Walt Disney World viert 50e verjaardag met nieuwe attracties, shows en hotels
27/04/2020
Walt Disney World viert 50e verjaardag met nieuwe attracties, shows en hotels

In 2021 viert Walt Disney World haart 50e verjaardag met een flink aantal nieuwe attracties, shows en hotels. Magic Kingdom en Epcot zullen het epicentrum vormen van deze mijlpaal met daarnaast twee nieuwe hotel resorts bestaande uit duurzame en all-inclusive accommodaties.


50e verjaardag

In dit artikel nemen we alle nieuwigheden met je door die op de planning staan voor Walt Disney World. Het resort opende in 1971 haar deuren en viert in 2021 haar 50e verjaardag. Om deze magische verjaardag te vieren zullen er nieuwe attracties worden geopend in Magic Kingdom en Epcot. Daarnaast zal er een nieuwe avondshow te zien zijn, openen nieuwe restaurants hun deuren en komen er twee hotel resorts bij.


TRON Lightcycle Power Run

Tomorrowland in Magic Kingdom krijgt een grote nieuwe E-ticket ride in de vorm van de populaire TRON Lightcycle Power Run achtbaan die eerder in Shanghai Disneyland werd gebouwd en daar zeer succesvol bleek. De attractie, gebaseerd op de Tron films uit 1982 en 2010, gebruikt een lanceersysteem waarbij bezoekers als het ware in een motor-achtig karretje liggen en worden afgeschoten op een baan die zowel naar buiten als naar binnen gaat.

Klik hier voor meer informatie over TRON Lightcycle Power Run


Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind

Future World in Epcot krijgt een nieuwe grote E-ticket ride in de vorm van Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind waarbij een nieuw ritsysteem wordt gebruikt. Bezoekers nemen plaats in treinen van Nova Corps uit de eerste Guardians film en worden achterstevoren afgeschoten waarbij de karretjes los van elkaar kunnen roteren. Buiten de attractie zullen figuren uit Guardians of the Galaxy te ontmoeten zijn.

Klik hier voor meer informatie over Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind


Epcot 2.0

Disney World's tweede park, Epcot, ondergaat een complete transformatie met o.a. nieuwe gebieden, nieuwe attracties en nieuwe belevingen gebaseerd op films als Ratatouille, Mary Poppins en Moana. Het Future World deel van het park wordt onderverdeeld in drie zogenaamde 'neighbourhoods' waarbij tevens de ingang op de schop gaat. Elk gebied krijgt nieuwe attracties en/of belevenissen.

Klik hier voor meer informatie over Epcot 2.0


Harmonious

Bij een grote verjaardag hoort natuurlijk ook een nieuwe avondshow. Dit keer niet in Magic Kingdom, maar in Epcot met de show 'Harmonious' op World Showcase Lagoon. Dit wordt Disney's grootste avondshow ooit met een combinatie van drijvende showelementen, fonteinen, lichtbundels, lasers en vuurwerk. De show vervangt de tijdelijke 'Epcot Forever' show met hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van het park.

Klik hier voor meer informatie over Epcot Forever


Space 220 Restaurant

Epcot opent een nieuw restaurant naast de Mission: Space attractie waarbij gasten worden getransporteerd naar de ruimte. Space 220 Restaurant is het eerste restaurant met uitzicht op onze planeet middels gigantische projectieschermen. Via een lift gaan gasten officieel de ruimte in en dineren tussen de sterren.

Klik hier voor meer informatie over Space 220 Restaurant


Cirque du Soleil - Drawn to Life

Ook Disney Springs viert de 50e verjaardag van Disney World en krijgt een nieuwe show in de grote Cirque du Soleil Dome. In samenwerking met Walt Disney Animation Studios en Walt Disney Imagineering heeft Cirque du Soleil een nieuwe show ontwikkeld met elementen uit bekende Disney klassiekers. De show vervangt de langlopende Cirque productie La Nouba.


Star Wars: Galactic Starcruiser

Direct achter Star Wars: Galaxy's Edge in Disney's Hollywood Studios komt een uniek nieuw hotelconcept in de vorm van Star Wars: Galactic Starcruiser. Deze meerdaagse beleving is vergelijkbaar met een cruise waarbij gasten genieten van een all-inclusive beleving inclusief Star Wars gardarobe, interactieve games, restaurants, bars, accommodaties aan boord een ruimteschip en exclusieve toegang tot Star Wars Land.

Klik hier voor meer informatie over Star Wars: Galactic Starcruiser


Reflections: A Disney Lakeside Lodge

Naast Disney's Wilderness Lodge verrijst een nieuw duurzaam resort in de Deluxe categorie. Het hotel ligt aan Bay Lake in het gebied van Magic Kingdom en krijgt een natuur thema met referenties naar bekende Disney films, zoals Pocahontas. Reflections is onderdeel van de Disney Vacation Club en wordt het broertje van Disney's Riviera Resort dat recent is geopend naast Disney's Caribbean Beach Resort.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
Verenigde Staten van Amerika openen grenzen vanaf eind 2020 voor reizigers uit Europa
16/10/2020
Goed nieuws voor vakantiegangers en bezoekers van Walt Disney World met de opening van de Amerikaanse grenzen[...] Lees meer
Eerste blik: Walt Disney World opent de parken met nieuw entertainment en Disney figuren
08/07/2020
Ontdek het nieuwe entertainment in alle parken van Walt Disney World[...] Lees meer
Splash Mountain in Walt Disney World krijgt upgrade met The Princess and the Frog
26/06/2020
Nieuwe versie van Splash Mountain met figuren uit The Princess and the Frog in Magic Kingdom Park[...] Lees meer
Kasteel in Magic Kingdom krijgt upgrade voor 50e verjaardag Walt Disney World
13/06/2020
Bekijk de nieuwe look van Cinderella Castle in Magic Kingdom Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen