Wanneer gaat Disneyland Paris weer open? Dit is wat we nu weten
05/05/2020
Wanneer gaat Disneyland Paris weer open? Dit is wat we nu weten

Disneyland Paris is sinds 30 oktober 2020 voor de tweede keer gesloten om de verspreiding van het coronavirus te beperken, maar wanneer gaan de parken weer open voor het publiek? In dit artikel houden we jullie op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen rondom de heropening van Disney Village, de Disney hotels, het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Laatste update: 14-04-2021.


Tijdelijke sluiting Disney parken

Op 13 maart 2020 maakte The Walt Disney Company bekend dat Disneyland Paris en Walt Disney World voor onbepaalde tijd zouden sluiten vanwege de coronacrisis. Uiteindelijk heropende Walt Disney World op 11 juli 2020 en Disneyland Paris op 15 juli 2020. Disneyland Paris moest op last van de Franse overheid op 30 oktober 2020 weer tijdelijk sluiten.


Heropening Disneyland Paris

Na de opening van Walt Disney World en de gefaseerde heropening van Shanghai Disneyland, Hong Kong Disneyland en Tokyo Disney Resort, zijn de ogen nu gericht op Disneyland Paris en bekijken we de actuele situatie voor het Europese resort. Dit is wat we nu weten:

 • Disneyland Paris heeft bekendgemaakt dat het resort, inclusief de parken en hotels binnenkort zal openen. Een exacte openingsdatum zal later bekend worden gemaakt. Disney is echter optimistisch dat het resort snel zal heropenen, waarbij nu al park reserveringen via de Disney Park Pass gemaakt kunnen worden voor gebruik vanaf 1 juni 2021. Laatste update: 14-04-2021.
 • Parken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park openen binnenkort.
 • Disney Village: Restaurants en winkels openen binnenkort.
 • Disney hotels: Disney's Newport Bay Club en Disney's Hotel Santa Fe openen zodra de parken weer open gaan. De overige Disney hotels openen later. Klik hier voor een overzicht van alle actuele openingdata voor de Disney en partner hotels.
 • De Franse grenzen zijn vanaf 15 juni 2020 weer open. Klik hier voor meer informatie over de heropening van Europese grenzen.

Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2021 en 2022

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbieding bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2021 en 2022.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Parken

 • Disneyland Park en Walt Disney Studios Park openen met gelimiteerde capaciteit.
 • Aangepaste openingstijden: Disneyland Park van 09:30 tot 18:00 uur (weekdagen); 09:30 tot 19:00 uur (zondag); 09:30 tot 20:00 uur (zaterdag en schoolvakanties) en Walt Disney Studios Park van 11:00 tot 16:00 uur (weekdagen); 09:30 tot 18:00 uur (weekenden en schoolvakanties) + iedere ochtend Extra Magic Time van 08:30 tot 09:30 uur voor hotelgasten en bepaalde jaarkaarthouders in het Disneyland Park.
 • Reserveringen om toegang te krijgen tot de parken wordt voor bepaalde bezoekers verplicht. Gasten met een arrangement in de Disney hotels (inclusief toegangstickets) krijgen gegarandeerd toegang tot beide parken en hoeven geen reservering te maken. Alleen bezoekers met losse tickets zonder datum en jaarkaarthouders zullen een reservering moeten maken. Klik hier om een reservering voor toegang te maken.
 • Geen ticket verkoop aan de kassa. Tip: Profiteer van onze speciale voorverkooptickets met voordelige E-tickets die je direct vanaf je smartphone kunt laten scannen inclusief openingstickets met gegarandeerde toegang (geen reservering nodig) én kosteloos annuleren.
 • De wachtrijen van de kassa's onder het Disneyland Hotel zullen worden gebruikt als extra wachtrijen voor toegang tot de poortjes met markering voor afstand
 • Het dragen van mondkapjes is verplicht voor gasten vanaf 11 jaar in de parken en in algemene ruimes van de hotels (behalve tijdens eten & drinken buiten of in restaurants). Tip: Bestel officiële Disney mondkapjes met ontwerpen van je favoriete Disney figuren.
 • Disney FastPass zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn
 • Single Rider zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn
 • PhotoPass wordt uitgebreid met meer fotolocaties en de toevoeging van Magic Shots (vergelijkbaar met de Amerikaanse parken). Klik hier voor een overzicht van alle Magic Shots.
 • Grootschalig outdoor entertainment waar afstand niet mogelijk is, zoals parades en avondshows, wordt tijdelijk vervangen door alternatief entertainment, zoals korte happenings en cavalcades op Central Plaza, Main Street Station, Disney Studio 1 en La Place des Stars. Klik hier voor een overzicht van alle mini parades.
 • Klassieke ontmoetingen met Disney figuren zullen in eerste instantie niet beschikbaar zijn, maar Disney figuren zullen overal in de parken op afstand te zien zijn met mogelijkheden tot selfies en een speciale 'kiss goodbye' op Main Street Station als het park sluit. Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe selfie spots met (zeldzame) Disney figuren in de parken.
 • Populaire themaseizoenen, zoals Disney's Halloween Festival en Disney's Betoverende Kerst gaan gewoon door met een mogelijk aangepast programma
 • Desinfectiemiddelen zullen overal beschikbaar zijn en 'high-traffic locaties' worden extra schoongemaakt
 • Alle attracties en theaters in beide parken zullen geopend zijn met gelimiteerde capaciteit, met uitzondering van attracties die in regulier onderhoud zijn. Klik hier voor het actuele overzicht met renovaties.

Hotels

 • De Disney hotels openen gefaseerd met eerst Disney's Newport Bay Club en Disney's Hotel Santa Fe vanaf het moment dat de parken weer open gaan. De overige Disney hotels volgen later. Klik hier voor het actuele overzicht met openingsdata van alle hotels. Tip: Boek nu je arrangement via onze Verblijf pagina met alle actuele aanbiedingen en ontvang extra voordeel op je verblijf met de laagste prijsgarantiegegarandeerde toegang tot beide parkenkosteloos wijzigen of annuleren, géén boekingskosten én betalen in termijnen.
 • De partner hotels openen vanaf het moment dat de parken weer open gaan. Klik hier voor het actuele overzicht met openingsdata van alle hotels. Tip: Boek nu je meerdaags verblijf inclusief tickets én ontbijt in één van de partner hotels vanaf €179 per persoon via onze Disney Voordeel aanbieding.
 • De opening van Disney's Hotel New York - The Art of Marvel volgt later in 2021 (een exacte openingsdatum volgt nog)
 • Villages Nature opent vanaf het moment dat de parken weer open gaan. Tip: Profiteer van onze vroegboekvoordeel aanbieding en ontvang tot 36% korting op een verblijf in Villages Nature.
 • Disney figuren zijn aanwezig in alle Disney hotels voor ontmoetingen tussen 20:00 en 22:00 uur
 • Buiten activiteiten zoals midgetgolf, tennis en tafeltennis blijven mogelijk

Restaurants & Winkels

 • Buffetservice restaurants (zoals Plaza Gardens, Agrabah Café en La Grange) worden tijdelijk all-you-can-eat tafelservice restaurants met bediening aan tafel. Klik hier voor meer informatie, de nieuwe menukaarten en prijzen.
 • Restaurants in Disney Village openen dagelijks van 17:00 tot 22:00 uur. Annette's Diner is tijdens schoolvakanties óók tijdens de lunch geopend.
 • Winkels in Disney Village openen dagelijks van 17:00 tot 22:00 uur.
 • Café Mickey serveert tijdelijk nieuwe menu's voor een lagere prijs zonder ontmoetingen met Disney figuren. Klik hier om alle actuele restaurantmenu's te bekijken en te downloaden.
 • Restaurants met geringe capaciteit (zoals Casey's Corner) zullen tijdelijk afhaalrestaurants worden
 • Wegwerpbestek vervangt in sommige restaurants tijdelijk het reguliere bestek
 • Beperkte capaciteit van de winkels
 • Pashokjes zijn niet beschikbaar
 • Contactloze betalingen (geen cash) wordt aanbevolen

Heropening Walt Disney World

Na de heropening van de Aziatische parken was het op 11 juli 2020 de beurt aan Walt Disney World met een gefaseerde opening van de parken en hotels. Klik hier voor het uitgebreide artikel over de opening van het Amerikaanse resort.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Disneyland Main Street Station LEGO bouwpakket met station en trein - 71044
13/04/2021
Exclusief LEGO Disney treinstation pakket van Main Street Station in Disneyland[...] Lees meer
Winnie the Pooh LEGO bouwpakket met een boomhuis en Disney figuren - 21326
10/04/2021
Exclusief LEGO Disney boomhuis pakket van Winnie the Pooh uit het Hundred Acre Wood[...] Lees meer
Spectaculaire nieuwe Disney avondshow 'Illuminate!' met vuurwerk in Shanghai Disneyland
08/04/2021
Bekijk de eerste beelden van de nieuwe Disney avondshow Illuminate met projecties, lichtbundels, lasers en vuurwerk[...] Lees meer
Open de deur van je hotelkamer in Disneyland Paris nu ook met je smartphone
01/04/2021
Bekijk hoe de nieuwe 'Digital Key' functie in Disneyland Paris werkt om je hotelkamer te openen[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen