Walt Disney World    |    Nieuws    |    Walt Disney World viert 50e verjaardag met nieuwe attracties, shows vanaf 1 oktober 2021
Openingstijden vandaag
Zaterdag 03 december 2022
Disneyland Park
09:00 tot 22:00
08:00 tot 09:00 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:00 tot 21:00
08:00 tot 09:00 - Extra Magische Uren
Walt Disney World viert 50e verjaardag met nieuwe attracties, shows vanaf 1 oktober 2021
27/04/2020
Walt Disney World viert 50e verjaardag met nieuwe attracties, shows vanaf 1 oktober 2021

Van 1 oktober 2021 t/m 31 maart 2023 viert Walt Disney World 18 maanden lang haar 50e verjaardag onder de naam "The World's Most Magical Celebration" met een flink aantal nieuwe attracties, shows en hotels. Magic Kingdom en Epcot zullen het epicentrum vormen van deze mijlpaal met daarnaast het eerste all-inclusive Star Wars hotel ter wereld.


50e verjaardag

In dit artikel nemen we alle nieuwigheden met je door die op de planning staan voor Walt Disney World. Het resort opende in 1971 haar deuren en viert vanaf oktober 2021 haar 50e verjaardag. Om deze magische verjaardag te vieren zullen er nieuwe attracties worden geopend in Epcot. Daarnaast zullen er diverse nieuwe (avond)shows te zien zijn, openen nieuwe restaurants hun deuren en komen er twee hotel resorts bij.

Tijdens de gehele 50e verjaardag van Walt Disney World worden alle park iconen in de avond voorzien van nieuwe projecties, lichteffecten en getransformeerd tot 'Beacons of Magic'. Cinderella Castle krijgt zelfs een speciale make over met gouden decoratie. In alle parken zal nieuw entertainment te zien zijn, inclusief 50 gouden standbeelden van bekende Disneuy figuren, en Mickey, Minnie en al hun vriendjes krijgen nieuwe outfits.


TRON Lightcycle Power Run (Magic Kingdom)

Tomorrowland in Magic Kingdom krijgt een grote nieuwe E-ticket ride in de vorm van de populaire TRON Lightcycle Power Run achtbaan die eerder in Shanghai Disneyland werd gebouwd en daar zeer succesvol bleek. De attractie, gebaseerd op de Tron films uit 1982 en 2010, gebruikt een lanceersysteem waarbij bezoekers als het ware in een motor-achtig karretje liggen en worden afgeschoten op een baan die zowel naar buiten als naar binnen gaat. De attractie opent in 2022.

Klik hier voor meer informatie over TRON Lightcycle Power Run


Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind (Epcot)

Future World in Epcot krijgt een nieuwe grote E-ticket ride in de vorm van Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind waarbij een nieuw ritsysteem wordt gebruikt. Bezoekers nemen plaats in treinen van Nova Corps uit de eerste Guardians film en worden achterstevoren afgeschoten waarbij de karretjes los van elkaar kunnen roteren. Buiten de attractie zullen figuren uit Guardians of the Galaxy te ontmoeten zijn. De attractie opent in 2022.

Klik hier voor meer informatie over Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind


Remy's Ratatouille Adventure (Epcot)

Het Franse paviljoen in Epcot (World Showcase) wordt fors uitgebreid met nieuwe Parijse straten, een plein, een authentieke 'crêperie' en de populaire Ratatouille attractie uit Disneyland Paris. De attractie opent op 1 oktober 2021.

Klik hier voor meer informatie over Remy's Ratatouille Adventure


Epcot 2.0

Disney World's tweede park, Epcot, ondergaat een complete transformatie met o.a. nieuwe gebieden, nieuwe attracties en nieuwe belevingen gebaseerd op films als The Incredibles en Moana. Het Future World deel van het park wordt onderverdeeld in drie zogenaamde 'neighbourhoods' waarbij tevens de ingang op de schop gaat. Elk gebied krijgt nieuwe attracties en/of belevenissen. De verniewingen zijn in 2022 gereed.

Klik hier voor meer informatie over Epcot 2.0


Harmonious (Epcot)

Bij een grote verjaardag hoort natuurlijk ook een nieuwe avondshow. Dit keer niet alleen in Magic Kingdom, maar ook in Epcot met de show 'Harmonious' op World Showcase Lagoon. Dit wordt Disney's grootste avondshow ooit met een combinatie van drijvende showelementen, fonteinen, lichtbundels, lasers en vuurwerk. De show is te zien vanaf 1 october 2021.

Klik hier voor meer informatie over Harmonious


Disney Enchantment (Magic Kingdom)

Naast Harmonious in Epcot, krijgt natuurlijk ook Magic Kingdom een gloednieuwe avondshow onder de naam 'Disney Enchantment' ter vervanging van Happily Ever After. De show bestaat uit een nieuwe soundtrack, groot vuurwerk, lichteffecten en projecties op Cinderella Castle en op de gebouwen van Main Street, U.S.A. De show is te zien vanaf 1 oktober 2021.

Klik hier voor meer informatie over Disney Enchantment


Disney KiteTails (Disney's Animal Kingdom)

Disney's Animal Kingdom krijgt een nieuwe dagshow in het Discovery River Amphitheater (waar voorheen Rivers of Light te zien was) met performers die reusachtige vliegers van bekende Disney figuren in de lucht houden op zowel land, als water met jetski's. De show is te zien vanaf 1 oktober 2021.

Klik hier voor meer informatie over Disney KiteTails


Space 220 Restaurant (Epcot)

Epcot opent een nieuw restaurant naast de Mission: Space attractie waarbij gasten worden getransporteerd naar de ruimte. Space 220 Restaurant is het eerste restaurant met uitzicht op onze planeet middels gigantische projectieschermen. Via een lift gaan gasten officieel de ruimte in en dineren tussen de sterren. Het restaurant opent in het najaar van 2021.

Klik hier voor meer informatie over Space 220 Restaurant


Cirque du Soleil - Drawn to Life (Disney Springs)

Ook Disney Springs viert de 50e verjaardag van Disney World en krijgt een nieuwe show in de grote Cirque du Soleil Dome. In samenwerking met Walt Disney Animation Studios en Walt Disney Imagineering heeft Cirque du Soleil een nieuwe show ontwikkeld met elementen uit bekende Disney klassiekers. De show vervangt de langlopende Cirque productie La Nouba en opent in het najaar van 2021.


Star Wars: Galactic Starcruiser

Direct achter Star Wars: Galaxy's Edge in Disney's Hollywood Studios komt een uniek nieuw hotelconcept in de vorm van Star Wars: Galactic Starcruiser. Deze meerdaagse beleving is vergelijkbaar met een cruise waarbij gasten genieten van een all-inclusive beleving inclusief Star Wars gardarobe, interactieve games, restaurants, bars, accommodaties aan boord een ruimteschip en exclusieve toegang tot Star Wars Land. Het hotel opent in 2022.

Klik hier voor meer informatie over Star Wars: Galactic Starcruiser


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis wijzigen in 2022 en 2023

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met gratis wijzigen tot 7 dagen vóór aankomst en ontvang 7 dagen gratis entree + gratis Memory Maker t.w.v. $199 voor aankomsten in 2022 of 2023.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met tickets vanaf €49 via onze voorverkoop actie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
Under the Sea kamers bij Disney's Caribbean Beach Resort in Walt Disney World
02/12/2022
Bekijk de nieuwe Under the Sea kamers in Disney's Caribbean Beach Resort[...] Lees meer
Disney's Blizzard Beach Water Park krijgt Frozen thema met Olaf in Walt Disney World
25/10/2022
Nieuw Frozen thema voor Disney's Blizzard Beach Water Park in Walt Disney World[...] Lees meer
Nieuwe attracties van Coco en Encanto in Magic Kingdom Park in Walt Disney World
13/09/2022
Bekijk de eerste concepten voor nieuwe Coco en Encanto attracties in Walt Disney World[...] Lees meer
Nieuwe attracties van Zootopia en Moana in Disney's Animal Kingdom in Walt Disney World
13/09/2022
Bekijk de eerste concepten voor nieuwe Zootopia en Moana attracties in Walt Disney World[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen