen van 'Le Chateau de la Belle au Bois Dormant' in Disneyland Paris[...] Lees meer
Rondleiding door de winkels in Disneyland Paris met speciale merchandise en uniek interieur
20/03/2018
Bekijk foto's van enkele unieke winkels in Disneyland Paris en ontdek de speciale merchandise[...] Lees meer
Disneyland Paris gaat entertainmentcomplex Disney Village compleet renoveren en vernieuwen
09/03/2018
Het entertainmentcomplex Disney Village in Disneyland Paris krijgt een upgrade met renovatie en vernieuwingen[...] Lees meer
St. Patrick's Day in Disneyland Paris met speciaal entertainment en vuurwerk
05/03/2018
Ontdek St. Patrick's Day in Disneyland Paris met optredens, ontmoetingen met Disney figuren, optredens en vuurwerk[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen