Openingstijden vandaag
Maandag 25 mei 2020
Disneyland Park
10:00 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Wanneer gaat Disneyland Paris weer open? Dit is wat we nu weten
05/05/2020
Wanneer gaat Disneyland Paris weer open? Dit is wat we nu weten

Disneyland Paris is sinds 14 maart 2020 gesloten om de verspreiding van het coronavirus te beperken, maar wanneer gaan de parken weer open voor het publiek? In dit artikel houden we jullie op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen rondom de heropening van Disney Village, de Disney hotels, het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park.


Tijdelijke sluiting Disney parken

Op 13 maart 2020 maakte The Walt Disney Company bekend dat Disneyland Paris en Walt Disney World voor onbepaalde tijd zouden sluiten vanwege de coronacrisis. Daarnaast werden tevens de cruises van Disney Cruise Line gestaakt. Eerder werden Shanghai Disneyland (26 januari 2020), Hong Kong Disneyland (27 januari 2020) en Tokyo Disney Resort (29 februari 2020) al tijdelijk gesloten.


Heropening Disneyland Paris

Aangezien de Aziatische parken sinds kort zijn begonnen met een gefaseerde heropening van Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland, zijn de ogen nu gericht op Disneyland Paris en bekijken we de actuele situatie voor het Europese resort. Dit is wat we nu weten:

  • De heropening van Disneyland Paris zal de procedure uit de Aziatische resorts volgen: eerst Disney Village, daarna de Disney hotels en daarna de parken.
  • De huidige fase van de Franse 'lock down' loopt t/m 11 mei 2020. De maatregelen worden daarna stap voor stap versoepeld. De 'noodtoestand' in Frankijk blijft t/m 24 juli 2020 van kracht met beperkingen voor burgers zoals social distancing. Dit staat los van de versoepelingen die vanaf 12 mei gefaseerd worden doorgevoerd.
  • Winkels mogen vanaf 12 mei 2020 weer open als onderdeel van de eerste versoepeling. Eind mei wordt een beslissing gemaakt over restaurants en bars. Disney wacht deze beslissing van de Franse overheid af en maakt eind mei bekend wanneer Disney Village weer open gaat.
  • De Franse overheid heeft evenementen boven de 5000 bezoekers verboden tot 1 september 2020. Disneyland Paris valt echter niet onder deze regel aangezien het hier gaat om éénmalige evenementen zoals concerten en festivals (bevestigd door zowel het Franse ministerie, als Disneyland Paris zelf).
  • Pretparken in de groene zone (met weinig besmettingen) mogen vanaf 2 juni 2020 weer open. Disneyland Paris valt daar op dit moment nog niet onder.
  • Bestaande reserveringen met aankomsten t/m 10 juni 2020 worden geannuleerd.
  • Verwachting: Disney heeft vooralsnog geen officiele datum voor heropening bekend gemaakt, maar als we de tijdlijn van de Aziatische parken volgen (bijna 4 maanden sluiting), dan is een heropening van Disneyland Paris (parken) mogelijk in juli 2020. Dit zal een gefaseerde opening zijn voor een beperkt aantal bezoekers. De Franse grenzen worden deze zomer weer geopend. Een exacte datum voor heropening van de grenzen volgt midden juni.
  • Opening van Disney Village en de Disney hotels is eerder voorzien. Hierover volgt eind mei een beslissing met een mogelijke opening in juni 2020.

Dit artikel wordt continue aangepast met de laatste informatie van de Franse overheid en Disneyland Paris. Laatste update: 21-05-2020.


Wanneer gaat Walt Disney World weer open?

De heropening van Shanghai Disneyland op 11 mei 2020 zal als een eerste test worden gezien voor de uiteindelijke heropening van de overige Disney parken wereldwijd. Benieuwd naar de heropening van Walt Disney World in Florida? Klik hier voor het uitgebreide artikel over de opening van het Amerikaanse resort.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Ga goed voorbereid naar Disney met The Unofficial & Independent Guide boeken
25/05/2020
Bekijk de populairste naslagwerken voor Disneyland Paris, Walt Disney World en Disney Cruise Line[...] Lees meer
Overzicht: Alle populaire Disney LEGO pakketten met Mickey, Frozen, Cars en de prinsessen
23/05/2020
Bekijk de meest populaire Disney LEGO en DUPLO bouwpakketten van Mickey, Minnie, Frozen, prinsessen, Cars en het grootste Disney kasteel ter wereld[...] Lees meer
Overzicht: Alle populaire Disney puzzels van 12 tot 2000 stukjes
17/05/2020
Bekijk de meest populaire Disney puzzels van Mickey, Minnie, Frozen, prinsessen, Cars en Pixar[...] Lees meer
Hoe werkt 'social distancing' in Disneyland? Bekijk alle maatregelen in de Disney parken
12/05/2020
Ontdek de nieuwe procedures om Disneyland te betreden met maatregelen bij attracties en restaurants[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen