Openingstijden vandaag
Maandag 18 december 2017
Disneyland Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 18:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Behind the Magic: Ontwerp, bouw & verhaal van Casey Junior in Disneyland Paris
27/11/2017
Behind the Magic: Ontwerp, bouw & verhaal van Casey Junior in Disneyland Paris

In een apenkooi langs sprookjesachtige omgevingen reizen? Meezingen met een trein terwijl je een berg opklimt of in een directeurswagon genieten van het uitzicht? Het kan allemaal in Casey Jr. - le Petit Train du Cirque. In dit achtergrondartikel besteedt DiscoverTheMagic.nl aandacht aan deze achtbaan die verborgen ligt achter Alice’s Curious Labyrinth in Disneyland Paris.


Inleiding

Als je aan Casey Jr. - le Petit Train du Cirque denkt, dan denk je misschien “ik heb die attractie nog nooit gezien!”. Of aan het liedje dat je hoort als je een ritje maakt in deze ook voor kinderen geschikte achtbaan. Of misschien aan alle sprookjesachtige miniaturen van de naastgelegen attractie Le Pays des Contes de Fées.

Toch is er nog veel meer te vertellen over deze achtbaan. Laten we beginnen met een aantal praktische feitjes:

 • Openingsdatum: 20 maart 1994
 • Gebouwd door: Vekoma
 • Model: aangepaste versie van powered coaster met on board sound
 • Lengte: 500 meter
 • Maximale hoogte: 3 meter
 • Inversies: geen
 • Maximale snelheid: 45 km/uur
 • Duur van de rit: 2 minuten
 • Maximale capaciteit: 1360 bezoekers per uur
 • Minimumlengte: geen
 • Minimumleeftijd: 7 jaar, bezoekers jonger dan 7 moeten worden begeleid door een volwassene
 • Fastpass: nee
 • Attractiefoto: nee


Het verhaal

De trein Casey Jr. is gethematiseerd als de circustrein uit de film Dombo (of, in het engels, Dumbo). De trein bevat dan ook speciale karretjes, zoals een apenkooi, een kooi voor wilde dieren en een wagon voor de circusdirecteur. In de film Dumbo is Casey de locomotief die het circus van de ene naar de andere plaats brengt.


De bouw

Het Nederlandse bedrijf Vekoma heeft deze achtbaan gebouwd, en had hiermee een (eigen) primeur: het was de eerste achtbaan ooit door hen gebouwd met speakers in de attractie. Je hoort de muziek uit boxen die onder de stoelen zijn weggewerkt. Disney Imagineers hebben aangegeven dat deze achtbaan feitelijk een test was voor het bouwen van Space Mountain, waarbij het geluidssysteem op grotere schaal werd toegepast.

De bouw werd gecombineerd met het bouwen van Le Pays des Contes de Fées – de route voert je langs veel van de sprookjes die je ook in de bootjes van Le Pays des Contes de Fées kunt zien, maar dan vanuit een andere, hogere hoek. Omdat beide atttracties ietwat verscholen liggen achteraan Fantasyland, schijnt het nogal eens voor te komen dat bezoekers ze missen of niet kunnen vinden.

Wist je dat…

 • … deze attractie, samen met Le Pays des Contes de Fées, de enige twee attracties in het Disneyland Park zijn die buiten de ring van de Disneyland Railroad zijn gebouwd? 
 • … de naam Casey Jr. is geïnspireerd door Casey Jones, een beroemde Amerikaanse machinist die bekend stond om de hoge snelheden waarmee hij treinen liet tijden en die omkwam bij een treinongeluk in 1900?
 • … de zin “I think I can” uit de film Dumbo komt en door Casey Jr. wordt uitgesproken iedere keer als hij een berg oprijdt? Als hij vanaf de top naar beneden gaat zegt hij steevast “I thought I could”.

 Je vindt Casey Jr. - le Petit Train du Cirque hier:


Behind the Magic serie

In onze artikelen uit de 'Behind the Magic' serie nemen we een kijkje achter de schermen in Disneyland Paris met o.a. rondleidingen en achtergrondinformatie over attracties. Bekijk alle artikelen:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Parijs en profiteer van onze speciale aanbiedingen. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties. Wacht niet te lang, want de beschikbaarheid is beperkt.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Review: Disney on Ice presenteert Betoverende Werelden met Cars, Frozen en Toy Story
16/12/2017
Lees onze review over Disney on Ice presenteert Betoverende Werelden met meer dan 50 Disney figuren op het ijs[...] Lees meer
Hotel Special Disneyland Paris: Golden Forest Club in Disney's Sequoia Lodge
08/12/2017
Ontdek de speciale kamers en faciliteiten van de Golden Forest Club in Disney's Sequoia Lodge[...] Lees meer
Grote parade en show met Disney schurken tijdens Disney's Halloween Party 2017
01/11/2017
Bekijk foto's & video's van het spook-taculaire entertainment tijdens Disney's Halloween Party 2017 in Disneyland Paris[...] Lees meer
'Marvel Summer of Super Heroes' van 10 juni t/m 30 september 2018 in Disneyland Paris
27/10/2017
Marvel superhelden nemen het Walt Disney Studios Park over tijdens 'Marvel Summer of Super Heroes' met o.a. shows en meet & greets[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen